Press "Enter" to skip to content

De 9 grootste voordelen van zwanger zijn

Natuurlijk, we klagen vaak genoeg over minder fijne omstandigheden van de zwangerschap: de kwaaltjes, mensen die impertinente (rot)opmerkingen maken over je uiterlijk en gewicht en die zware laatste loodjes. Maar er zijn ook hele fijne voordelen aan zwanger zijn! Deze 9 bijvoorbeeld.

De grootste voordelen van zwanger zijn?

Je hoeft je buik niet in te houden

Heerlijk toch? Misschien doe je het weleens uit gewoonte, maar verder kan je die buik lekker laten zien aan de hele wereld. En even eerlijk, hoe vaak gebeurt het daarna nog dat je zo onbewust bent van je buikje? Extra van genieten dus!

Mensen hebben overal begrip voor

Ben je chaotisch van nature? Tijdens de zwangerschap schuif je het gewoon lachend onder de zwangerschapsdementie en iedereen heeft er begrip voor. ‘Je hebt ook zoveel aan je hoofd!’ En die ene hormonale bui wordt je ook veel sneller vergeven. Toch fijn om even negen maanden van te genieten; daarna verwacht iedereen toch in toenemende mate weer dat je ‘normaal’ doet.

Je hebt een exclusieve band met je baby

Tegenover die bevalling aan het eind mag natuurlijk ook iets heel speciaals staan. En dat zijn de schopjes van je kleintje zonder twijfel! Niet voor niets zuchten andere moeders vaak: ‘Kinderen hoeven niet meer hoor, maar dat schoppen vond ik toch zo mooi!’ Want dat is het ook – zolang ze je ribben niet kneuzen 😉 De zwangerschap geeft je een exclusieve band met je kindje en dat is echt heel bijzonder.

Je kan intenser genieten van je eten

Uitzonderingen daargelaten: als je zwanger bent en je hebt echt enorme trek in bepaalde voeding, dan smaakt het je vaak ook veel beter dan normaal. Of het nu ligt aan de betere geur of de hormonen, de kans is groot dat je eerder niet zo boos werd wanneer een ander jouw favoriete craving van het moment voor je neus opeet. Ander bijkomend voordeel: als je nu echt geen zin hebt in de aardappelen die op het menu stonden, ben je geoorloofd apart te koken voor jezelf. Ideaal!

Je hebt een reden om irritante telemarketeers de wind van voren te geven

Wie zijn zij om je te storen uit je middagdutje voor weer zo’n stomme energie-aanbieding? Of om je te overtuigen van al het leed in de wereld en de noodzaak om nú te doneren? Tijdens je zwangerschap mag je geoorloofd precies zo onaardig reageren als je normaal misschien alleen in gedachten deed.

Die heerlijke babybubbel

Terwijl je collega’s zich druk maken om roosters, kosten en baten en andere analytische toestanden, droom jij heerlijk weg met je handen om je buik. Je krijgt een baby! De rest is bijzaak.

Een goede reden om lekker te shoppen

Voor jezelf, omdat mooie positiemode altijd van pas komt én bovendien superlekker zit. Maar helemaal voor jullie baby: al die kleertjes in miniformaat zijn zo schattig dat je ze het liefst in bulkhoeveelheid inslaat.

Je uiterlijk

Hoewel… Dit punt is eigenlijk een beetje dubbel. Want de ene vrouw voelt zich vooral negen maanden lang ellendig, misselijk en doodop, terwijl haar haren uitvallen en ze misschien ook nog last krijgt van een zwangerschapsmasker. Maar vaak zie je ook dat de zwangerschap weldadig is voor je uiterlijk: voller haar, grotere borsten, een stralende huid, langere nagels… Bleef dat maar zo na de bevalling!

Je mag ongestoord over baby’s praten

Zeker wanneer je buik trots vooruit steekt en je overduidelijk zwanger bent, vinden anderen het heerlijk om met je te komen praten over je zwangerschap en baby’s. Kortom, je hebt alle mogelijkheden om nu uitgebreid te kletsen over wat je het allermeeste bezighoudt. Hoe heerlijk is dat?

Wat vond (of vind) jij het grootste voordeel aan de zwangerschap?

Schrijf je in voor onze wekelijkse update en mis nooit meer een artikel! Je vindt het formulier rechts (desktop) of onderaan deze pagina (mobiel).
En volg je De Mamagids al op Instagram?

Afbeelding, Dean Drobot – Shutterstock

Ook leuk om te lezen

One Comment

  1. Natasja Natasja 28/09/2020

    Ik vond het zitten in de bubbel zo fijn haha! En idd dat alles heel begrijpelijk was. En op het eind natuurlijk ook dat je minder mag doen en dus ook in het huis dat de taken overgenomen worden haha.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© De Mamagids