Is flexibele kinderopvang in Breda de oplossing voor drukke moeders?

Je sjeest van hot naar her, vergeet soms je eigen agenda en je hebt op sommige dagen de halve stad gezien. Welkom in de wereld van drukke moeders. En dan moet je ook nog op tijd bij het kinderdagverblijf zijn. En was het wel zo handig om donderdag door te geven als vaste dag? Gelukkig komt de term ‘flexibele opvang’ steeds vaker voor bij kinderdagverblijven. Een concept wat nogal verwarrend over kan komen. No worries, we gaan het in deze blog uitleggen. Wat is het precies, en kan het een uitkomst zijn voor de drukke moeders onder ons? Mocht je jouw zoektocht naar het betaalbare kinderdagverblijf in Breda net zijn gestart, lees dan vooral mee!

Wat is flexibele kinderopvang?

In het kort betekent flexibele opvang dat de ouders geen vaste dagen reserveren voor de gehele maand. Iedere maand spreken ze een een bepaald aantal dagen of dagdelen af, meestal zo’n twee weken voor de nieuwe maand. Ideaal als je een wisselend werkrooster hebt, een eigen onderneming of afwisselend met je partner wil bekijken hoe de weken eruit zien. Ook voor medewerkers in de zorg of hospitality kan een flexibele kinderopvang een uitkomst zijn. Veel duurder is het niet. Meestal betaal je voor flexibele opvang een iets hoger bedrag per uur of worden er hogere administratiekosten.

Flexibel na school

De flexibel in te delen dagen geldt vaak ook voor de buitenschoolse opvang. Hierbij geef je dus ook per maand aan op welke dagen of dagdelen je graag gebruik wil maken van de opvang. Naast schooldagen biedt de BSO ook opvangmogelijkheden aan tijdens vakanties en vrije dagen. Ideaal als jij en je partner dan moeten doorwerken. Op de BSO krijgen kinderen bovendien vaak extra activiteiten aangeboden: sporten, zwemmen, wandelen in de natuur en groepsactiviteiten.

Ben je op zoek naar een veilige BSO binnen Breda? Ontdekt dan of er één in de buurt zit van de basisschool van je kind of, als dit jullie beter uitkomt, in de buurt van de rondwegen of het openbaar vervoer.

Hulp bij de opvoeding

In een druk leven waarin je een carrière maakt en een druk sociaal bestaan wil combineren met een fijn gezinsleven, is kinderopvang een uitkomst. Waar vroeger the village hielp met opvoeden, zijn die mogelijkheden tegenwoordig minder aanwezig in onze maatschappij. Een opvang biedt wél een plek waar kinderen met elkaar kunnen ontwikkelen. Het vormt daarmee een helpende hand in de opvoeding en geeft je kind(eren) de mogelijkheid om zich op een andere plek dan thuis op een veilige manier te kunnen ontwikkelen.

Alle medewerkers van de kinderopvang (waaronder de BSO) hebben een pedagogische achtergrond. Ze zien wanneer je kind extra sturing of aandacht nodig heeft. De georganiseerde activiteiten dragen bij aan de ontwikkeling van je kind: bewegingsspellen, buitenspelen, voorlezen, muziek maken en dansen. Hierdoor leren kinderen spelenderwijs en kunnen ze groeien in hun eigen tempo. In jouw drukke leven kan de opvang dan ook echt een verlichting zijn in je drukke leven: je weet dat je kind in goede handen is en zich optimaal ontwikkelt en plezier heeft. In veel gevallen kan flexibele opvang bovendien extra handvatten bieden die passen bij onze dynamische levens. Bekijk of er een mogelijkheid in Breda of omgeving is.

Schrijf je in voor onze wekelijkse update en mis nooit meer een artikel! Je vindt het formulier rechts (desktop) of onderaan deze pagina (mobiel). En volg je Merel of De Mamagids al op Instagram?

Reageer je onder dit artikel? Weet dan dat we je mailadres nooit zullen gebruiken, ook niet om ongevraagde nieuwsbrieven of andersoortige mails te versturen. Dat doen we alleen als je je aanmeldt voor de wekelijkse update – met jouw toestemming dus.

Uitgelichte afbeelding ©Lordn – Shutterstock

Redactie

De Mamagids is hét online handboek voor moeders die fouten durven maken. Vol handige tips voor als je het even niet weet, herkenbare verhalen en ervaringen van lezeressen. Omdat je nooit de enige bent!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven