Dit zijn de voordelen van online tv kijken

De ouderwetse manier van televisie kijken, via de kabel, is steeds minder populair. Niet zomaar natuurlijk: online tv kijken is een stuk makkelijker. Zeker nu internet steeds beter wordt. Bovendien scheelt het in de kosten als je kiest om alleen nog maar online te kijken. Hoe dit precies zit? In dit artikel lees je wat de voordelen zijn van online televisiekijken.

De grootste voordelen van online tv kijken

Kostenbesparend

Waarom online de nieuwe manier van tv kijken is? Waarschijnlijk is kostenbesparing de belangrijkste reden dat mensen niet langer willen betalen voor de kabel. Door bij je huidige provider te kiezen voor een internet only abonnement bespaar je flink op je huidige kosten. Het is de overweging waard. Door streamingsdiensten als NLZIET heb je geen normale tv meer nodig. Bovendien kan je, zeker in dat laatste geval, soms al een aflevering vooruit kijken. Ideaal, zeker bij programma’s waar je nauwelijks nog kunt wachten op wat er nu gaat gebeuren, zoals Married At First Sight en De Verraders.

Geen reclames

Omdat je betaalt voor een streamingsdienst waarop je bepaalde programma’s, films en series kunt bekijken, hoef je tussendoor geen reclames te bekijken. Tussendoor plassen of een vraag beantwoorden van je kinderen kan gewoon met een druk op de pauzeknop wanneer het jou uitkomt. Daarbij kunnen reclames behoorlijk wat ergernis opwekken, daar heb jij nu mooi geen last meer van.

Online televisie kijken kan overal

Waar je met kabeltelevisie vastzit aan het toestel zelf (letterlijk), kan online televisie overal. Met je tablet op bed, als je niet lekker bent. Op vakantie, als je echt geen afstand kunt doen van een programma als Wie is de Mol? bijvoorbeeld of gewoon behoefte hebt aan ‘iets van thuis’. Kortom, online tv kijken biedt zoveel meer mogelijkheden en vrijheid. Dat past beter bij onze tegenwoordige manier van leven.

Iedereen zijn eigen programma

Nee, heel gezellig klinkt dit niet, maar het kan wel een berg gedoe voorkomen. Als de één per se een Champions League wedstrijd wil bekijken terwijl de ander even onderuit wil met iets minder spannends, zoals Eigen Huis en Tuin, dan kan dat ook gewoon. Geen geruzie meer over de afstandsbediening, maar allemaal ontspannen op de manier waar je dan behoefte aan hebt. Kan ook handig zijn als je een lange autorit maakt met de kinderen: allebei een eigen schermpje.

Over NLZIET
Kinderen kunnen met NLZIET reclamevrij naar kinderprogramma’s kijken via het kidsprofiel. Hier is een geselecteerd aantal programma’s te zien, zoals Buurman & Buurman, Bumba en natuurlijk Sesamstraat. Ook kan je zoeken op verschillende thema’s, zoals populair, dieren, grappig of avontuur, zodat je snel vindt waar je kind op dat moment behoefte aan heeft.

Volwassenen kunnen eveneens hun kijkervaring personaliseren. Je kijkgeschiedenis wordt bijvoorbeeld opgeslagen, net als je favorieten in ‘mijn series’ en een ‘kijk later’ lijst, maar je krijgt ook aanbevelingen van programma’s die mogelijk bij jou passen. Komen er nieuwe afleveringen van een favoriete serie? Dan krijg jij een melding zodat je niets hoeft te missen.

Terugkijken als het jou schikt

Tot slot een laatste voordeel ten opzichte van ‘live’ televisie. Als je verhinderd bent door een verjaardag, kijk je gewoon als je thuiskomt of de volgende ochtend. Je hoeft niet meer thuis te blijven voor een bepaald programma – al kan het handig zijn om socials voorlopig even te negeren. Met online tv kijk je lekker wanneer het jou uitkomt.

Hebben jullie nog kabel tv? Of ben je ook al overgestapt naar online televisie?

Schrijf je in voor onze wekelijkse update en mis nooit meer een artikel! Je vindt het formulier rechts (desktop) of onderaan deze pagina (mobiel). En volg je Merel of De Mamagids al op Instagram?

Reageer je onder dit artikel? Weet dan dat we je mailadres nooit zullen gebruiken, ook niet om ongevraagde nieuwsbrieven of andersoortige mails te versturen. Dat doen we alleen als je je aanmeldt voor de wekelijkse update – met jouw toestemming dus.

©pics five – Shutterstock

Redactie

De Mamagids is hét online handboek voor moeders die fouten durven maken. Vol handige tips voor als je het even niet weet, herkenbare verhalen en ervaringen van lezeressen. Omdat je nooit de enige bent!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven