Langer thuiswerken? 3 voordelen van een hoekbureau

Hoewel het dagelijks leven steeds weer normaler voelt, zijn er een aantal zaken sinds de uitbraak van Covid blijvend anders. Een van de belangrijkste daarvan is het thuiswerken. Was dat voor veel ouders voorheen een uitzondering en luxe, tegenwoordig hanteert een groot aantal bedrijven een situatie waarin je gedeeltelijk vanuit huis mag blijven werken. Echt heel fijn, maar dat betekent ook dat je nog eens kritisch zult moeten kijken naar je thuiswerkplek. Voldoet je kantoor? Is je werkplek ergonomisch verantwoord? Een belangrijk onderdeel dat zeker niet mag ontbreken is een hoekbureau. In dit artikel lees je waarom.

De grootste voordelen van een hoekbureau

Meer ruimte

Zeker wanneer je meerdere computerschermen hebt staan, kan het prettig zijn een extra stuk bureau ter beschikking te hebben om je papieren uit te stallen. Daarnaast schrijft de Arbo voor dat je elke twee uur je beeldschermwerkzaamheden onderbreekt. Dit heeft alles te maken met de conditie van je ogen. Maar eigenlijk zou je elke twintig minuten twintig seconden moeten kijken naar een voorwerp op twee meter afstand (de 20-20-2 regel).

Als je hieraan wil voldoen, is een hoekbureau extra prettig. Je kunt namelijk gemakkelijk verschuiven naar een stuk van het bureau waar geen beeldscherm staat en waar je je ogen écht tot rust kunt laten komen. Ook kan je software downloaden die je elke twintig minuten een melding geeft om je ogen rust te bieden en is het natuurlijk verstandig om regelmatig een klein stukje te lopen. Juist als je thuiswerkt: de valkuil is immers dat je blijft zitten en veel minder beweegt dan op kantoor.

Lees ook: Thuiswerken en sporten? 7 manieren om bezig te zijn

Hoekbureaus staan mooi in elke ruimte

Juist omdat je bureau in een hoek staat, domineert hij je interieur niet. Het fijne daarvan is dat je dus gewoon in de huiskamer zou kunnen werken, zonder dat er meteen zo’n bakbeest in het midden van de muur staat. Verder biedt een hoekbureau meer opties: je hebt doorgaans geen aparte kast nodig met werkgerelateerde spullen, omdat je ze gemakkelijk onder en boven het bureau kwijt kan in kastjes en op planken.

Als gezegd helpt het hierbij een tweedeling te maken. Aan de ene kant staat je beeldscherm en toebehoren, aan de andere kant creëer je een plek om de rust te vinden. Het kan inspirerend werken om te kiezen deze kant voor het raam te zetten: door af en toe even naar buiten te kijken en, hopelijk, wat natuur te zien of juist de bedrijvigheid van de stad, krijg je vaak nieuwe energie.

Een hoekbureau is praktisch

Juist omdat je veel efficiënter gebruik maakt van de ruimte die je hebt, kan je alles binnen handbereik houden. Zeker werknemers die normaal gesproken bekend staan om de chaos op hun bureau, hebben nu ineens meer plek om hun spullen uit te stallen waardoor ze niet in de stapel papieren hoeven te graaien – op zoek naar dat ene belangrijke document. Kies je voor een hoekbureau dan kan je logische plekken creëren en is de chaos ineens een flink stuk minder!

Heb jij al eens een hoekbureau overwogen? Kijk online naar de mogelijkheden voor jouw thuiswerkplek!

Schrijf je in voor onze wekelijkse update en mis nooit meer een artikel! Je vindt het formulier rechts (desktop) of onderaan deze pagina (mobiel). En volg je Merel of De Mamagids al op Instagram?

Reageer je onder dit artikel? Weet dan dat we je mailadres nooit zullen gebruiken, ook niet om ongevraagde nieuwsbrieven of andersoortige mails te versturen. Dat doen we alleen als je je aanmeldt voor de wekelijkse update – met jouw toestemming dus.

©Photographee.eu, thuiswerken – Shutterstock

Redactie

De Mamagids is hét online handboek voor moeders die fouten durven maken. Vol handige tips voor als je het even niet weet, herkenbare verhalen en ervaringen van lezeressen. Omdat je nooit de enige bent!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven