Kinderen? Deze verzekeringen wil je zeker hebben

Wanneer je kinderen krijgt, verandert er veel in je leven. Zowel op emotioneel vlak, fysiek, als in de administratie. Hoewel dit misschien wat zakelijk klinkt, is het belangrijk om goed voorbereid te zijn op bepaalde zaken. Daarom gaan we in dit artikel dieper in op de verzekeringen die je nodig hebt wanneer er kinderen komen.

Verzekeringen die je nodig hebt met kinderen

Aansprakelijkheidsverzekering

Kinderen zijn enthousiast, onstuimig en kunnen behoorlijk wild doen. En dat geeft niet, maar het is wel vervelend als er tijdens zo’n energiestorm iets stuk gaat. Dat kan in het klein zijn, zoals de leesbril van je moeder of dat je dreumes het nieuwe kastdeurtje de verkeerde kant op opent, maar ook groter. Bijvoorbeeld omdat je kind, dat net heeft leren fietsen, achterstevoren zit en per ongeluk tegen de Tesla van de buurman op knalt, waarbij hij een deuk achterlaat. Kies het liefst voor een verzekering waarbij gelijk duidelijk wanneer je welke vergoedingen krijgt, zoals de aansprakelijkheidsverzekering van Allianz Direct.

Opstalverzekering

Misschien is een opstalverzekering niet de eerste waaraan je denkt met een gezin, maar toch is hij net zo goed belangrijk. Uiteindelijk is je huis het knusse thuis waarin je kinderen opgroeien. Mocht er onverhoopt iets misgaan en krijg je te maken met zaken als brand of flinke stormschade, dan wil je in elk geval dat thuis financieel verzekerd hebben. Zo voorkom je dat je er extra zorgen bij krijgt. Wil je meer inhoudelijke informatie over opstalverzekeringen en de vergoedingen die daarbij horen? Klik hier voor meer informatie.

Zorgverzekering

Kinderen krijgen soms een bril, beugel en gaan regelmatig met je naar de tandarts. Hoewel je in Nederland geen aparte zorgverzekering afsluit voor kinderen tot 18 jaar oud, is het wel belangrijk dat je ze direct na de geboorte inschrijft. Want ook als er geen heftigere zaken spelen dan alleen verwijderde amandelen, die beugel of bril, wil je niet voor de kosten komen te staan die dat met zich meebrengt. Gelukkig kan je kinderen tot vier maanden na de geboorte inschrijven.

Uitvaartverzekering

Misschien het minst prettige onderwerp van allemaal, misschien wil je het zelfs vermijden. Toch is het belangrijk om stil te staan bij het belang van een uitvaartverzekering wanneer je kinderen krijgt. Bij sommige verzekeringen zijn de kinderen automatisch meeverzekerd, bij andere maatschappijen moet je dit apart doorgeven of een aparte verzekering afsluiten. Zoek dit goed uit. Ook bij een stilgeboorte is het prettig wanneer je je geen financiële zorgen hoeft te maken, bovenop het immense verdriet waarmee je dan te maken krijgt.

Brommer- of autoverzekering

Dit is waarschijnlijk nog (verre) toekomstmuziek, maar je kunt er rekening mee houden dat je kind op een gegeven moment ook een brommer- of autoverzekering nodig zal hebben. Wel op eigen naam: als je de verzekering op jouw naam zet en uiteindelijk blijkt je kind de hoofdbestuurder dan kan je een probleem hebben in geval van schade.

Heb jij je verzekeringen voor de kinderen en je gezin goed op orde? Het kan raadzaam zijn om ze voor de jaarwisseling nog eens kritisch na te lopen en eventueel aan te passen aan jullie huidige situatie.

Schrijf je in voor onze wekelijkse update en mis nooit meer een artikel! Je vindt het formulier rechts (desktop) of onderaan deze pagina (mobiel). En volg je Merel of De Mamagids al op Instagram?

Reageer je onder dit artikel? Weet dan dat we je mailadres nooit zullen gebruiken, ook niet om ongevraagde nieuwsbrieven of andersoortige mails te versturen. Dat doen we alleen als je je aanmeldt voor de wekelijkse update – met jouw toestemming dus.

©Floral Deco – Shutterstock

Redactie

De Mamagids is hét online handboek voor moeders die fouten durven maken. Vol handige tips voor als je het even niet weet, herkenbare verhalen en ervaringen van lezeressen. Omdat je nooit de enige bent!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven