5 onverwachte voordelen van compressiesokken

Tegenwoordig is gezondheid een steeds grotere thema in ons dagelijks leven, we letten meer op onze voeding, worden meer gestimuleerd om te gaan bewegen en steeds minder mensen roken. Dit zijn een aantal voorbeelden, maar wist je dat het dragen van compressiesokken ook veel gezondheidsvoordelen met zich meebrengt? Het is misschien een item waar je nog niet aan hebt gedacht, maar compressiesokken of steunkousen worden steeds vaker gedragen en dit is waarom.

Voordelen van compressiesokken

Het zorgt voor een betere bloedsomloop

Compressiesokken zijn over het algemeen hoge sokken die elastisch zijn en zorgen voor extra ondersteuning aan je voeten en benen. Doordat de kousen nauw aansluiten en een continue druk uitoefenen op je benen, wordt de bloedsomloop gestimuleerd, wat ontzettend veel gezondheidsvoordelen met zich meebrengt. Deze sokken zijn ideaal om te gebruiken tijdens het sporten, maar ook geschikt voor mensen met een minder actieve levensstijl, wanneer je bijvoorbeeld een zittend beroep hebt. Wanneer je namelijk veel zit, werken je kuitspieren minder goed en stroomt het bloed minder goed door je benen omhoog. Door compressiesokken te dragen, blijft er voldoende druk op de spieren en kan het bloed goed naar het hart blijven stromen, wat goed is voor je gehele lijf.

Compressiesokken voorkomt vervelende aandoeningen

Omdat compressiesokken je bloedsomloop stimuleren, voorkom je eventuele vervelende aandoeningen zoals bijvoorbeeld spataderen en trombose. Wanneer je bijvoorbeeld een beroep uitoefent waarbij je veel staat, kunnen compressiesokken een uitkomst bieden en is de kans dat je spataderen ontwikkelt een stuk kleiner. Ga je een lange vliegreis maken, ook dan kan het dragen van compressiesokken een goede optie zijn

Het drijft vocht af

Hou je makkelijk vocht vast? Ook dan zijn compressiesokken erg geschikt. Door de kousen krijgt vocht veel minder kans om op te hopen, het vocht wordt door de nauwsluitende sokken makkelijker afgedreven. Vooral vrouwen tijdens hun zwangerschap houden vaak veel vocht vast, het zijn dus ideale sokken om te dragen tijdens deze periode.

Compressiesokken biedt steun aan de benen

Wanneer je vaak last hebt van zware en vermoeide benen, kunnen compressiesokken veel steun bieden aan je benen. Doordat de sokken nauw aansluiten, geeft het meer ondersteuning aan je benen en dit zorgt voor een meer comfortabel gevoel.

Ideaal om te dragen tijdens het sporten

Het dragen van compressiesokken tijdens het sporten kan blessures helpen voorkomen. Uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat wanneer je compressiesokken draagt tijdens het hardlopen, het herstel van de spierfunctie sneller gaat, wat uiteindelijk zorgt voor minder spierpijn. Dit geldt ook voor andere sporten waarbij veel van je benen wordt gevraagd.

Dit zijn de 5 belangrijkste voordelen van het dragen van compressiesokken. Het is, om bovenstaande redenen, zeker de moeite waard om eens te proberen.

Schrijf je in voor onze wekelijkse update en mis nooit meer een artikel! Je vindt het formulier rechts (desktop) of onderaan deze pagina (mobiel). En volg je Merel of De Mamagids al op Instagram?

Reageer je onder dit artikel? Weet dan dat we je mailadres nooit zullen gebruiken, ook niet om ongevraagde nieuwsbrieven of andersoortige mails te versturen. Dat doen we alleen als je je aanmeldt voor de wekelijkse update – met jouw toestemming dus.

©Albina Gavrilovic – Shutterstock

Redactie

De Mamagids is hét online handboek voor moeders die fouten durven maken. Vol handige tips voor als je het even niet weet, herkenbare verhalen en ervaringen van lezeressen. Omdat je nooit de enige bent!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven