De grootste voordelen van een pvc vloer

Je kan er niet meer omheen: PVC vloeren zijn helemaal van nu. Het is een ideaal materiaal om te gebruiken na de verbouwing of als je gaat verhuizen. Waarom deze kunststof vloer zo razend populair is? In dit artikel lees je de belangrijkste voordelen van een pvc vloer.

De grootste voordelen van PVC

Stevige vloer

Het fijne van een goede PVC vloer is dat ze erg stevig zijn, anders dan vinyl – waar PVC zeker in het begin soms nog weleens mee werd verward. Dat maakt het een fijne vloer in een huis waar regelmatig mensen (en zeker kinderen) langskomen. Beschadigingen komen daardoor minder vaak voor. Gebeurt het toch? Dan vervang je de strook snel en je vloer oogt weer als nieuw. En je wist het misschien al: je kan laminaat online bestellen, maar PVC gaat dus net zo gemakkelijk.

Gemorst? Geen probleem!

Wanneer je kinderen hebt, weet je als geen ander hoe gemakkelijk bekers lijken om te vallen. In het geval van laminaat zal je vanzelf merken dat het toch een keer gaat kromtrekken. PVC is echter veel beter bestand tegen water limonade. Even dweilen en het is weer weg.

Makkelijk schoon te houden

Dit punt hangt eigenlijk samen met het vorige. Een ander belangrijk voordeel van een PVC vloer, zoals deze mooie PVC vloeren bij laminaatenparket.nl, is namelijk dat je PVC lekker makkelijk schoonhoudt. Regelmatig stofzuigen is eigenlijk al voldoende. Mocht er toch een keer iets omgaan of op een andere manier hardnekkigere viezigheid op de vloer terecht komen? Dan kan je hiervoor een speciale reiniger aanschaffen en met lauw water dweilen.

De ideale vloer voor vloerverwarming

PVC is een heel goede geleider: het materiaal laat warmte goed door en houdt het bovendien ook vast. Daarom wordt dit type vloerbedekking het meest gekozen bij vloerverwarming. Je huis voelt lekker aangenaam, je voeten ook. En met kinderen die graag op de vloer spelen is het helemaal geen overbodige luxe.

Duurzaam

Zoek je een vloer die mooi oogt, maar ook lang meegaat? Dan kom je bijna automatisch al uit bij PVC. Het materiaal is erg duurzaam en blijft die speciale uitstraling voor een lange tijd behouden. Daarbij is het als gezegd makkelijk om eventuele beschadigde tegels of stroken te vervangen – anders dan bij een plavuizen vloer of laminaat, waarbij je vaak een deel van de andere vloerdelen ook beschadigt. Dit maakt de PVC vloer echt een winnaar op het gebied van duurzaamheid en een investering in de toekomst.

Uitgebreide mogelijkheden

Met een houten vloer zie je altijd hout, met vinyl blijf je toch een vorm van zeil houden op je vloer. PVC daarentegen is heel veelzijdig, net als het design. Je kan bijvoorbeeld gaan voor een (ogenschijnlijke) houtvloer, maar wat dacht je ook van PVC tegels? Of stroken waarmee je een Hongaarse punt kan leggen?

Hebben jullie al PVC liggen thuis?

Schrijf je in voor onze wekelijkse update en mis nooit meer een artikel! Je vindt het formulier rechts (desktop) of onderaan deze pagina (mobiel). En volg je Merel of De Mamagids al op Instagram?

Reageer je onder dit artikel? Weet dan dat we je mailadres nooit zullen gebruiken, ook niet om ongevraagde nieuwsbrieven of andersoortige mails te versturen. Dat doen we alleen als je je aanmeldt voor de wekelijkse update – met jouw toestemming dus.

©appleyayee – Shutterstock

Redactie

De Mamagids is hét online handboek voor moeders die fouten durven maken. Vol handige tips voor als je het even niet weet, herkenbare verhalen en ervaringen van lezeressen. Omdat je nooit de enige bent!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven