Je voeten zomerklaar in slechts 5 stappen

Met de zomer in aantocht mogen onze voeten weer gezien worden. Althans, misschien kunnen we het beter anders verwoorden: het is tijd dat we onze voeten zomerklaar maken zodat ze gezien mogen worden. Maar hoe krijg je ze slipperproof en lekker glad? Gelukkig zijn daar maar 4 stappen voor nodig. Meteen een mooi moment om onderuit te zakken met een goed boek.

Voeten zomerklaar

Kijk jij er ook weer naar uit, lekker flaneren over de boulevard in je mooiste zomerjurk en mensen kijken vanaf een terrasje? Heerlijk je slippers aanschieten, je zomer musthaves uit de kast trekken en nergens meer over nadenken. De zomer is in aantocht en, ook als je komende maanden doorbrengt in je eigen woonplaats, dan is het wel zo fijn als je voeten klaar zijn voor de zomer. Tijd voor wat ontspanning!

Zo maak je je voeten zomerklaar in .. stappen

Plof neer in de tuin met een voetenbadje en een goed boek

Voor je aan de slag gaat met je voeten, is het slim om ze eerst lekker te vertroetelen met een voetbad. Ideaal is deze Mini-Foot-Spa van Kneipp. In de verpakking zitten twee sachets. Een met voetbadkristallen die je in het badje kan gooien. Hiervoor kan je een duurder exemplaar kopen zoals hieronder, maar een teiltje is ook prima natuurlijk. Het enige dat jij nog hoeft te doen is achterover leunen met een goed boek en de kristallen hun werk laten doen.

Je voeten scrubben voor een zachte huid

Om je voeten heerlijk zacht te maken kan je een speciale voetscrub gebruiken en/of kiezen voor puimsteen. Die laatste werkt ook als een soort schuurmiddel. Wrijf hem over je voeten heen en eventuele eeltplekjes zullen verdwijnen.

Smeer je voeten in met een rijke crème

Wanneer je zachte voeten hebt, wil je dat natuurlijk graag zo houden. Het voordeel van de Kneipp Mini-Foot-Spa is dat je naast de kristallen ook een sachet met crème hebt met sheaboter en andere verzachtende ingrediënten voor zomerproof voeten. Geef jezelf dus een fijne voetmassage en voel je lijf ontspannen.

voeten zomerproof maken stappen

Nagels knippen en vijlen

Als je dan toch bezig bent om je voeten heerlijk te vertroetelen, mogen ze ook gezien worden toch? Dus recht afknippen, niet te kort (anders kunnen ze ingroeien) en eventueel de hoekjes vijlen om ze minder scherp te maken.

Nagels lakken in een mooi zomers kleurtje

Je kan natuurlijk meegaan in de terracotta trend die je nu veel op internet ziet, maar wat dacht je van deze bijzondere nagellak trends voor komende zomer? Van tie-die tot pop art en zelfs eten. Maar ‘simpel’ rood kan ook altijd. En als je dan toch bezig bent, kan je meteen de nagels van je vingers in hetzelfde kleurtje lakken. Laat de zomer maar komen!

Nog een paar weken wachten en het is alweer zover! Zijn jouw voeten al zomerproof? En welke nagellak kleur mag volgens jou echt niet ontbreken deze maanden?

Dit artikel bevat een of meerdere affiliate links. Van elke aankoop die je doet via deze link(s) krijgen wij een klein percentage. Jij betaalt hiervoor uiteraard niets extra’s, maar je helpt ons een klein handje. Daarbij doen we regelmatig een donatie aan goede doelen als De Voedselbank, het Alzheimer Fonds of KWF. Mocht je dus een aankoop doen, dan willen we je hierbij heel graag bedanken!

Dit artikel bevat een opgestuurd product.

Redactie

De Mamagids is hét online handboek voor moeders die fouten durven maken. Vol handige tips voor als je het even niet weet, herkenbare verhalen en ervaringen van lezeressen. Omdat je nooit de enige bent!

Een gedachte over “Je voeten zomerklaar in slechts 5 stappen”"

  1. Ik probeer mijn voeten altijd wel netjes bij te houden, maar in de zomer schenk ik er meer aandacht aan/doe ik het vaker. Ik vind de voeten sheet maskers die verkrijgbaar zijn ook erg fijn om te gebruiken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven