De belangrijkste voordelen van een hoekbank

Ben je op zoek naar een nieuwe bank? Denk dan ook eens na over een hoekbank. In dit artikel vind je de 5 grootste voordelen van een hoekbank, zowel in kleinere woonkamers als met grote gezinnen.

De voordelen van een hoekbank

Je benut de ruimte optimaal

Wanneer je een mooie zithoek wil creëren, kan je daarvoor prima een hoekbank gebruiken. Je voorkomt hiermee verloren ruimte, omdat de bank uit één stuk bestaat. Bijkomend voordeel is dat de bank minder groots oogt dan wanneer je meerdere losse meubelstukken koopt, zoals een driezitter en een losse fauteuil of zelfs nog een bank. Bij A-Meubel Woonwinkels vind je bijvoorbeeld geschikte hoekbanken en andere meubels in dezelfde stijl. Verder is het goed om te weten dat je met een hoekbank (op het oog) minder vierkante meters van je woonkamer kwijt bent. De zitruimte wordt immers verdeeld over hetzelfde stukje en niet over twee banken die verder van elkaar staan. Dit is vooral handig in wat kleinere woonkamers.

Geschikt voor grotere gezinnen

Los van het esthetische aspect is een hoekbank ook nuttig. Zeker wanneer je een groter gezin hebt of een grote familie, kan iedereen lekker wegkruipen op de bank. En heb je een keer het huis voor jezelf? Dan kan je heerlijk languit voor je favoriete film.

Een hoekbank kan een voordeligere keus zijn

Dat een hoekbank meteen een hap uit je budget neemt, is niet waar. Online vind je namelijk ook degelijke, goedkope hoekbankstellen. Bovendien moet je een hoekbank vergelijken met de prijs van twee gewone bankstellen. Dit is realistischer. Daarbij ben je met een hoekbank meteen klaar; geen getwijfel of die ene stoel mooi bij de bank kleurt en/of miskopen.

Meer rust en eenheid in de woonkamer

Een belangrijke tip die je vaak tegenkomt in de interieurbranche is dat eenheid zorgt voor rust in je ruimte. De keuze voor een hoekbank draagt hieraan bij: je hebt één groter, luxer meubelstuk en dat oogt strakker, waar een losse stoel met een bank of twee banken nog weleens rommelig kunnen ogen. Zeker wanneer je deze los van elkaar bestelt. Lichte kleuren hebben de voorkeur – al is dat met (jonge) kinderen natuurlijk geen optie, maar ook een donkere hoekbank kan heel mooi staan. Zeker in een, verder, lichter interieur.

Gastvrije woonkamer

Tot slot draagt een hoekbank in je woonkamer bij aan het gevoel van gastvrijheid naar je gasten. Je zit dichter bij elkaar, het nodigt uit om lekker te komen zitten. Voor ouders met tieners kan een hoekbank daarom een extra aanrader zijn; ze hebben hun eigen plek, maar zitten toch bij het gezin. Ook is bied je hen een gezellige plek om met vrienden te zitten. En we hebben ze uiteindelijk toch liever in huis dan buiten de deur?

Hebben jullie ook een fijne hoekbank thuis of twijfel je om er eentje te kopen?

Schrijf je in voor onze wekelijkse update en mis nooit meer een artikel! Je vindt het formulier rechts (desktop) of onderaan deze pagina (mobiel). En volg je Merel of De Mamagids al op Instagram?

Reageer je onder dit artikel? Weet dan dat we je mailadres nooit zullen gebruiken, ook niet om ongevraagde nieuwsbrieven of andersoortige mails te versturen. Dat doen we alleen als je je aanmeldt voor de wekelijkse update – met jouw toestemming dus.

©Ground Picture – Shutterstock

Redactie

De Mamagids is hét online handboek voor moeders die fouten durven maken. Vol handige tips voor als je het even niet weet, herkenbare verhalen en ervaringen van lezeressen. Omdat je nooit de enige bent!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven