Wist je dat kinderen tot 4 jaar onder jouw reisverzekering vallen?

Wanneer je op vakantie gaat, zeker met kinderen, reist het prettiger als je goed verzekerd bent. Uiteindelijk kan je altijd met tegenslag te maken krijgen, zoals een verloren koffer, ziekte of een paspoort dat je per ongeluk kwijt raakt. Het is prettig te weten dat je dan wordt bijgestaan vanuit Nederland. Daarbij is het goed om het weten dat kinderen tot vier jaar gratis meeverzekerd zijn op jouw polis! Geen reden dus om thuis te blijven met jonge kinderen. In dit artikel lees je de voordelen van een reisverzekering.

Waarom zou je een reisverzekering moeten afsluiten?

Als gezegd, kan je altijd te maken krijgen met pech. Vooral op vakantie is dat vervelend, maar gelukkig niet onoverkomelijk. Zo kan je je bagage kwijtraken, misschien ontstaat er vertraging waardoor je langer op een bepaalde plek moet blijven of je wordt ziek. Al deze voorvallen brengen kosten met zich mee. Ben je echter goed verzekerd, bijvoorbeeld met een Univé reisverzekering, dan kan je dit geld terugkrijgen van de verzekeringsmaatschappij.

Heb je een dergelijke polis, neem dan meteen contact op met je verzekeraar om te horen wat de precieze mogelijkheden zijn. In het geval van bagageverlies kan je een bedrag krijgen om nieuwe kleding te kopen. Moet je ergens langer verblijven dan gepland, dan kan je verzekeringsmaatschappij de betreffende kosten vergoeden. En is medische hulp noodzakelijk, dan kan je verzekeraar vertellen waar je precies moet zijn en eventueel zelfs het vervoer daarheen regelen. Zo weet je zeker dat je snel de hulp krijgt die nodig is.

Belangrijk om te weten: de extra kosten die je maakt voor je gezondheid, die niet worden vergoed vanuit je zorgverzekering, zijn alsnog gedekt door je reisverzekering. Dus alleen al om die reden is het de moeite waard een reisverzekering af te sluiten. Dat reist een stuk rustiger.

Weet je nog niet zeker of de geplande reis wel door kan gaan?

Iedereen met kinderen weet dat je wel plannen kunt maken, maar dat je met kinderen altijd op een ander verloop van zaken moet rekenen. Vandaar dat rekening houden met een annuleringsverzekering ook een goede stap is. Mocht je vakantie niet door kunnen gaan, dan ben je je geld niet kwijt, maar krijg je de onkosten vergoed door je verzekeraar.

Ben je al op vakantie en moet je om noodzakelijkerwijs meteen terug naar huis? Met een goede annuleringsverzekering kun je de kosten van de terugkeer betaald krijgen door je verzekeraar. Dit betekent ook dat je de rest van je vakantie op een later moment nog kunt inhalen. Je ziet het; met een goede verzekering voorkom je veel problemen. Sluit hem daarom vandaag nog af via de site van je verzekeraar.

Wat is beter voor jou: een eenmalige of een doorlopende verzekering?

Als je gelijk je reisverzekering wilt afsluiten, kun je even naar de site van je verzekeraar gaan. Daar kun je zien dat je de keus hebt tussen een eenmalige en een doorlopende reisverzekering. De eerste is geschikt voor mensen die eens per jaar op vakantie gaan. De tweede is beter voor mensen die regelmatig op pad gaan. Je sluit deze verzekering slechts eens per jaar af en vervolgens kun je je koffers pakken wanneer je maar wilt. Wel zo handig wanneer je jonge kinderen hebt. Sluit je polis vandaag nog af op de site van je verzekeraar.

Schrijf je in voor onze wekelijkse update en mis nooit meer een artikel! Je vindt het formulier rechts (desktop) of onderaan deze pagina (mobiel). En volg je Merel of De Mamagids al op Instagram?

Reageer je onder dit artikel? Weet dan dat we je mailadres nooit zullen gebruiken, ook niet om ongevraagde nieuwsbrieven of andersoortige mails te versturen. Dat doen we alleen als je je aanmeldt voor de wekelijkse update – met jouw toestemming dus.

©TimeImage Production – Shutterstock

Ook leuk om te lezen

Redactie

De Mamagids is hét online handboek voor moeders die fouten durven maken. Vol handige tips voor als je het even niet weet, herkenbare verhalen en ervaringen van lezeressen. Omdat je nooit de enige bent!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven