Press "Enter" to skip to content

Buitenspelen in de herfst? 7 redenen om toch te gaan

Misschien miezert het al dagen, voel je je lamlendig en heb je eigenlijk helemaal geen zin om nog iets buitenshuis te gaan doen. Toch kan het heerlijk zijn om toch die kaplaarzen aan te trekken en je kind mee naar buiten te nemen voor een paar uur lekker lopen en spelen. Nog niet overtuigd? Wij hebben 7 redenen voor je om toch te gaan!

Waarom toch buitenspelen als het regent?

Buitenspelen is gezond, ook in de regen

Dat buiten ravotten heel goed is voor je gezondheid wist je vast wel: je kind leert risico’s inschatten, het is beter voor de motoriek, ze bewegen automatisch veel en ontdekken hoe je van een paar takken een mooie hut kunt bouwen – om maar iets te noemen. Maar ook in de regen is het slim om er lekker op uit te gaan. De gezondheidsvoordelen vallen immers niet weg in een plas water, toch?

Regen is een heel andere ervaring

Op je rug in het gras liggen en verschillende vormen ontdekken in de wolken past bij de zomer. Sneeuwballengevechten bij de winter (mits er sneeuw valt, maar dat terzijde). Regen biedt ook een unieke ervaring. Denk aan: druppels op je gezicht, roeren in de modder, stampen in plassen en het gevoel als je thuiskomt en een warme douche kunt nemen.

Op regen kun je je kleden

Vind je het geen fijn idee om naar buiten te gaan, juist omdat je nat wordt? Schaf een goed stel kaplaarzen aan of waterdichte schoenen, trek de regenjassen aan en geef je kinderen een weerbestendige broek. Regent het iets harder? Dan neem je de paraplu’s gewoon mee.

Tip! Het merk Spetter verkoopt handgemaakte broeken voor € 35-40 ongeveer die goed tegen een stootje kunnen. Zo blijft de gewone kleding van je kind beschermd en hoeft je kind nergens over na te denken tijdens het spelen, behalve over hoeveel plezier hij heeft. En ze zien er nog leuk uit ook!

Kinderen moeten regelmatig naar buiten

Op een enkele huismus na moet je kinderen af en toe even ‘uitlaten’ om te voorkomen dat je allemaal gek wordt. Je kunt dan wel gaan zitten wachten tot het eindelijk weer beter wordt buiten, maar soms zit je nu eenmaal vijf weken lang met miezerige regen en dan word je vanzelf gek. Toch? Dus ook om deze reden is het slim om lekker te gaan buitenspelen met je kind.

Je kind wordt weerbaarder

Wil je over een paar jaar niet dat je kind bij de minste of geringste regenbui al afhaakt en met de auto naar het sporten gebracht wil worden? Dan kan je nu alvast beginnen met het opbouwen van wat weerbaarheid tegen verschillende weersomstandigheden. We leven nu eenmaal in Nederland waar soms complete zomers in het water vallen; ondanks dat kan je er nog genoeg van maken en dat leren ze door nu al te gaan buitenspelen in de regen.

Het doorbreekt je dag

Sluit eigenlijk een beetje aan op het ‘uitlaten van de kinderen’. Door lekker naar buiten te gaan voor een regenachtige wandeling of buitenspeelsessie zal je gaandeweg merken dat je jezelf ook beter gaat voelen. Je bent even buiten, kan misschien weer even dat gevoel van kind zijn opwekken door lekker mee te stampen in de plassen, lol maken in de speeltuin of samen regendruppels vangen met je tong. Dus ook voor jezelf is het soms goed om de bank in te ruilen voor een uurtje door het park; je komt als herboren terug.

De douche na afloop

Geldt trouwens ook voor de winter, maar niks is toch fijner dan een klein beetje bibberend thuiskomen en dan een heerlijke douche nemen? Zet lekkere herfstige kaarsjes aan, drink samen thee en doe vervolgens een spelletje. Idyllischer kan bijna niet. En ja, we weten best dat de waarheid vaak een stuk minder gemoedelijk gaat 😉 Maar je kan het allicht proberen!

Wat doe jij als het regent? Blijf je het liefst onder je dekentje op de bank zitten of ga je er toch even op uit?

Schrijf je in voor onze wekelijkse update en mis nooit meer een artikel! Je vindt het formulier rechts (desktop) of onderaan deze pagina (mobiel). En volg je De Mamagids al op Instagram?

Reageer je onder dit artikel? Weet dan dat we je mailadres nooit zullen gebruiken om nieuwsbrieven of andersoortige mails te versturen. Dat doen we alleen als je je aanmeldt voor de wekelijkse update – met jouw toestemming dus.

Ook leuk om te lezen

Be First to Comment

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

© De Mamagids