De voordelen van een rechtsbijstandverzekering

Soms kom je in situaties terecht waarvan je nooit had kunnen bedenken dat je erin terecht zou komen. Dat geldt in het bijzonder voor juridische conflicten. Deze kun je vaak niet zien aankomen. Om het op te lossen zou je het liefst snel contact willen hebben met een specialist om het probleem zo snel mogelijk op te lossen. In dit artikel lees je wat je kunt doen om te zorgen voor een solide vangnet wanneer je hem nodig hebt. Met een rechtsbijstandverzekering kan je namelijk altijd een beroep doen op specialistische hulp. Er zijn verschillende manieren waarop je gebruik kunt maken van rechtshulp. We lichten beide opties graag toe.

Altijd hulp achter de hand

Het kan zomaar gebeuren dat je juridische hulp nodig hebt. Bijvoorbeeld wanneer je huisbaas de huur exponentieel wil verhogen terwijl jij meent dat hij daarmee je rechten ten voeten treedt. Omdat ondernemers vaak meer ervaring en verstand hebben van juridische zaken, is het daarom verstandig om zelf een specialist in te schakelen.

Je kunt hiervoor een rechtsbijstandsverzekering Univé afsluiten. Met deze verzekering kun je namelijk altijd een beroep doen op een jurist die met jou meekijkt naar jouw specifieke situatie. Zo voorkom jij dat een klein conflict uitgroeit tot een groot probleem. De juridisch specialist laat zien wat jouw rechten zijn en kan je helpen om een goede brief op te stellen waarmee je laat zien wat jouw rechten zijn. Het fijne aan een rechtsbijstandverzekering is dat deze het hele jaar geldig is, dus je kunt op ieder gewenst moment hulp inschakelen. 

On demand rechtsbijstand verzekering afsluiten

Het kan zijn dat je een doorlopende rechtsbijstandverzekering wat overdreven vindt, omdat je vrijwel nooit in juridische conflicten belandt. Dat hoeft echter niet te betekenen dat je helemaal geen rechtshulp kunt ontvangen. Mocht je een keer met een jurist in conclaaf willen gaan, dan kun je ook gebruikmaken van rechtshulp Univé. Dit is een rechtsbijstandverzekering die on demand te gebruiken is, dat betekent: enkel wanneer jij hem nodig hebt. Je kunt deze verzekering afsluiten voor een specifiek probleem. Surf naar de site van Univé, vul een vragenlijst in en je krijgt gelijk te zien wie jou het beste kan helpen en voor welk bedrag. Ga je akkoord met deze prijsopgave, dan kun je meteen met je jurist in contact komen. 

Rechtsbijstand voor ondernemers 

Mocht je een bedrijf hebben, dan kun je ook een doorlopende rechtsbijstandverzekering nemen, of gebruikmaken van rechtshulp on demand. Dit is een ideale manier om problemen snel op te lossen. Er staat altijd een professional voor je klaar en je voorkomt hiermee dat kleine problemen uitgroeien tot tijdrovende conflicten die je veel stress opleveren. Kijk daarom naar beide opties en kies een rechtsbijstandverzekering die bij jou en je situatie past.

Schrijf je in voor onze wekelijkse update en mis nooit meer een artikel! Je vindt het formulier rechts (desktop) of onderaan deze pagina (mobiel). En volg je Merel of De Mamagids al op Instagram?

Reageer je onder dit artikel? Weet dan dat we je mailadres nooit zullen gebruiken, ook niet om ongevraagde nieuwsbrieven of andersoortige mails te versturen. Dat doen we alleen als je je aanmeldt voor de wekelijkse update – met jouw toestemming dus.

©Zivica Kerkez – Shutterstock

Redactie

De Mamagids is hét online handboek voor moeders die fouten durven maken. Vol handige tips voor als je het even niet weet, herkenbare verhalen en ervaringen van lezeressen. Omdat je nooit de enige bent!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven