Van prinses tot superheldin: verrassende verkleedtips voor vrouwen

Laten we eerlijk zijn, een verkleedpartij is niet alleen leuk voor kinderen, het is minstens net zo leuk voor volwassenen. Daarom verkleden wereldwijd miljoenen mensen zich voor verschillende feestjes. De twee meest bekende feesten waar volwassenen zich verkleden zijn natuurlijk Halloween en Carnaval. Maar voor de enthousiaste feestvierders die elk jaar een of beide van deze feestjes vieren, kan constant nieuwe kostuums verzinnen best lastig zijn, zeker voor vrouwen. Om hierbij te helpen bespreken we hier een aantal verkleedtips specifiek voor vrouwen. Van een disco outfit vrouw tot de klassieke prinsessenoutfit met een twist, met behulp van dit artikel hoef jij je geen zorgen te maken over de volgende carnavalsoutfit.     

Niks mis met de klassiekers

Natuurlijk is het fantastisch om met een zeer originele outfit aan te komen die iedereen verrast, maar het is onnodig om je heel erg druk te maken over ‘de juiste keus’. Er is absoluut niets mis met de klassiekers. Ga bijvoorbeeld gewoon als je favoriete Disney Prinses: Assepoester, Belle of Ariel. Ook een superheldin is altijd een goede optie. Een andere klassieker die je wat minder vaak ziet is een historische outfit. Denk aan een flapper girl van de jaren 20 of kies voor een aren 80 disco outfit. Als heks verkleed gaan is natuurlijk ook een optie, maar we raden dit toch meer aan voor Halloween en niet zozeer voor Carnaval.    

Film en televisie

Een outfit uit een bekende film of televisieserie is ook altijd een leuk idee. Je kunt gaan voor klassiekers zoals Harry Potter, Star Wars of Frozen. Maar er is ook altijd wel een recente film die zeer populair is en veel mogelijkheden biedt tot een leuke outfit. We verwachten dit jaar bijvoorbeeld veel Saltburn geïnspireerde outfits, maar ook Barbie zal het goed doen. Natuurlijk kan het wel voorkomen dat je op een trend springt waar iedereen op inspeelt. De kans dat er minimaal tien Barbies op het volgende carnavalsfeestje aanwezig zijn is heel groot. 

Koppel outfits

Als je een relatie hebt dan is het natuurlijk leuk en romantisch om samen met je geliefde matchende outfits te kiezen. Natuurlijk zul je dit wel samen moeten overleggen. Vaak hebben mannen en vrouwen verschillende ideeën over het soort kostuums waarin ze verkleed willen gaan. Maar meestal is er wel een middenweg te vinden. Of je kunt om het jaar de ander laten beslissen. Zolang je er maar samen plezier in hebt en je creativiteit de volle vrijheid geeft. 

Schrijf je in voor onze wekelijkse update en mis nooit meer een artikel! Je vindt het formulier rechts (desktop) of onderaan deze pagina (mobiel). En volg je Merel of De Mamagids al op Instagram?

Reageer je onder dit artikel? Weet dan dat we je mailadres nooit zullen gebruiken, ook niet om ongevraagde nieuwsbrieven of andersoortige mails te versturen. Dat doen we alleen als je je aanmeldt voor de wekelijkse update – met jouw toestemming dus.

©Mix and Match Studio – Shutterstock

Redactie

De Mamagids is hét online handboek voor moeders die fouten durven maken. Vol handige tips voor als je het even niet weet, herkenbare verhalen en ervaringen van lezeressen. Omdat je nooit de enige bent!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven