Druk op "Enter" om naar de inhoud te gaan

Waarom Europa-Park ook voor de vierde keer nog leuk is

Met inmiddels vier keer op de teller krijg ik af en toe de vraag of Europa-Park nog steeds leuk is om naartoe te gaan. Heb je dan immers niet alles wel een keer gezien? Even los van het feit dat het park elk jaar nieuwe onderdelen krijgt, kan ik hier volmondig op antwoorden dat ik onverminderd enthousiast blijf. Waarom? In dit artikel geef ik vijf redenen waarom het de moeite waard is om ieder jaar in de auto te stappen en bijna zeven uur te rijden.

Wat Europa-Park blijvend leuk maakt

Nieuwe attracties

Ieder jaar komen er nieuwe attracties bij. Soms krijgt een klassieker elders nieuw leven, zoals de ballonvaart die eerder in Griekenland stond (Flug des Ikarus) en nu in Liechtenstein. Zonder uitzondering staan er echter ook ieder jaar weer compleet nieuwe attracties – tot achtbanen aan toe.

Zo zal in 2024 in themaland Kroatie de indrukwekkende Voltron Coaster geopend worden: een 32 meter hoge lanceerachtbaan van meer dan een kilometer lang met zeer diverse elementen. Zoals altijd besteedt Europa-Park veel tijd en werk aan het oproepen van de specifieke sfeer in een land, dus je kan verwachten dat Kroatië ook hier voelt of je er op vakantie bent. Dat je jaarlijks weer iets nieuws kan verwachten, maakt het park dynamisch en extra leuk om te blijven bezoeken.

Vorig jaar werd Europa-Park voor de achtste keer op rij uitgeroepen tot beste pretpark van de wereld tijdens de Golden Ticket Awards. Deze worden georganiseerd door het Amerikaanse Amusement Today, een maandelijks vakblad dat zich geheel richt op (ontwikkelingen) in de pretparkindustrie.

Vernieuwend

Ben je op zoek naar iets waar je anderen meteen over wil vertellen, waar je attracties vindt die je nog nooit van je leven hebt gezien? Dan moet je zeker naar Europa-Park. In beginsel is Europa-Park, naast pretpark, ook een showroom van achtbanen. Bijkomend voordeel daarvan is dat je hier met regelmaat (nieuwe) bouwwerken ziet staan die je nog niet eerder hebt gezien in andere attractieparken.

Wat wij dit jaar deden was YULLBE GO (te vinden in de Blue Fire Dome). Ongekend! Je krijgt een VR bril op en trackers in je handen. Hiermee stap je in een virtuele wereld om een kort computerspel te spelen. Het hilarische is dat je wel weet dat je op de grond staat, maar tegelijkertijd nog steeds last kunt hebben van hoogtevrees: het lijkt allemaal zo echt. Het is dé manier om laagdrempelig (voor slechts € 6,00 per persoon) kennis te maken met YULLBE (een experience die je kunt doen naast hotel Krønasår en Rulantica).

Verstopte pareltjes

Wat ik afgelopen keer toch weer verrassend vond, is dat ik opnieuw attracties ontdekte die we nog niet eerder hadden gedaan. Zo liepen we langs Abenteuer Atlantis – een lasergame voor jong en oud. Mijn achtjarige dochter en ik hebben enorm veel lol gehad met zijn tweetjes! Het is echter wel zo’n attractie waar je misschien gemakkelijk langsloopt als je ergens anders naartoe gaat. En zo zijn er veel meer ‘verstopte’ plekken. Door eens een nieuwe afslag te nemen of nog beter te kijken, zie je toch andere dingen.

Verder merk ik dat het enorm scheelt met welke kinderen je op pad bent. Mijn jongste dochter vindt de heftigere dingen bijvoorbeeld iets minder aanlokkelijk, waardoor je sneller in een rustige attractie stapt. Zij was dan weer dol op Piccolo Mondo (Italië) waar je in een gondelbootje door Italiaanse werelden rijdt – een attractie die ik nooit zou hebben gezien wanneer ik met mijn oudste ben (die juist het liefst alle achtbanen op één dag doet).

De liefde voor het park

Je voelt dat de medewerkers en bedenkers van Europa-Park enorm veel liefde steken in hun werk. De entertainers die je door de dag heen overal kan tegenkomen, de tuinmensen die zorgen dat alles netjes oogt, schoonmakers, maar ook personeel dat je in de attracties helpt. Ieder themagebied heeft zijn eigen bloemen en planten die bijdragen aan de sfeer. Je wordt helemaal meegenomen in het vakantiegevoel. En dat verveelt ook na vier keer nog steeds niet.

Alles ineen

Europa-Park is hét attractiepark voor alle leeftijden en mensen met verschillende voorkeuren. Anders dan veel andere pretparken kan je kalme ritjes maken én in duizelingwekkende achtbanen, maar ook een fantastische ijsshow bekijken of genieten van toffe waterattracties. En dan heb ik het nog niet eens gehad over Rulantica – een gigantisch zwemparadijs waar elke waterliefhebber (en thrillseeker) aan zijn trekken komt. De veelzijdigheid maakt dat je echt makkelijk een paar dagen zoet kan zijn om alles te ontdekken. Of, in de woorden van één van mijn dochters: je zou er wel achttien dagen willen blijven!

Over Europa-Park

Het zuid-Duitse Europa-Park ligt in Rust, dichtbij de Franse grens en het Zwarte Woud. In dit bijzondere pretpark reis je door verschillende Europese landen. Naast spraakmakende achtbanen kan je ook met jonge kinderen prima terecht voor een heerlijke dag (in Ierland bijvoorbeeld, maar ook in speeltuintjes en speelgelegenheden tussen de landen door. Europa-Park is echt een park waar je met de hele familie naartoe wil, al komen achtbaanliefhebbers hier ook prima aan hun trekken: je vult met gemak een hele dag.

Naast het pretpark kan je hier voor meer zaken terecht: YULLBE, de eerder genoemde VR Experience, en waterpark Rulantica, maar ook culinaire hoogstandjes. Zo heeft het Europa-Park restaurant Ammolite twee Michelinsterren en krijg je bij Eatranaline een culinaire beleving die alle zintuigen prikkelt. Wil je langer blijven (en dat is echt aan te raden)? Kies dan voor een verblijf in één van de zes themahotels, het Camp Resort of de naastgelegen camping.

Ben jij weleens in Europa-Park geweest?

Schrijf je in voor onze wekelijkse update en mis nooit meer een artikel! Je vindt het formulier rechts (desktop) of onderaan deze pagina (mobiel). En volg je Merel of De Mamagids al op Instagram?

Reageer je onder dit artikel? Weet dan dat we je mailadres nooit zullen gebruiken, ook niet om ongevraagde nieuwsbrieven of andersoortige mails te versturen. Dat doen we alleen als je je aanmeldt voor de wekelijkse update – met jouw toestemming dus.

Ook leuk om te lezen

Wees de eerste om reactie te geven

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© De Mamagids