Nieuwe schuttingpanelen kopen? De voordelen van composiet

Hoewel je vaak houten schuttingen ziet, kan composiet een ontzettend mooi alternatief zijn. De stevige schuttingpanelen doorstaan weer, wind en ongedierte. Dit en meer vind je terug in de onderstaande belangrijke voordelen van composiet schuttingen.

De belangrijkste voordelen van een composiet schutting

Stevig materiaal

Anders dan hout is composiet stevig onder alle weersomstandigheden. Wanneer je in een regenachtig gebied woont en regelmatig last hebt van windstoten kan je dus eigenlijk al niet meer zonder. Bovendien is een hekwerk van composiet onderhoudsarm. Doordat het materiaal, bestaand uit meerdere soorten kunststof, niet roest of wordt aangetast door bijvoorbeeld houtworm, gaat het langer mee dan hout. Ook zal er geen kleurverschil optreden door de jaren heen, waar je hout regelmatig met een goede beits moet behandelen.

Duurzaamheid en hoge kwaliteit

Hoewel een composiet schutting in aanschaf iets duurder kan zijn dan een houten exemplaar (al zijn die ook stevig aan de prijs wanneer je gaat voor kwaliteit), gaat hij doorgaans extra lang mee. Dat maakt het een investering voor de komende jaren. Verder is het goed om te weten dat schoonmaken erg gemakkelijk is en dat dit water de schuddingdelen niet aantast. Tot slot is een belangrijk voordeel dat de composiet schutting er mooi uit blijft zien. Hiermee doe je dus een goede investering voor de komende jaren.

Prettige sfeer voor elke tuin

Een houten schutting beperkt je qua uitstraling. Met composiet kan je alle kanten uit. Zo zijn er meerdere kleuren te koop (én een houtlook). Dit maakt dat het veelzijdige materiaal altijd wel bij de uitstraling past die jij in je tuin voor ogen hebt. Daarbij kan je kiezen voor composiet dat bestaat uit gerecycled materiaal én zijn de panelen inmiddels zelf ook weer recyclebaar. Dus als je op termijn je schutting wil gaan vervangen, weet je in elk geval dat dit op een verantwoorde manier kan gebeuren.

Zou een composiet schutting mooi staan bij jullie in de tuin?

Schrijf je in voor onze wekelijkse update en mis nooit meer een artikel! Je vindt het formulier rechts (desktop) of onderaan deze pagina (mobiel). En volg je Merel of De Mamagids al op Instagram?

Reageer je onder dit artikel? Weet dan dat we je mailadres nooit zullen gebruiken, ook niet om ongevraagde nieuwsbrieven of andersoortige mails te versturen. Dat doen we alleen als je je aanmeldt voor de wekelijkse update – met jouw toestemming dus.

©Procreators – Shutterstock

Redactie

De Mamagids is hét online handboek voor moeders die fouten durven maken. Vol handige tips voor als je het even niet weet, herkenbare verhalen en ervaringen van lezeressen. Omdat je nooit de enige bent!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven