Maak jij je zorgen over de veiligheid van je kind als je fietst?

Als je een kind hebt, wil je zorgen dat deze te allen tijde veilig is. Voor veel ouders is het daarom ook een stap om op de fiets op pad te gaan. Je wilt namelijk dat je kind niets kan overkomen. De beste manier om de veiligheid van je kind te bewaken, is door te kiezen voor een goede fiets. Een goede fiets hoeft niet duur te zijn en een goede fiets is ook meer dan alleen een veilige fiets.

Een elektrische moederfiets is alles wat je nodig hebt
Met een kind fietsen is een kunst, met twee kinderen op een fiets de weg op is een last. Gelukkig kun je het jezelf lichter maken door te kiezen voor een elektrische moederfiets. Deze fiets is voorzien van alles wat jij nodig hebt om veilig met je kinderen de weg op te kunnen gaan. Ten eerste is de fiets voorzien van elektrische aandrijving waardoor jij je niet meer in het zweet hoeft te fietsen. Ten tweede is de fiets voorzien van allerlei voorzieningen die de veiligheid van jouw kind vergroten. Zo is de fiets voorzien van een extra ruime opstap en heeft hij een dubbele standaard. Dat zorgt ervoor dat de fiets niet zal omvallen wanneer jij de kinderen in hun zitjes plaatst. Ook voor de zitjes is extra veel ruimte vrijgemaakt zodat de kinderen ruim kunnen zitten.

De veiligheid van jouw kind staat voorop

Je moet er niet aan denken dat je kind iets overkomt wanneer jij met hem of haar gaat fietsen. Vandaar dat de elektrische fiets voor ouders zo gemaakt is dat vele risico’s worden uitgebannen. Zo rem je bijvoorbeeld met hydraulische schijfremmen zodat je subtiel tot stilstand komt. Je hoeft dus niet bang te zijn dat je plotsklaps tot stilstand komt en misschien wel over de kop slaat. Ook is het stuur breder waardoor je alle ruimte hebt om hier een zitje aan te monteren zonder dat je aan comfort hoeft in te leveren. Zo kun je met plezier je kinderen naar school of naar de opvang brengen zonder dat dit een hele inspanning wordt.

Worden de kinderen groter?

Wanneer je kinderen groter worden, zullen zij een eigen fiets nodig hebben. Je kunt in dit geval ook een elektrische fiets voor hen kopen. Je hebt elektrische fietsen voor het hele gezin. Zo kunnen je kinderen uiteindelijk zelf naar school fietsen zonder dat zij last zullen hebben van tegenwind. Kijk daarom eens welke mogelijkheden er allemaal zijn en bestel je fiets gelijk. Meestal kun je binnen een paar dagen je nieuwe fiets al in gebruik nemen.

Schrijf je in voor onze wekelijkse update en mis nooit meer een artikel! Je vindt het formulier rechts (desktop) of onderaan deze pagina (mobiel). En volg je Merel of De Mamagids al op Instagram?

Reageer je onder dit artikel? Weet dan dat we je mailadres nooit zullen gebruiken, ook niet om ongevraagde nieuwsbrieven of andersoortige mails te versturen. Dat doen we alleen als je je aanmeldt voor de wekelijkse update – met jouw toestemming dus.

Redactie

De Mamagids is hét online handboek voor moeders die fouten durven maken. Vol handige tips voor als je het even niet weet, herkenbare verhalen en ervaringen van lezeressen. Omdat je nooit de enige bent!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven