Druk op "Enter" om naar de inhoud te gaan

5 redenen waarom je elektrische raamdecoratie wil!

We kennen allemaal wel de waarschuwing om touwtjes van je raamdecoratie niet los te laten hangen. Gelukkig is er een kindvriendelijke en veilige oplossing voor uitgevonden: elektrische rolgordijnen. Voor de zekerheid vroegen we het aan ervaringsdeskundige Caroline, en volgens haar wil je niks anders meer als je hem eenmaal hebt! Lees dus snel verder wat de voordelen zijn!

Raamdecoratie kopen

Het is een tikje onderschat in de inrichting, misschien zelfs ondergewaardeerd, maar een goede raamdecoratie is goud waard. Zo wil je in de slaapkamer natuurlijk vooral genieten van een verduisterend effect, terwijl het in de huiskamer prettig is wanneer het licht diffuus binnenkomt of, in de zomer, warmte tegenhoudt.

Kortom, als je het doet dan is het fijn wanneer je het ook goed doet! Tegenwoordig kan het zelfs elektrisch. Zo zijn er elektrische rolgordijnen, die je met een druk op de knop kan bedienen. Ideaal, zeker als je net zo lekker weggekropen onder je dekentje zit in de hoek van de bank.

De 5 grootste voordelen van geautomatiseerde raamdecoratie

Luxe gevoel

We schrijven het vaker, maar er is niets fijner dan thuiskomen en een klein beetje luxe ervaren. Dat kan al door een simpele regendouche aan te schaffen of bijvoorbeeld, zoals in dit geval, elektrische raamdecoratie. Je hoeft heus niet in een paleis te wonen om jezelf net dat beetje extra te gunnen. Zeker als ouders zijn we nogal eens geneigd onszelf te vergeten: eerst de kinderen, dan wij. Maar ondanks dat het misschien wel heel praktisch is, is er toch niks fijner dan jezelf soms een klein beetje extra luxe cadeau te doen?

Uit ervaring weet lifestylekoningin Caroline inmiddels hoe fijn die geautomatiseerde rolgordijnen zijn. ‘Ik zou niet anders meer willen, eerlijk gezegd. Het is zo’n luxe! Daarnaast speelt ons zoontje er hele dagen mee haha, die vindt het fantastisch.’

Ideaal tijdens het thuiswerken

We zitten vaker thuis dan ooit. Op je werk paste de raamdecoratie zich misschien automatisch aan, maar thuis heb je dat waarschijnlijk nog niet. Toch kan het behoorlijk vervelend zijn wanneer je in een Zoom meeting zit en het zonlicht schijnt ineens heel fel op je beeld. Of, andersom, dat je de boel dicht laat en na een halfuur videobellen gedeprimeerd raakt van je donkere huis. Met een afstandsbediening naast je heb je dat probleem niet. Je drukt op de knop en regelt zo de hoeveelheid lichtinval die je nodig hebt. Wat wil je nog meer?

Veilig voor je kind

Loshangende koordjes? Nee, die heb je niet bij elektrische raamdecoratie. Het enige risico dat je loopt is dat je kind het geweldig vindt om je rolgordijn continu omhoog en omlaag te laten gaan 😉

Veiligheid (bescherming tegen inbraken)

Het voordeel van goede elektrische rolgordijnen is dat je ze op afstand kunt besturen via een app. Mocht je bij een vriendin zitten en iets langer blijven kletsen dan je dacht, dan kan je met je telefoon zorgen dat de gordijnen alsnog omlaag gaan. Helemaal handig als je ook de verlichting op afstand kan bedienen. Zo lijkt het net of er iemand thuis is en heb je daar geen enkele zorgen over.

Geruisloos

Oké, heel eerlijk? Dit sluit natuurlijk naadloos aan op het luxe gevoel dat we hierboven beschreven. Kwalitatieve raamdecoratie maakt namelijk nauwelijks geluid en is dus niet storend. Best handig als je natuurlijk middenin een call zit: dan wil je er gewoon geen last van hebben dat je rolgordijnen automatisch omhoog of omlaag gaan.

Kortom, elektrische raamdecoratie is niet alleen de toekomst, een leuke gadget om te halen en een fijn luxeproduct in je huis. Het biedt je extra comfort en ondersteunt je werkzaamheden op een geruisloze manier. Wat hebben jullie voor de ramen hangen?

Schrijf je in voor onze wekelijkse update en mis nooit meer een artikel! Je vindt het formulier rechts (desktop) of onderaan deze pagina (mobiel). En volg je De Mamagids al op Instagram?

Reageer je onder dit artikel? Weet dan dat we je mailadres nooit zullen gebruiken om nieuwsbrieven of andersoortige mails te versturen. Dat doen we alleen als je je aanmeldt voor de wekelijkse update – met jouw toestemming dus.

Afbeelding, Arsel Ozgurdal – Shutterstock

Ook leuk om te lezen

Wees de eerste om reactie te geven

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© De Mamagids