De voordelen van behang in de kinderkamer

Wanneer je de kinderkamer gaat inrichten, is het belangrijk om stil te staan bij wat je graag op de muur wil hebben. Verven is misschien makkelijker voor je gevoel, maar behang geeft meer warmte en sfeer. Of wat dacht je van een combinatie? In dit artikel lees je wat de voordelen zijn van behang in de kinderkamer en hoe je dit kunt inzetten als sfeermaker.

Voordelen van behangen in de kinderkamer

Brengt meer sfeer in de slaapkamer van je kind

Veel kinderkamers hebben tegenwoordig een duidelijk thema. Dat kun je versterken met accessoires, maar ook met behang. Zoek maar op ‘behang kinderkamer‘ en je ziet direct wat er allemaal mogelijk is. Dit in tegenstelling tot een egaal gekleurde muur. Ideaal natuurlijk als je kind dol is op dino’s of een bepaalde diersoort. Daarbij is behang echt een sfeermaker.

Vind je een complete muur nog wat veel? Dan kan je tegenwoordig ook muurstickers of behangcirkels kopen. Daarmee plak je een tof detail op de muur, zoals Afrikaanse dieren op de savanne, een nachtelijk plaatje van Amsterdamse huisjes of misschien wel dino’s. Dat geeft dezelfde fijne sfeer, maar dan iets subtieler. Of combineer: een muur met een uitgesproken behangprint, de rest in een bijpassende kleur verf of egaal behang.

Mooie prints

Tenzij je Picasso bent, is het zo goed als onmogelijk om een kunstwerk op de muur te krijgen. Toch geeft een mooie afbeelding of tekening op de muur een hele fijne, warme sfeer aan je huis. Gelukkig is het rechttoe rechtaan behang van vroeger verleden tijd. Je kunt namelijk tegenwoordig, zoals bij Johnny Wallpaper, behang kopen met daarop een hele tekening. Of je nu gaat voor een onderwaterwereld, dino’s of een junglethema in de slaapkamer, je kunt de behangafbeelding(en) daarop aanpassen.

Bijkomend voordeel is dat de behangrollen van Johnny Wallpaper FSC gecertificeerd zijn, geen PVC, glasvezel of weekmakers bevat en worden gekleurd met veilige inkt. Verder is het krasvast – geen overbodige luxe in de kinderkamer.

Makkelijk

Hoe anders is behangen tegenwoordig, in vergelijking met vroeger. Behangtafels en onhandig gepruts met een natte baan behang is echt niet meer nodig. Je smeert de lijm direct op de muur en plakt daar een rol behang overheen. Dit is zeker geen overbodige luxe als je een mooi fotobehang kiest voor de muur. In plaats van schuiven met een natte baan, kun je met deze manier van behangen iets makkelijker uitmeten waar je de behangrol precies moet plaatsen. Doe je het met zijn tweeën? Dan is het helemaal een eitje.

Makkelijk aan te passen

Als je kiest voor één muur met fotobehang en op de overige muren een bijpassende tint verf, kan je het behang vrij gemakkelijk aanpassen als je kind ouder wordt. Zo creëer je met een middagje behangen gelijk een heel nieuwe kamer met een sfeer die aansluit op deze leeftijd. Dat maakt behang dus, naast een duurzame, sfeervolle optie ook nog eens zeer praktisch.

Behang is dus een mooie toevoeging aan de kinderkamer en creëert net dat beetje meer sfeer binnen jullie thema. Met de opties van tegenwoordig is kwaliteitsbehang bovendien beter voor het milieu en bevat het geen schadelijke toevoegingen meer. Hoe ziet jullie kinderkamer eruit? Heb je een thema gekozen of is het een beetje van alles wat?

Schrijf je in voor onze wekelijkse update en mis nooit meer een artikel! Je vindt het formulier rechts (desktop) of onderaan deze pagina (mobiel). En volg je Merel of De Mamagids al op Instagram?

Reageer je onder dit artikel? Weet dan dat we je mailadres nooit zullen gebruiken, ook niet om ongevraagde nieuwsbrieven of andersoortige mails te versturen. Dat doen we alleen als je je aanmeldt voor de wekelijkse update – met jouw toestemming dus.

Uitgelichte afbeelding ©Ground Picture – Shutterstock
Overige afbeeldingen zijn eigendom van Johnny Wallpaper en gebruikt met schriftelijke toestemming

Redactie

De Mamagids is hét online handboek voor moeders die fouten durven maken. Vol handige tips voor als je het even niet weet, herkenbare verhalen en ervaringen van lezeressen. Omdat je nooit de enige bent!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven