Niacinamide: de alleskunner van de skincare

Als moeder is het ontzettend belangrijk om goed voor je huid te blijven zorgen. Slaaptekort, stress en drukte hebben immers z’n weerslag op je huid. In de wereld van de skincare is Niacinamide creme op het moment echt een trend. Niacinamide is een andere naam voor vitamine B3 en dit stofje heeft allerlei positieve effecten op je huid. We vertellen je er in dit artikel alles over.

Tegengaan van huidveroudering

Allereerst is Niacinamide een wondermiddel als het gaat om het bestrijden van huidveroudering. Niacinamide stimuleert namelijk de aanmaak van vetten en vrije vetzuren die de huid kunnen beschermen tegen invloeden van buitenaf. Hierdoor droogt de huid bovendien minder snel uit, waardoor het langer zijn soepelheid zal behouden.

Grove poriën

Grove poriën zijn voor veel vrouwen een doorn in het oog. Niet alleen ziet het er niet zo mooi uit, grove poriën kunnen ook makkelijk verstopt raken, waardoor snel onzuiverheden kunnen ontstaan. Niacinamide kan de huid rondom de grove poriën verfijnen, waardoor de poriën ook minder snel verstopt raken.

Onzuiverheden bestrijden

In de alinea hierboven vertelden we al hoe niacinamide onzuiverheden kan voorkomen door het verstoppen van de poriën tegen te gaan. Mocht het toch te laat zijn en mocht een verstopte porie zich toch ontwikkeld hebben tot een akelig puistje, dan kan niacinamide er ook voor zorgen dat dit puistje snel weer wegtrekt en verder ook geen lelijke littekens achterlaat. Niacinamide heeft namelijk een ontstekingsremmende werking, waardoor het puistje snel weg zal trekken. Bovendien kan niacinamide een overmatige talgproductie remmen. Als je dus last hebt van een vette huid waardoor puistjes en andere onzuiverheden snel optreden, is een product verrijkt met vitamine B3 dus echt je redder in nood.

De gevoelige huid

Tot slot kunnen ook mensen met een gevoelige huid veel baat hebben bij een product verrijkt met niacinamide. Heb jij snel last van roodheid, jeuk of irritatie aan je huid? Niacinamide remt de histamine productie van onze huid. Heb jij een allergische reactie op een bepaald product (wat vaak het geval is wanneer je last hebt van een gevoelige huid) dan kan een crème met niacinamide de huid weer kalmeren. Kortom: niacinamide is echt een wondermiddel. Het maakt eigenlijk niet uit welk huidtype je hebt en welke klachten jij ervaart rondom je huid. Zowel mensen met een vette, een droge, een gevoelige of een verouderende huid kunnen baat hebben bij producten met niacinamide.

Schrijf je in voor onze wekelijkse update en mis nooit meer een artikel! Je vindt het formulier rechts (desktop) of onderaan deze pagina (mobiel). En volg je Merel of De Mamagids al op Instagram?

Reageer je onder dit artikel? Weet dan dat we je mailadres nooit zullen gebruiken, ook niet om ongevraagde nieuwsbrieven of andersoortige mails te versturen. Dat doen we alleen als je je aanmeldt voor de wekelijkse update – met jouw toestemming dus.

Uitgelichte afbeelding ©JLco Julia Amaral – Shutterstock

Redactie

De Mamagids is hét online handboek voor moeders die fouten durven maken. Vol handige tips voor als je het even niet weet, herkenbare verhalen en ervaringen van lezeressen. Omdat je nooit de enige bent!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven