6 redenen waarom je Amsterdam wil bezoeken

Onze hoofdstad staat misschien bekend om de grote hoeveelheid toeristen, coffeeshops, rondvaartboten en grachten, maar er is nog zoveel meer te doen en beleven. Je moet gewoon een beetje buiten de gebaande paden kijken – als toerist in eigen land. Daarom in dit artikel maar liefst 6 redenen waarom je Amsterdam (weer eens) met een bezoekje wil vereren!

Amsterdam? Dit is waarom je hierheen wil!

Artis

De oudste dierentuin van Nederland (en één van de oudste ter wereld) moet je gezien hebben. Artis zet zich sterk in voor het behoud van de natuur en van de diverse diersoorten die hier leven. Er wordt daarom zoveel mogelijk gedaan om dieren in hun natuurlijke habitat te tonen. Daarnaast kan je genieten van de prachtige botanische tuin en het arboretum (bomentuin). En wat ook te denken van de historische gebouwen en de musea op eigen terrein? Absoluut de moeite waard om te bezoeken.

Bijzondere hotels

In Amsterdam vind je de meest uiteenlopende hotels die je maar kunt verzinnen. Van een, typisch Amsterdamse, woonboot tot aan overnachten in een boomhut. Dit is dé manier om de hoofdstad echt te kunnen ontdekken. Ook liefhebbers van meer luxe komen hier prima aan hun trekken. Denk aan het Waldorf Astoria, gelegen in een historisch grachtenpand, waar je kunt genieten van een sterrenmaaltijd in het restaurant. Hotel Pullitzer of het Okura zijn eveneens aanraders. Ga je één van deze hotels boeken? Kijk dan online voor meer informatie over het betreffende hotel en welke faciliteiten je hier vindt voor de optimale beleving van Amsterdam.

Onbekendere musea

Misschien extra goed om eens aandacht te besteden aan de onbekendere musea in Amsterdam, juist nu het Rijksmuseum nog bezig is met operatie Nachtwacht en het Van Gogh heb je mogelijk allang gezien. Gelukkig is er nog meer dan genoeg te doen. Ken je NEMO bijvoorbeeld al? Dit is een ontzettend leuk museum om kinderen (en jezelf) op een nieuwe manier kennis te laten maken met wetenschap en techniek. Verder is Moco een must-see voor liefhebbers van moderne kunst, het Cobra-museum voor wie zich graag laat verrassen door de gelijknamige kunststroming en FOAM voor wie dol is op fotografie met een goed verhaal.

De grachten

Het is heerlijk om op een zonnige dag rond te slenteren tussen de imposante gebouwen aan de Heren-, Prinsen- en Keizersgracht. Vergeet echter niet om ook eens naar de wat kleinere grachten te gaan. Die dienden vroeger om van straat naar straat te reizen, maar zijn tegenwoordig de perfecte plek om wat lekkers te eten tussen al het shoppen, museabezoeken en de sightseeing door.

Naar de markt

Amsterdam staat bekend om de Albert Cuyp – de bekendste markt van Nederland, waar je maar liefst zes van de zeven dagen kunt winkelen. Hij is groot: met 260 kramen (bron) vind je hier werkelijk alles dat je maar nodig zou kunnen hebben. Maar ook de Bloemenmarkt is de moeite waard om eens te bezoeken, net als de Dappermarkt en de vlooienmarkt op het Waterlooplein.

Uniek shoppen

We kennen allemaal de overvolle Kalverstraat of de P.C. Hooft, maar Amsterdam heeft zoveel meer te bieden. Je vind hier unieke zaakjes die nét dat beetje extra bieden en die soms nergens anders in Nederland gevestigd zijn. Een goed voorbeeld is Daily Paper: een modemerk dat van oorsprong uit onze hoofdstad komt en inmiddels ook vestigingen heeft in Londen en New York. Een unieke winkel dus.

Welke hotspots in Amsterdam vind jij de moeite waard om te bezoeken? Deel vooral al je tips in de reacties!

Schrijf je in voor onze wekelijkse update en mis nooit meer een artikel! Je vindt het formulier rechts (desktop) of onderaan deze pagina (mobiel). En volg je Merel of De Mamagids al op Instagram?

Reageer je onder dit artikel? Weet dan dat we je mailadres nooit zullen gebruiken, ook niet om ongevraagde nieuwsbrieven of andersoortige mails te versturen. Dat doen we alleen als je je aanmeldt voor de wekelijkse update – met jouw toestemming dus.

©travelwild – Shutterstock

Redactie

De Mamagids is hét online handboek voor moeders die fouten durven maken. Vol handige tips voor als je het even niet weet, herkenbare verhalen en ervaringen van lezeressen. Omdat je nooit de enige bent!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven