Waarom glijmiddel voor iedereen handig is om te hebben

Op het gebruik van glijmiddel in de slaapkamer bestaat soms nog best een taboe. En dat terwijl het je leven (en de penetratie) zoveel makkelijker kan maken. Tijd om er eens goed over te praten. Want naast speeltjes kan een flesje glijmiddel een aanwinst zijn op je nachtkastje. In dit artikel duiken we daarom in deze wondere wereld. Want stel je zoekt naar het merk Durex en tikt bij Google ‘durex gel meer informatie‘ in, wat moet je dan weten om het juiste glijmiddel te kiezen?

Waarom glijmiddel?

De basisfunctie van glijmiddel is dat het de penetratie soepeler laat verlopen. Hoe vochtig je wordt als vrouw verschilt per persoon én per dag. Factoren als leeftijd, het moment in je cyclus en natuurlijk de mate van seksuele opwinding spelen bovendien een rol. Ben je namelijk onvoldoende vochtig dan kan je slijmvlies beschadigd raken en irritatie of pijnklachten veroorzaken tijdens of na de seks.

Je begint natuurlijk met voorspel: op die manier kom je allebei nog meer in de stemming. Daarbij kan je glijmiddel gebruiken voor een fijne massage of wanneer voorspel alleen onvoldoende is om opgewonden genoeg te raken, maar ook om een nieuwe sensatie (denk aan glijmiddel met smaakjes of een tintelend gevoel) aan jullie liefdesspel toe te voegen. Kortom, veelzijdig spul! Je koopt je glijmiddel discreet online bij www.condooms.be.

Soorten glijmiddel

Er zijn verschillende soorten glijmiddel. Een belangrijk onderscheid is de basis: siliconen of water. Glijmiddel op waterbasis is vaak goedkoper, het vlekt niet (nauwelijks) en is afwasbaar met water. Ook kan je het gebruiken in combinatie met speeltjes.

Kies je voor glijmiddel op siliconenbasis dan ben je vaak iets duurder uit. Het voelt echter zachter en prettiger, de werking (het glijden) duurt langer en kan zelfs onder water gebruikt worden. Aan de andere kant vlekt deze variant wél makkelijker en het gaat meestal niet samen met siliconen speeltjes. Beide varianten zijn uiteraard dermatologisch getest en onschadelijk voor je huid.

Glijmiddel in jouw nachtkastje

De tijd van dit taboe mag wat ons betreft voorbij zijn. Glijmiddel is een fijn middel om in huis te hebben om de seks nog leuker en spannender te maken. Of je nu je partner heerlijk masseert, het gebruikt als extra dimensie (tintelen, warmte, kou, smaak) of omdat je daardoor geen ongemak meer ervaart tijdens de penetratie – glijmiddel is er voor iedereen en het mag daarom niet ontbreken in je nachtkastje.

Schrijf je in voor onze wekelijkse update en mis nooit meer een artikel! Je vindt het formulier rechts (desktop) of onderaan deze pagina (mobiel). En volg je Merel of De Mamagids al op Instagram?

Reageer je onder dit artikel? Weet dan dat we je mailadres nooit zullen gebruiken, ook niet om ongevraagde nieuwsbrieven of andersoortige mails te versturen. Dat doen we alleen als je je aanmeldt voor de wekelijkse update – met jouw toestemming dus.

©White bear studio – Shutterstock

Redactie

De Mamagids is hét online handboek voor moeders die fouten durven maken. Vol handige tips voor als je het even niet weet, herkenbare verhalen en ervaringen van lezeressen. Omdat je nooit de enige bent!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven