5 (gezondheids)voordelen van een babymoon

Als nuchtere Hollanders staan we vaak wat sceptisch tegenover ‘die Amerikaanse toestanden’. De babyshower, gender reveal party, baargoud – het voelde in eerste instantie, of voor jou misschien nog steeds, als overbodige nonsens. Sinds een paar jaar is daar de babymoon bijgekomen: een laatste vakantie met je partner samen voor de baby er is. Klinkt het overdreven? Dat is het allerminst! Sterker nog, het heeft legio voordelen om lekker op babymoon te gaan. Wij delen er vijf met je!

Voordelen van op babymoon gaan

Je komt heerlijk tot rust

Voor je gezondheid is een babymoon vaak een prima idee. Waarom? Het leven thuis vergt doorgaans veel van zwangere vrouwen: je creëert nieuw leven, werkt veel, hebt je huishouden en sociale leven. En dat soms op een halve energievoorraad. Een weekje bijkomen is dan een weldaad voor je lijf. Bepaalde bestemmingen hebben zelfs een compleet programma voor zwangeren, maar ook zonder die luxe is het al heerlijk om er even tussenuit te zijn.

Let erop dat je niet uren gaat liggen zonnen. Naast een grotere kans op huidschade kunnen vrouwen ook last krijgen van een zwangerschapsmasker.

Afscheid nemen van jullie samen

Voor jullie ligt één van de spannendste reizen die je ooit gaat maken: jullie krijgen een kindje en de relatie zal, onder invloed van de ouderrol, een nieuwe dynamiek krijgen. Die laatste maanden samen is het dus niet verkeerd om daar bewust bij stil te staan. Het leven zoals je het nu kent, zal nooit meer zo terugkomen. Dat is helemaal niet erg – het is tijd voor een volgende fase – maar wel mooi om op zo’n bijzondere manier af te sluiten.

Je hebt nog even alle vrijheid

Geen oppas nodig als je een avondje uit eten wil, je hoeft niemand te entertainen tot het voorgerecht op tafel komt (maar ook: je hebt überhaupt tijd voor een voorgerecht), je kan een gesprek voeren met je partner. Na de komst van jullie kleintje zullen dit soort dingen tijdelijk even minder gemakkelijk zijn. Nog maar even van genieten dus!

Goede gesprekken

Hoe zien jullie het straks voor je? Hoe denk je over het ouderschap, over opvoeden en welke spulletjes mogen absoluut niet ontbreken in de babykamer – mits die nog niet klaarstaat? Tijdens een babymoon kan je heerlijk praten over alles wat jullie te wachten staat. (Tip: and now what? heeft kaarten ontwikkeld met vragen over alles rondom ouderschap, waarmee je echt de diepte in kunt gaan. En welk moment is nu meer geschikt dan je babymoon?)

Verwennerij

Even niks hoeven, languit liggen en lekker uit eten gaan ’s avonds – op babymoon gaan is natuurlijk boven alles een week lang genieten van dit soort verwennerij. Het geeft je bergen energie die je na afloop nodig hebt voor de laatste loodjes.

Tips voor een geslaagde babymoon

Allereerst is het goed om te weten dat de beste periode voor een babymoon je tweede trimester is. Je voelt je dan fysiek fitter dan ervoor en erna, . Verder ga je het best niet te ver weg. Lang vliegen is als zwangere helemaal behoorlijk vermoeiend en je weet ook niet hoe je reageert op de de klimaatwisseling. Spanje is daarom een prima bestemming. Wat dacht je bijvoorbeeld van deze villas in Ibiza of andere pool villas? Niet te ver weg, heerlijk weer en een prachtige omgeving waar je nog even lekker kan bijkomen.

Overleg voor vertrek met je gynaecoloog of verloskundige. Zij kunnen het best beoordelen wat wijsheid is in jouw situatie en hebben misschien nog handige tips voor je.

Ben jij op babymoon gegaan tijdens je zwangerschap(pen)?

Schrijf je in voor onze wekelijkse update en mis nooit meer een artikel! Je vindt het formulier rechts (desktop) of onderaan deze pagina (mobiel). En volg je Merel of De Mamagids al op Instagram?

Reageer je onder dit artikel? Weet dan dat we je mailadres nooit zullen gebruiken, ook niet om ongevraagde nieuwsbrieven of andersoortige mails te versturen. Dat doen we alleen als je je aanmeldt voor de wekelijkse update – met jouw toestemming dus.

©stockce – Shutterstock

Redactie

De Mamagids is hét online handboek voor moeders die fouten durven maken. Vol handige tips voor als je het even niet weet, herkenbare verhalen en ervaringen van lezeressen. Omdat je nooit de enige bent!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven