Verslag Negenmaandenbeurs 2017: tips & trends

De Negenmaandenbeurs 2017 stond vooral in het teken van meer duurzaamheid, natuurlijke verzorgingsproducten en de nieuwste technische snufjes om het leven van jonge ouders makkelijker te maken. Lees je mee?

Duurzaamheid

Bamboe rompertjes

Hema trapte ’s morgens vroeg af met een prachtig zwangere Lieke van Lexmond die ons met trots de eerste bamboe lijn presenteerde. Op de beurs kan je, om dit te vieren, een romper laten bedrukken met tekst naar keuze. Hoe leuk is dat?

Biologisch katoen, maar synthetische verf?

Op de Negenmaandenbeurs zag je dit jaar steeds meer merken die zich bezighouden met biologisch (fairtrade) katoen. Mooie merken in deze sector zijn bijvoorbeeld With a touch of rose en Cotton Baby. Maar wat zeker ook aansprak, was de stand van BabyBeGood waar je met de natuurlijke verf van Boro*Mini je eigen mini swaddle kon verven.

Hou je van anders dan anders? Dan is het houten geboortekaartje van Wood Yubi misschien iets dat bij jullie past. Je kan je eigen ontwerp (of dat wat zij voor je maken) laten uitsnijden, bedrukken en vormgeven zoals het bij jullie past. Zeker de moeite waard.

Natuurlijke verzorging voor mama en baby

Als je het hebt over natuurlijke verzorging kan je niet anders dan even langslopen bij Weleda – één van de oudste merken op dit gebied (sinds 1921). Maar er zijn er meer. Het recentere Naïf gaat ook prat op babyverzorging zonder rotzooi, net als Drs Leenarts. Marjolein Leenarts staat zelf ook bij de stand en vertelt je graag van alles over een goede verzorging van je huid. Tot slot zijn er ook Derma: een product uit Denemarken dat meerdere allergie-certificaten kreeg. En het Nederlandse Petit & Jolie dat echt heerlijk zacht is en nog eens fijn ruikt ook.

Innovatie en veiligheid

Zeker de kinderwagens ontwikkelen zich in razend tempo. Op het gebied van veiligheid en extra handigheidjes zie je steeds meer moois: hogere duwstangen voor de (gemiddeld) vrij lange Nederlander, een kinderwagen die je met een simpele druk op de knop tot een handig pakket maakt en ademend materiaal. Als je naar de Negenmaandenbeurs gaat en benieuwd bent, zijn Maxi-Cosi, Joolz, Quinny, Nuna en Dubatti zeker aanraders.

Bij Nuna staan bovendien hele mooie kinderstoelen (in hoogte verstelbaar) en hun wipstoel 2.0. Deze ‘zweeft’ als het ware heen en weer en simuleert daarmee de natuurlijke beweging die de baby herkent vanuit de baarmoeder. Voor de gelegenheid stond er ook een variant bij voor volwassenen. Ik heb hem niet getest uit angst er niet meer uit te willen, maar afgaand op de reacties van mijn mede-beursgangers zat hij fantastisch.

Difrax bestaat verder 50 jaar en heeft een het hele assortiment uitgestald op de beurs. Je kan hier ook allerlei advies vragen aan de experts, dus erg handig om even te kijken als je benieuwd bent naar welke speen bij jouw baby past. Ook het minder bekende MAM heeft mooie flessen. Zo verkopen ze een speciale die de overgang van borst naar fles perfect schijnt te simuleren. Ideaal als je wil gaan starten met flesvoeding.

Spelen

Wil je iets leuks kopen voor je kind om mee te spelen? Ga dan zeker even naar het Peuterplein. Hier vind je grote namen als Nijntje, Woezel & Pip en Kikker. Ook kan je hier informatie krijgen over peutergym en een rondje fietsen met een Babboe bakfiets.

Beter eten

Bij Tommies Vitaminetuin, onderdeel van BabyBeGood, kan je een workshop doen over smaken en mag je verschillende plantjes (cresses) proeven (waaronder het bekende klavertje drie). Ook staan er natuurlijk de bekende snoeptomaatjes in verschillende kleuren, mini-komkommers en -paprika’s. Heerlijk! Ideaal om je kind te laten kiezen voor gezonder ‘snoep’. Je leert hier van alles over de smaakbeleving bij baby’s wanneer ze iets voor het eerst proeven.

Ieder jaar gaan we namens De Mamagids langs de Negenmaandenbeurs in de RAI, Amsterdam. In dit artikel deel ik de leukste trends en tips met je. Benieuwd naar andere verslagen?

Merel

Pedagoog in opleiding Merel (39) is moeder van vijf (Nova* 2020). Dol op zoetigheid en daardoor eeuwig aan de lijn, verdwaalt nog in haar eigen achtertuin en doet op haar eigen manier pogingen de wereld iets mooier te maken. In 2013 studeerde deze historica af op het onderwerp "Pedagogische boeken in de 17e en 18e eeuw". Dat vond ze zo leuk dat ze daarna zelf is gaan bloggen over de opvoeding. Haar leven? Chaos met een gouden randje!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven