Deze 10 dingen waarderen we pas écht sinds corona

Wie had meer dan een jaar geleden kunnen vermoeden dat ons leven zo ongelooflijk zou omslaan? Van alle vrijheid in de wereld naar beperkingen die de meesten van ons nog nooit eerder hebben meegemaakt. Voor het eerst waarderen we bepaalde dingen meer dan ooit! We zijn natuurlijk heel benieuwd naar jouw aanvullingen. Laat je het weten in de reacties?

Wat je nooit eerder zó waardeerde!

Uitjes richting supermarkt, kantoor, waar dan ook

Voorheen voelden dit soort momenten meer als een noodzakelijk kwaad. Tijdens corona – en zeker in de beginperiode – begon ik ze te herwaarderen. De luxe van het buitenshuis kunnen rondlopen met andere mensen, ondanks dat de meesten op anderhalve meter afstand bleven. Tien minuten extra zonder gillende kinderen kunnen rondlopen in een gangpad. Je eigen gedachten weer even horen…

Netflix

Hoe hadden we anders die eindeloze winterlockdown kunnen doorkomen? Of deze tragische lente met minder zon dan afgelopen winter.

Beeldschermen in het algemeen

Dat we als ouders soms allerlei ballen in de lucht proberen te houden, was al bekend. Tijdens de afgelopen maanden overtroffen we onszelf tienvoudig. Proberen te werken, je kinderen te helpen met biologielessen waar je zelf ook weinig meer van begreep én tegelijkertijd je peuter entertainen tijdens die videocall – ga er maar aan staan. Beeldschermen waren voorheen al regelmatig een redder in nood, maar nu helemaal! Zo bleek onze offline opvoeding gelijk een stuk minder coronaproof dan we vooraf dachten.

Dat zwembadje in je achtertuin

Dichterbij vakantie kwamen we op bepaalde momenten niet. Gelukkig scheen de zon volop vorig jaar, vanaf maart tot ergens in augustus zelfs aan één stuk door. Lang leve de badjes van de kinderen die – hoe klein ook – in elk geval iets van verlichting boden.

Mondkapjes

Laten we eerlijk zijn: voorheen behoorden mondkapjes toch toe aan je tandarts, een enkele Aziatische toerist en beelden uit ‘het Verre Oosten’. Inmiddels is het soms een godsgeschenk als je nog een beduimeld exemplaar uit de krochten van je binnenzak kan trekken als je voor de supermarktdeur twijfelt of je hem wel had meegenomen. Zo snel kunnen dingen dus veranderen.

Huispakken en leggings

In het begin dacht ik nog weleens dat het kwam doordat we rouwden. Mijn legging en hoodie waren mijn beste vrienden. Maar gaandeweg voelde ik me af en toe weer oké, en het campingkostuum bleef. Sterker nog… Laatst gingen we iets buiten de deur doen en toen moest ik oprecht weer wennen aan het feit dat mijn broek een knoop had. In het kader van ieder nadeel heeft z’n voordeel: ik zal straks dus ook weer moeten wennen als we vaker op pad gaan en ik dus ook weer afscheid moet nemen van mijn huispak.

De bouwmarkt

Ooit gedacht dat Hornbach, Gamma en Karwei een soort walhalla zouden zijn? Inmiddels draaien we massaal onze handen niet meer om voor allerlei klusjes in en om het huis. Als je immers vrijwel nergens heen kan, kan je maar beter zorgen dat je huis het fijnste thuis is! En, enig voordeel: al die klusjes die je jarenlang vooruit schoof, kan je nu eindelijk oppakken.

Als je leven weer even normaal voelt

Misschien waren het nog wat verloren hormonen, maar de dagen dat er ijs lag en ik voor het eerst sinds tijden weer even het gevoel had dat het leven normaal was, sprongen de tranen in mijn ogen. Jeetje wat voelde dat fijn! Waar ik voorheen best weleens stilstond bij wat we hebben, mijn zegeningen telde en meer van dat soort zaken, waardeer ik nu het kleine meer dan ooit. Gewoon neerploffen met vriendinnen, keihard lachen om de capriolen die onze kinderen uithalen en genieten van een simpel zonnetje. Meer heb je soms niet nodig.

Tweedehandswinkels

Niet alleen kunnen we ons huishouden beter bijhouden omdat we meer tijd thuis doorbrengen, ook bood en biedt deze periode ruimte om de boel eens goed op te ruimen. De tweedehandswinkels worden overspoeld. Ook door ons trouwens: ik heb voor mijn gevoel de helft van onze inboedel eindelijk uitgezocht en weggedaan!

De vrije natuur in

Om zoveel maanden vooral in en om het huis te zitten, was voor de meesten van ons best pittig. Meer dan ooit trekken we daarom de wandelschoenen aan, gaan op pad en proberen zo de coronakilo’s enigszins weer weg te krijgen.

En nu jullie! Wat waardeer jij meer dan ooit? Wat veranderde (in positieve zin) voor jou tijdens afgelopen jaar? Laat het ons weten in de reacties!

Schrijf je in voor onze wekelijkse update en mis nooit meer een artikel! Je vindt het formulier rechts (desktop) of onderaan deze pagina (mobiel). En volg je Merel of De Mamagids al op Instagram?

Reageer je onder dit artikel? Weet dan dat we je mailadres nooit zullen gebruiken, ook niet om ongevraagde nieuwsbrieven of andersoortige mails te versturen. Dat doen we alleen als je je aanmeldt voor de wekelijkse update – met jouw toestemming dus.

Merel

Pedagoog in opleiding Merel (39) is moeder van vijf (Nova* 2020). Dol op zoetigheid en daardoor eeuwig aan de lijn, verdwaalt nog in haar eigen achtertuin en doet op haar eigen manier pogingen de wereld iets mooier te maken. In 2013 studeerde deze historica af op het onderwerp "Pedagogische boeken in de 17e en 18e eeuw". Dat vond ze zo leuk dat ze daarna zelf is gaan bloggen over de opvoeding. Haar leven? Chaos met een gouden randje!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven