De voordelen van een AOV voor ZZP’ers 

Ben je als ondernemer aan het kijken naar een nieuwe arbeidsongeschiktheidsverzekering? Dan kunnen de kosten je misschien afschrikken. Toch heeft een AOV, zoals hij ook wel wordt genoemd, ve voordelen. In dit artikel gaan we hier dieper op in en hopen we je een bredere kijk te geven op deze verzekering.

Veel voordelen bij de arbeidsongeschiktheidsverzekering

Financiële zekerheid bij arbeidsongeschiktheid

Je hoopt dat het noodlot jou overslaat, maar we kunnen onverhoopt allemaal te maken krijgen met ziekte of een ongeval. Is het niet op de werkvloer dan misschien wel tijdens die sportwedstrijd of omdat je zodanig je vinger kneust dat je je hele hand tijdelijk minimaal mag gebruiken. Kortom, een ongeluk zit in een klein hoekje en je kunt niet alles voorkomen.

Wanneer je inkomsten hierdoor wegvallen, heb je als ZZP’er geen vangnet als je je niet goed laat verzekeren. Met een arbeidsongeschiktheidsverzekering lopen de inkomsten echter wél door. Dat geeft lucht. Door je ziekte of ongeval heb je immers meer dan genoeg aan je hoofd.

Premie aftrekbaar bij de Belasting

Kosten voor de arbeidsongeschiktheidsverzekering zijn kosten die je maakt uit naam van je zelfstandige onderneming. Om die reden kan je ze vaak aftrekken van je totale inkomsten en dit kan een fiscaal voordeel opleveren aan het eind van het jaar. Misschien niet de belangrijkste reden om een AOV af te sluiten, maar wel een fijne!

Vergoeding herstelkosten

Wanneer je weer aan de slag wil, kan het zijn dat je hiervoor kosten moet maken. Denk aan coaching na een burnout. In dat geval is het fijn te weten dat bepaalde verzekeringen (of aanvullende modules) deze kosten ook vergoeden. Zo kan jij op een duurzame manier werken aan je herstel en ga je straks weer met een fijn gevoel aan de slag.

Tijd om te kunnen omscholen

Misschien heb je echt flinke pech en kan je nooit meer volledig je oude werk oppakken. Het kan zelfs zo zijn dat omscholing een verstandige keus is. In dat geval ‘koop’ je met de arbeidsongeschiktheidsverzekering wat tijd om je te kunnen omscholen. Aangezien het ondernemerschap je ongetwijfeld in het bloed zit, kan je misschien wel door voor jezelf, maar dan op een andere manier. Zonder arbeidsongeschiktheidsverzekering heb je die luxe simpelweg niet.

Hoe kies je een goede AOV?

Als je een beetje verstand hebt van verzekeringen, kan je prima online zoeken en verschillende verzekeringen met elkaar vergelijken. Vind je dat lastig? Vraag dan om advies aan je verzekeringsadviseur. Hij of zij kan de verzekering afstemmen op jouw persoonlijke behoeften en berekenen welke premie daarbij past of misschien zelfs een ondernemerspakket afsluiten – met korting!

Schrijf je in voor onze wekelijkse update en mis nooit meer een artikel! Je vindt het formulier rechts (desktop) of onderaan deze pagina (mobiel). En volg je Merel of De Mamagids al op Instagram?

Reageer je onder dit artikel? Weet dan dat we je mailadres nooit zullen gebruiken, ook niet om ongevraagde nieuwsbrieven of andersoortige mails te versturen. Dat doen we alleen als je je aanmeldt voor de wekelijkse update – met jouw toestemming dus.

©Ground Picture – Shutterstock

Redactie

De Mamagids is hét online handboek voor moeders die fouten durven maken. Vol handige tips voor als je het even niet weet, herkenbare verhalen en ervaringen van lezeressen. Omdat je nooit de enige bent!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven