Is een typecursus vandaag de dag nog nodig?

Tegenwoordig lijkt typen misschien niet zo’n belangrijke vaardigheid meer om te leren. We raken er bijvoorbeeld steeds meer aan gewend om met onze machines te praten, door de vooruitgang die wordt geboekt door Google Home, Alexa, Cortana en Siri. Toch blijft typen een fundamentele vaardigheid en het is nog steeds een van de belangrijkste computervaardigheden die je kunt leren. Snel en nauwkeurig leren typen zal je op veel manieren in het leven helpen. Het is een essentiële vaardigheid voor iedereen die wel eens met een computer werkt, en dat geldt tegenwoordig voor bijna iedereen. Een gratis typecursus leert de allerkleinsten al razendsnel blind typen, en daar krijgen ze op latere leeftijd veel voordelen door.

Blind typen scheelt een hoop tijd

Iedereen is op zoek naar manieren om productiever te zijn, zowel op het werk, op school als thuis. Sneller typen is een eenvoudige manier om meer gedaan te krijgen. Als je leert om de snelheid waarmee je typt te verdubbelen, kun je in wezen twee keer zoveel gedaan krijgen in dezelfde tijd. Werkgevers bieden regelmatig een typecursus voor volwassenen aan om werknemers sneller te laten typen omdat dit de productiviteit verhoogt. Vooral bij kinderen is het leren van blind typen onvermijdelijk. Op school is bijna alle lesstof digitaal, waardoor ze bijna worden verplicht om snel te moeten typen. Door elke dag te typen, leren kinderen ook spelenderwijs sneller typen. Toch is een typecursus een echte aanrader om kinderen snel en foutloos te leren typen. Dit is een vaardigheid die je niet snel verleerd, waardoor kinderen hier op latere leeftijd voordeel van hebben.

Verbeter je lichaamshouding door blind typen

Houding is misschien niet het eerste waar je aan denkt wanneer je besluit je typesnelheid te verhogen, maar het kan zeker voordelen opleveren. Iedereen weet dat langdurig achter je bureau zitten zonder pauze slecht is voor je houding, dus het is logisch om de hoeveelheid tijd dat je zit te verminderen. Als je veel van je tijd besteed aan achter het bureau zit te typen, is het mogelijk je houding te verbeteren door sneller te leren typen. Wanneer je blindelings de juiste toetsen weet te vinden, hoef je niet over het toetsenbord heen te hangen om de juiste te vinden. Daarnaast ben je sneller klaar met je werk, waardoor er meer tijd is voor een wandelingetje of het rekken van je rug. Het is dus geen overbodige luxe om vandaag de dag blind te leren typen. 

Krijg een verhoogde concentratie

Een ander voordeel van sneller leren typen is dat je niet naar het toetsenbord hoeft te kijken en hoeft na te denken over waar je vingers naartoe gaan. Zodra je snel typt, kun je rechtstreeks naar het scherm kijken en typen je vingers zonder dat je nadenkt over de bewegingen. Dit betekent dat je je focus vergroot. Elke keer dat je naar beneden kijkt en een toets probeert te vinden, verlies je opnieuw de concentratie. Door blind te typen verbeter je de focus, wat zal leiden tot een betere flow waarbij je gedachten niet snel worden onderbroken tijdens het werk.

Schrijf je in voor onze wekelijkse update en mis nooit meer een artikel! Je vindt het formulier rechts (desktop) of onderaan deze pagina (mobiel). En volg je Merel of De Mamagids al op Instagram?

Reageer je onder dit artikel? Weet dan dat we je mailadres nooit zullen gebruiken, ook niet om ongevraagde nieuwsbrieven of andersoortige mails te versturen. Dat doen we alleen als je je aanmeldt voor de wekelijkse update – met jouw toestemming dus.

©Dean Drobot – Shutterstock

Redactie

De Mamagids is hét online handboek voor moeders die fouten durven maken. Vol handige tips voor als je het even niet weet, herkenbare verhalen en ervaringen van lezeressen. Omdat je nooit de enige bent!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven