Press "Enter" to skip to content

Sinterklaascadeaus: deze wil je kind op zijn verlanglijst

Hoewel Sinterklaas op het moment van schrijven nog verder weg is, willen we je de volgende lijst met cadeaus niet onthouden. Er is namelijk zoveel leuks te koop, al zie je vaak door alle bomen het bos niet meer in de talloze speelgoedboeken! Hieronder zetten we daarom de tofste items van het moment voor kinderen ter inspiratie op deze verlanglijst. We zijn benieuwd naar jullie favorieten!

Sinterklaas 2020: de speelgoed trends

Hieronder staan het leukste speelgoed van het moment, maar wat is nu eigenlijk erg in trek komend jaar? Wij zetten de belangrijkste speelgoedtrends op een rijtje:

 • Duurzaamheid Net als andere branches blijft het speelgoed ook niet achter. Plastic is zeker nog niet passé maar we kunnen er niet omheen dat er iets anders moet. Bepaalde fabrikanten luisteren daar steeds beter naar en vervangen deze kunststoffen voor hout of andere materialen die beter afbreekbaar zijn. Een stap vooruit!
 • Interactief speelgoed In speelgoed zie je steeds meer robotica terugkomen anno 2020. Dat betekent dat babypoppen zelf geluidjes maken op basis van hun verzorging, knuffels zelf bewegen en je kind er nog meer mee kan dan vroeger. Dit speelgoed is dan ook razend populair – al mag het wel wat kosten.
 • Educatief Spelen is leuk, maar mag bovendien leerzaam zijn. Een goed voorbeeld hiervan is Ravensburger Tiptoi. Verder zijn legpuzzels weer terug van weggeweest, mede dankzij corona, en is een merk als Smart Games helemaal van nu.
 • Computergames Meer dan ooit kunnen kinderen thuis spelletjes spelen: op de tablet en telefoon, maar ook de Nintendo DS is razend populair. Deze draagbare spelcomputer kan overal mee naartoe en dat maakt het (uit)spelen van een computergame makkelijker dan ooit tevoren.
 • Speelgoed van vroeger Verrassend genoeg komt met de vooruitgang toch ook weer een terugblik. ‘Ouderwets’ speelgoed, zoals wij kennen uit onze eigen jeugd, is inmiddels terug van weggeweest. Denk aan Sylvanian Families, Kapla en nog veel meer!

Sinterklaas verlanglijst voor je kind: deze wil je hebben!

Hieronder dé verlanglijst voor je kind. Hierbij hebben we vooral gekeken naar cadeaus die ook leuk zijn voor ouders en niet alleen voor de kinderen zelf. Denk aan mooie kleuren, niet te veel lawaai en duurzaam speelplezier.

Cadeaus voor baby’s en dreumesen

Laten we even eerlijk zijn: hoe populair de hysterische, muziekmakende auto’s en beestjes ook zijn, ouders vinden ze vaak minder geslaagd dan de kinderen zelf. Hoe vaak je wel niet halverwege de avond opschrikt door een Toet Toet auto die spontaan begint te zingen… Nee, als we het zelf voor het zeggen hebben, dan is het speelgoed hieronder toch veel leuker voor je baby of dreumes?

Alles van Little Dutch

Dit Nederlandse speelgoedmerk is niet meer weg te denken uit de schappen en terecht! Alles dat ze maken is van hout, heeft rustgevende pastelkleuren en vanwege het natuurlijke gewicht is hout ook beter voor de motoriek. Win-win dus! Denk aan een mooie regenboog, een garage of huisje waarmee je kind eindeloos kan spelen.

Bestel bij Bol.com

Ewan het Droomschaap

Volgens ouders met een kindje dat minder goed slaapt, schijnt dit zo’n beetje de heilige graal te zijn. Hoewel het schaap vrij prijzig is, maakt zijn lage bromtoon geluiden die doen denken aan de baarmoeder. Hij kan in de was (ondanks dat hij op batterijen werkt) en geeft je kleintje een geborgen gevoel.

Happy Horse

Misschien komen jullie al om in de knuffels en dan kan je deze beter even overslaan. Maar zo niet, dan zijn de superzachte knuffeltjes van Happy Horse een must-have. De kwaliteit is bovendien erg goed, dus ze blijven lang mooi.

Houten bouwblokken

Zeker voor een wat oudere dreumes zijn ze nooit weg. Bij jongere kinderen bestaat de kans dat ze door de kamer vliegen en of over je laminaat geschraapt worden. Met de bouwblokken kunnen ze eindeloos spelen en stimuleren ze hun fantasie.

Bestel bij Bol.com

BiOBUDDi

Dé biologisch afbreekbare vervanger van Duplo is minstens zo leuk. BiOBUDDi bestaat uit bouwblokken die niet alleen qua productie beter zijn voor het milieu, ook gaan ze even lang mee. Zeker de moeite waard!

Sophie de Giraf

Tijdloos, duurzaam en prachtig om te zien: Sophie de Giraf is niet voor niets razend populair bij jonge kinderen. In de afgelopen jaren heeft het merk een flinke uitbreiding ondergaan in het assortiment. De bekendste giraffe ter wereld verdient daarom zeker een plekje op je verlanglijst.

De leukste Sinterklaas cadeaus voor je peuter

In de peuterleeftijd maken kinderen flinke sprongen. Wat altijd populair is? Verkleedkleding, knutselspulletjes en ander speelgoed dat de fantasie stimuleert.

Houten keukentje

Iets dat je geld zeker waard is, is een houten keukentje. Of het nu de Ikea variant is of deze mooie van KidKraft (die zou je zelf toch bijna willen hebben?), kinderen vinden ze fantastisch. Ze kunnen eindeloos bakken en koken als echte kleine chefs!

Bestel bij Bol.com

TipToi van Ravensburger

De nieuwste aanwinst in de TipToi familie is een boek met De Avonturen van Nijntje. Hiermee leert je kindje weer nieuwe woorden, vindt veel plezier in de herkenbare melodieën en bekende figuren in het boek. Het is educatief en tegelijkertijd heel leuk om te doen.

Spelletjes voor peuters

Met peuters kan je genoeg leuke spellen vinden. Er zijn speciale kwartetten, waarbij je op kleur moet verzamelen, memory doet het altijd goed en Eerste Boomgaard van Haba helpt bij het herkennen van kleuren en fruitsoorten. De spelfiguren zijn gemaakt van hout en zijn goed voor de motoriek.

Kapla

In principe is Kapla heel simpel speelgoed: alleen houten latjes en verder niks. Het bestaat ook al heel lang. Maar kinderen lopen er echter mee weg, ook in dit digitale tijdperk. Je kan namelijk uren blijven bouwen – zowel volgens een voorbeeld als met hulp van je eigen fantasie.

Bestel bij Bol.com

Knutselen

Peuters vinden het vaak heerlijk om te knutselen. Het hoeft allemaal niet vooropgezet te zijn. Een beetje kleuren in een mooi kleurboek is al geweldig. Ook toverkrasblokken roepen een soort magie op en blijven leuk. Wat verder erg leuk is om te halen voor deze leeftijd?

 • Klei
 • Lijm (geschikt voor peuters) of plaksel
 • Vingerverf
 • Hamertje Tik
 • Raamstickers
 • Ministeck

Verkleden

Met Sinterklaas kan je natuurlijk alvast een leuke carnavalsoutfit cadeau doen. Maar minstens zo leuk is een dierenonesie voor je peuter, accessoires (tiara, ooglapje en dokterskoffertje) of natuurlijk schmink.

Verlanglijst voor je kleuter

Bij kleuters zijn de babypoppen en Barbies erg in trek. Anders dan vroeger zien deze er tegenwoordig gelukkig wel een stuk diverser uit. Zo kan je als kind een pop kopen waarin je jezelf herkent. Niet per se blond met blauwe ogen, maar bijvoorbeeld de stoere Barbie die op voetballen zit of in een rolstoel. Daarnaast kan je steeds meer leuke spelletjes met je kleuter spelen en krijgt ook het knutselen meer uitdaging.

In onderstaande lijst zijn geen L.O.L. figuren meer opgenomen en slijmproducten, ondanks hun eindeloze populariteit. We vinden bij De Mamagids dat dit niet langer overeenkomt met duurzaamheid anno 2020.

Babypoppen

In het assortiment van dit jaar vind je een uiteenlopend aanbod. BABY born soft touch is bijvoorbeeld, net in 2019, nog erg gewild. De zachte buik maakt het nog echter. Daarbij kan je tegenwoordig zowel jongens als meisjespoppen halen. Ook de meer interactieve poppen, zoals Baby Alive van Hasbro en Luvabella, zijn erg leuk voor je kleuter. Deze maken geluid en Luvabella stemt zich zelfs volledig op een unieke manier op je kind af.

Bestel bij Bol.com

Barbie

Als gezegd heeft ook Barbie een transformatie ondergaan. Vrijwel elk jong kind kan zich in haar Barbie anno 2020 herkennen en daarom mogen ook deze niet ontbreken op het verlanglijstje. Daarbij is het natuurlijk ook positief dat deze poppen erg lang meegaan, waardoor niet alleen je kleuter maar ook broertjes of zusjes er nog plezier van hebben – nu en in de toekomst.

Gezelschapsspellen

Spelletjes doen met kleuters is toch net iets leuker en uitdagender dan met jongere kinderen. En je kan alle kanten op. Denk aan:

 • Rubik’s Race
 • Pieter Konijn – Avontuur in het bos
 • Halli Galli
 • Electro
 • Kroko Loco
 • UNO Junior
 • Ik leer letters
 • SlingPuck
 • Alles van Pokémon

Educatief spelen

Nu je kind op school zit, vindt hij het misschien des te leuk oter m een beetje uitdaging te krijgen in zijn speelgoed. Met de interactieve spellen van Smart Games komt dat wel goed. Heb je een vlotte kleuter die veel oppakt? Dan kan je kijken of Froggit – genomineerd voor de Speelgoed van het Jaar verkiezing 2020 – iets voor hem of haar is!

Bestel bij Bol.com

Voorleesboek

Voor de snelle kleuter zou je zelfs al kunnen zoeken naar een boek om zelfstandig uit te gaan leren lezen. Maar voor de meesten is een voorleesboek nog prima. Onze favorieten? Het meisje dat nooit fouten maakte. Ook al verscheen het boek al in 2018, de boodschap is natuurlijk heel mooi: waarom een foutje maken helemaal niet zo erg is en er juist bij hoort. Recenter en erg populair is het boek Alfabet van Charlotte Dematons. Een prachtig zoekboek waarmee je alle letters van het alfabet bespreekt. Ook leuk voor ouders!

Wobbel

Hét cadeau dat inmiddels al een aantal jaar erg populair is? Wobbel! Dit houten balansbord is perfect voor kinderen die graag bewegen en is enorm veelzijdig. Je kan er op balanceren, lekker relaxen of overheen lopen. En daarbij is hij makkelijk schoon te houden. Dé musthave voor op je verlanglijstje dus!

Leuke Sinterklaascadeaus voor schoolkinderen

LEGO

Is er een kind in deze leeftijd dat niet dol is op LEGO? Of je nu kiest voor LEGO Friends (dat zich meer richt op meisjes) of de Mario Bros en Harry Potter varianten, die dit jaar niet meer weg te denken was uit de schappen – alles kan! En je kan het zo duur maken als je zelf wil. Of je nu gaat voor een kleiner cadeau of de Grote Zaal van Zweinstein…

Bestel bij Bol.com

Spelletjes

Gezelschapsspellen zijn meestal voor kinderen vanaf 6 of 8 jaar oud. Dus wat dat betreft kan je in deze leeftijdscategorie heel veel leuks vinden. De tofste nieuwe binnenkomers van afgelopen jaar?

 • Lama (999 Games)
 • Color Addict (Cartamundi)
 • Bank Attack (Megableu)
 • Froggit (Smart Games)

Robotica

Programmeren kun je leren. Het is voor kinderen vanaf een jaartje of 7-8 heel leerzaam om hiermee lekker aan de slag te gaan. Met Bitsbox van Squla leer je bijvoorbeeld hoe je een app kunt maken, maar je kan ook een eigen robotica-set kopen waarmee je acht gemotoriseerde machines kunt bouwen. Dit is weliswaar duur speelgoed, maar als je kind dit echt fantastisch vindt de overweging misschien toch waard.

Knutselen

Terug van weggeweest: Krimpie Dinkie. Met de moderne versie maak je natuurlijk alles in eenhoornstijl, zoals oorbellen en sleutelhangers. Verder is Tie Die niet meer weg te denken uit 2020. Dus als je je kind echt heel blij wil maken, dan doe je dit jaar natuurlijk een DIY kit in de zak op pakjesavond!

Bestel bij Bol.com

Nintendo Switch

Voor de Nintendo Switch is Mario: The Origami King hét spel van 2020. Met geweldige graphics en de missie om een flinterdunne koning te verslaan, mag deze niet ontbreken op je verlanglijstje voor 2020. Tenzij jullie het spel al in huis hebben natuurlijk. Ook leuk? Animal Crossing: New Horizons.

Educatief

Kinderen in de basisschoolleeftijd begrijpen meer en kunnen ook meer. Daarom is een microscoopset zo leuk om te geven op deze leeftijd. Ook goocheldozen en bijvoorbeeld scheikundig speelgoed is erg leuk. Wat dacht je bijvoorbeeld van een boek vol proefjes of dit toffe Circuit Beats Experiment van Project MC2?

Wat geef je tieners?

Dat je tiener niet meer gelooft, betekent niet dat ze geen verlanglijstje meer hebben natuurlijk. Vaak zijn de cadeaus die zij willen echter wel iets duurder dan de rest. Je kan dus overwegen een van onderstaande items met meerdere familieleden te geven – al dan niet voor Sinterklaas en kerst samen.

 • Een mooie nieuwe schooltas
 • Airpods
 • Sportlegging/sportbroek en shirt
 • Make-up, verzorgingsproducten
 • Accessoires voor bij hun telefoon
 • Gezelschapsspel (zoals Hint, Mevrouw Monopoly of Escape the Room)

Wat is jouw favoriet uit bovenstaande Sinterklaas verlanglijst voor kinderen? En wat vind jij het leukste speelgoed van 2020 om te geven straks? Mocht je nog aanvullingen of leuke suggesties hebben, laat het dan zeker even weten in de comments.  

Schrijf je in voor onze wekelijkse update en mis nooit meer een artikel! Je vindt het formulier rechts (desktop) of onderaan deze pagina (mobiel). En volg je De Mamagids al op Instagram?

Dit artikel bevat een of meerdere affiliate links. Van elke aankoop die je doet via deze link(s) krijgen wij een klein percentage. Jij betaalt hiervoor uiteraard niets extra’s, maar je helpt ons een klein handje. Daarbij doen we regelmatig een donatie aan goede doelen als De Voedselbank. Mocht je dus een aankoop doen, dan willen we je hierbij heel graag bedanken!

Afbeelding, Veja – Shutterstock

Ook leuk om te lezen

Be First to Comment

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

© De Mamagids