Druk op "Enter" om naar de inhoud te gaan

Waarom je met Valentijnsdag een avondje uit verdient

Maar liefst 50% van alle kersverse ouders zou stiekem best op date willen, maar doet dit niet – zo blijkt uit onderzoek van 24Baby.nl onder haar appgebruikers. De redenen zijn uiteenlopend: geen oppas, vermoeidheid en natuurlijk de coronamaatregelen. Met Valentijnsdag in het verschiet vinden we echter, net als de makers van de website, dat je daar best wel een uitzondering voor mag maken. Lekker op date dus – al was het maar om de onderstaande redenen!

Lekker erop uit met Valentijn? Gun jezelf die date!

Het is de dag van de liefde

De makkelijkste reden van allemaal natuurlijk. Als er dan toch een dag is waarop je lekker zou moeten kunnen genieten van jullie liefde voor elkaar dan is het Valentijnsdag wel. Je bent immers niet alleen maar ouders, ook nog steeds lovers.

Jullie werken keihard

Bijna niets zet je leven zo op zijn kop als een pasgeboren baby. Ritme is iets waar je alleen nog maar van kan dromen, je wordt behoorlijk geleefd en slapen? Ander onderwerp graag! Jullie leven is momenteel vooral keihard werken. In deze ratrace zou je bijna vergeten dat je er zelf ook nog bent. Gun het jezelf dus om even een avondje uit te gaan. Lekker samen uit eten, glas wijn drinken (eentje kan best, ook met borstvoeding) en praten. Of gewoon genieten van je eten.

Het is belangrijk in elkaar te blijven investeren

Als er iets is dat gemakkelijk zoek raakt tussen de berg luiers, slapeloze nachten en eindeloze voedingen, dan is het de passie wel die jullie ooit bond. En tot op zekere hoogte is dat niet zo erg. Niemand verwacht dat de vonken er vanaf vliegen terwijl je van voren nauwelijks nog weet dat je van achteren leeft. Maar – je voelde hem al aan komen – dat neemt niet weg dat je de rest van je leven in deze fase hoeft te blijven zitten. Dus maak exclusief tijd voor elkaar, geniet van het gezelschap waar je, naast je baby, ook heel erg veel van houdt.

Eerlijk de diepte in

Een etentje is dé gelegenheid om samen de diepte in te gaan. Je hoort weleens dat je geforceerd over alles behalve de kinderen zou moeten praten als je samen bent, maar waarom zou je? Dit is toch nu je leven? Wat je wel kan doen, is de ander eens vragen hoe hij of zij het ouderschap beleeft. Welke onzekerheden spelen er? Is het zoals je vooraf had verwacht of compleet anders? Dit soort fijne en eerlijke gesprekken kunnen jullie binden op een manier die je nog niet kende.

Je komt thuis met nieuwe energie

Ondanks dat zo’n etentje misschien ook best vermoeiend zou kunnen zijn, zal je ook merken dat je thuiskomt met nieuwe energie. Juist omdat je even uit de drukte stapt en het gevoel geleefd te worden. Met die nieuwe energie kan je de wereld weer aan. Dat wil zeggen… tot je vannacht halfslapend aan het voeden bent natuurlijk. Maar toch. Gun jezelf het om even op te laden: het is dé manier om nog meer te kunnen genieten van het ouderschap.

Kan je echt geen oppas vinden?

Misschien wonen familie en vrienden niet dichtbij, kan je geen betaalde oppas vinden bij wie je je kindje met een gerust hart achterlaat of heb je simpelweg even het budget niet om weg te gaan? Maak er dan thuis een fijne datenight van. Met jullie lievelingseten – als het even kan iets dat op te warmen is – en kaarsjes kan je thuis evengoed een romantische sfeer creëren. Uiteindelijk is het belangrijkste dat je tijd met elkaar doorbrengt en moeite blijft doen voor elkaar; de manier waarop doet er minder toe. En, klein voordeel: als je normaal vroeg naar bed gaat om enigszins uitgeslapen te zijn voor de nachtvoedingen, dan ben je zo boven.

Of maak er dan toch maar gewoon een gezinsuitje van. Ook met jonge kinderen kan uit eten gaan heel gezellig zijn en zo heb je in elk geval een speciaal moment samen. Zeker als je kiest voor een kindvriendelijk restaurant: geen gezeur aan tafel, mogelijkheid om nog even te gaan spelen en wellicht zelfs om elkaar te kunnen verstaan 😉

Wat gaan jullie komende Valentijnsdag doen? Ga je lekker uit eten met elkaar of maak je het thuis gezellig?

Schrijf je in voor onze wekelijkse update en mis nooit meer een artikel! Je vindt het formulier rechts (desktop) of onderaan deze pagina (mobiel). En volg je De Mamagids al op Instagram?

Reageer je onder dit artikel? Weet dan dat we je mailadres nooit zullen gebruiken om nieuwsbrieven of andersoortige mails te versturen. Dat doen we alleen als je je aanmeldt voor de wekelijkse update – met jouw toestemming dus.

Ook leuk om te lezen

Wees de eerste om reactie te geven

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© De Mamagids