Wat zijn de voordelen van een vakantie in eigen land?

Ben je plannen aan het maken voor een vakantie? Je hebt misschien het idee om ver weg te gaan, maar denk juist ook eens aan een vakantie in eigen land! Dit is steeds meer in trek. En dat is niet vreemd: er zitten verschillende voordelen aan een reisje in eigen land. Die zetten we graag voor je op een rijtje!

Genoeg te ontdekken

Laten we vooropstellen dat er een heleboel is te ontdekken in ons mooie land. Je hoeft echt niet de halve wereld over te trekken om mooie plekken te ontdekken. Ook vrijwel om de hoek is er veel te zien. Ben je bijvoorbeeld al eens op de Waddeneilanden geweest? Met een verblijf in Hotel Nobel op Ameland maak je één groot feest van de vakantie. Je vindt hier ook een goed restaurant Ameland, om een heerlijk hapje te eten. Dit is een van de vele opties voor een reis in eigen land. Je kunt juist ook aan het zuiden van het land denken, of aan de kust – kies uit waar jij het meest zin in hebt.

Korte reistijd

Zeg nu eerlijk: vrijwel niemand wordt er gelukkig van om urenlang onderweg te zijn naar een plek van bestemming. Dat is dan ook zo handig aan een vakantie in Nederland. Je hoeft maar een korte afstand af te leggen! Zelfs als je naar de andere kant van het land gaat, blijft het zo dat ons land relatief klein is. Met een paar uur reizen in de auto of met de trein ben je op de plek van bestemming. Zeker met kleine kinderen is dat bijvoorbeeld een uitkomst, die na een kwartier reizen al vinden dat het te lang duurt.

Eigen taal spreken

Als je in Nederland op vakantie gaat, kun je gewoon je eigen taal spreken. Ideaal, nietwaar? Met name als je moeite hebt met het schakelen naar een andere taal, is dat heerlijk gemakkelijk. Op een terras bestel je gewoon eenvoudig je favoriete drankje, je kunt in een handomdraai de weg vragen en in een museum snap je ook precies wat er op de bordjes staat. Reis je met je gezin? Dan is het voor je kinderen ook gemakkelijker om vriendjes te maken op bijvoorbeeld de camping: ze kunnen elkaar gewoon verstaan. Dat maakt die vakantie toch wel een stukje toegankelijker!

Milieuvriendelijk reizen

Ten slotte willen we ook benoemen dat je een milieubewuste keuze maakt met een vakantie in eigen land. We moeten hier immers toch met z’n allen wat meer op gaan letten, voor de toekomst van onze planeet. Het vliegverkeer is enorm vervuilend: als we het in ieder geval wat kunnen beperken door niet standaard met het vliegtuig te reizen, dragen we zeker een steentje bij. Dat voelt goed!

Heb jij al vakantieplannen gemaakt? En waar wil jij graag naartoe komende zomer?

Schrijf je in voor onze wekelijkse update en mis nooit meer een artikel! Je vindt het formulier rechts (desktop) of onderaan deze pagina (mobiel). En volg je Merel of De Mamagids al op Instagram?

Reageer je onder dit artikel? Weet dan dat we je mailadres nooit zullen gebruiken, ook niet om ongevraagde nieuwsbrieven of andersoortige mails te versturen. Dat doen we alleen als je je aanmeldt voor de wekelijkse update – met jouw toestemming dus.

Redactie

De Mamagids is hét online handboek voor moeders die fouten durven maken. Vol handige tips voor als je het even niet weet, herkenbare verhalen en ervaringen van lezeressen. Omdat je nooit de enige bent!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven