Press "Enter" to skip to content

Verlanglijstje voor Sinterklaas: begin in september!

We voelen ons me een beetje de gemiddelde supermarkt die in augustus al kruidnoten verkoopt, maar toch is het niet gek om nu al na te denken over een verlanglijstje voor komende Sinterklaas. In dit artikel delen we handige tips over het lijstje en natuurlijk de 4 belangrijkste speelgoedtrends voor dit jaar.

Waarom al in september starten met het verlanglijstje voor Sinterklaas?

Het lijkt behoorlijk vroeg, maar toch kan het geen kwaad om langzaam aan te starten en toe te werken naar de decembermaand. Waarom?

  • In december geef je cadeaus met Sinterklaas, Kerst en wie weet is er ook nog iemand jarig tussendoor. De kosten lopen ongemerkt vaak hard op wanneer je op het laatste moment inkoopt. Bovendien is de kans dan ook groter dat je impulsaankopen doet, waar je nu nog redelijk nuchter bent.
  • De prijzen stijgen in (online) winkels vaak toch als je zo richting de decembermaand gaat. Door nu bepaalde producten te kopen, ben je dat voor.
  • Praktisch: je kunt de kosten een beetje verdelen door het shoppen over de maanden te veredelen.

Tip! Op Hatsa maak je heel gemakkelijk een verlanglijstje. Je kunt op dit platform lijstjes samenstellen voor alle aankopen die je het hele jaar wil doen. Daarom is het ook uitermate geschikt voor lijstjes voor verjaardagen, maar kan je natuurlijk ook prima een mooie lijst samenstellen voor Sinterklaas (en kerst). Het leuke is dat je per feest- of verjaardag een board kan aanmaken (al dan niet met anderen samen) en daarop de items opslaat die je nog wil kopen. Zo kan familie lekker makkelijk en snel met je meekijken voor suggesties. Hiermee tackel je trouwens ook gelijk punt twee: Hatsa laat je namelijk weten wanneer een product in prijs wordt verlaagd. Betaal je nooit meer te veel.

Hoe maak je een verlanglijstje voor Sinterklaas in september?

Belangrijkste tip van allemaal: vertel je kinderen nog niets. Dan voorkom je dat ze nu al beginnen te stuiteren door een feest dat pas over een paar maanden plaatsvindt. Bovendien is het, zeker voor jongere kinderen, bijna onmogelijk om een realistisch tijdsbeeld te hebben. Het zou vooral verwarring opleveren en dat wil je niet.

Maar wat dan wel? Let goed op welk speelgoed ze graag zouden willen hebben. Vaak zien ze iets op televisie, komen ze enthousiast thuis na het spelen bij een vriendinnetje dat ontzettend leuk speelgoed had en merk je thuis waar ze geregeld mee bezig zijn. Zitten ze bijvoorbeeld in de fase waarin het magische denken een grote rol speelt? Dan kan je daar heel leuk op inspelen met een doktersset, verkleedkleding of andere spulletjes die de fantasie prikkelen. Zijn ze momenteel dol op een bepaalde superheld of trekken ze dagelijks de Barbies tevoorschijn? Dan kan je die op de lijst zetten.

Daarbij kan je gelijk eens kritisch kijken naar de speelgoedvoorraad die er al ligt. Zijn er misschien spullen die door kunnen naar een ander kindje? Verkopen op Marktplaats is vanaf deze periode natuurlijk gunstig, door naar de tweedehands kan ook een mooi gebaar zijn.

Overige tips voor een goed verlanglijstje

Behalve bovenstaande tips zijn er nog een aantal dingen waarop je kunt letten:

  1. Zorg voor voldoende afwisseling in prijscategorieën. Niet iedereen heeft het geld (of vindt het nodig) om ruim vijftig euro uit te geven per kind. Bied dan ook de keus tussen kleinere, bescheiden cadeaus van een paar euro en grotere, zoals een Barbiehuis, LEGO of raceauto.
  2. Maak er geen eindeloze lijst van, maar houd het liever bij een beperkt aantal cadeaus op je verlanglijst. Zeker als jullie kiezen voor de 4 cadeautjesregel.
  3. Kijk ook bij duurdere cadeaus eens of het mogelijk is daar een gezamenlijk cadeau van te maken. Misschien speelt jullie zoon of dochter eindeloos met LEGO en wil je graag dat enorme piratenschip geven, maar vind je het eigenlijk te duur om € 80,00 neer te leggen voor een boot. Samen geven is dan een goede optie.

Speelgoedtrends van nu?

Heb je nog wat inspiratie nodig? Dan staat in het onderstaande lijstje welk speelgoed op het moment helemaal hot is.

  • Interactief spelen (denk aan spelcomputers als Nintendo Switch)
  • Gezelschapsspelletje voor het hele gezin
  • Educatieve spellen, zoals die van SmartGames
  • Duurzaam speelgoed (eventueel van gerecycled materiaal)

Ben jij al bezig om de verlanglijstjes te maken en/of inkopen te doen voor de feestdagen?

Schrijf je in voor onze wekelijkse update en mis nooit meer een artikel! Je vindt het formulier rechts (desktop) of onderaan deze pagina (mobiel). En volg je De Mamagids al op Instagram?

Ook leuk om te lezen

Be First to Comment

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

© De Mamagids