Druk op "Enter" om naar de inhoud te gaan

Veilig vervoer van je baby: 3 dingen waarop je kan letten

Wanneer je ouder wordt van een kindje, draag je een grote verantwoordelijkheid met je mee. Jij bent verantwoordelijk voor het kleine nieuwe leven dat je op de wereld hebt gezet. Je wilt jouw kindje veiligheid bieden. Gelukkig zijn er verschillende producten verkrijgbaar die bij kunnen dragen aan de waarborging van deze veiligheid. Van kwalitatief goede kinderwagens tot autostoeltjes van hoge kwaliteit.

Kinderwagens die stijlvol en functioneel zijn

Na de geboorte van jouw kindje beland je in een kraambubbel. Je geniet volop van het kleine nieuwe mensje in jouw leven. Maar wanneer het herstel en de weersomstandigheden het toelaten, is het tijd om naar buiten te gaan. Frisse lucht is immers goed voor moeder en kind. Maar de eerste keer samen eropuit gaan, kan spannend zijn. Je wilt jouw kwetsbare kindje immers zo goed als mogelijk beschermen tegen eventuele gevaren. Gelukkig kun je een kinderwagen aanschaffen die alle benodigde veiligheid biedt. Bovendien geven de verkrijgbare kinderwagens jouw kleintje een optimaal comfort. En naast comfortabel en veilig zijn de kinderwagens ook nog eens stijlvol vormgegeven. Zo kun jij als kersverse ouder optimaal genieten van de wandelingen met jouw kleintje.

Autostoeltjes die comfort en veiligheid bieden

Wil je een wat grotere afstand afleggen met jouw pasgeboren kindje of leent het weer zich simpelweg niet voor een korte wandeling, dan biedt de auto gelukkig uitkomst. Maar met een kindje op de achterbank zal je voortaan toch anders de auto instappen. Je bent je met dit kwetsbare nieuwe leven extra bewust van de eventuele gevaren. Gelukkig zijn er autostoeltjes verkrijgbaar waarmee je jouw kindje veilig en comfortabel kunt vervoeren. Zo hoef jij je geen grote zorgen te maken over de veiligheid van jouw kindje. Met een kwalitatief goede autostoel op de achterbank kun jij je rustig concentreren op het verkeer. Het zal jouw kleintje aan niets ontbreken in het comfortabele autostoeltje. De veiligste manier van vervoer is overigens achterwaarts. Dit kan met bepaalde stoelen van Maxi-Cosi tot 4 jarige leeftijd.

Investeren in kwaliteit

Wanneer het ouderschap nadert, kan de aanschaf van bepaalde nieuwe spullen niet uitblijven. Van babykleertjes tot meubels én vervoersmiddelen. Het is handig om alles in huis te hebben voor de geboorte.

Vergeet niet dat goedkoop in het geval van autostoeltjes vaak duurkoop is. Omdat het draait om de veiligheid van je kleintje, is het verstandig te investeren in een degelijke autostoel die voldoet aan alle kwaliteitsnormen die de Europese wetgeving hieraan stelt. Laat je dus niet verleiden door prijzen die eigenlijk te mooi zijn om waar te zijn, maar haal een goede degelijke stoel die de veiligheid van je kindje zo goed mogelijk waarborgt.

Schrijf je in voor onze wekelijkse update en mis nooit meer een artikel! Je vindt het formulier rechts (desktop) of onderaan deze pagina (mobiel). En volg je Merel of De Mamagids al op Instagram?

Reageer je onder dit artikel? Weet dan dat we je mailadres nooit zullen gebruiken, ook niet om ongevraagde nieuwsbrieven of andersoortige mails te versturen. Dat doen we alleen als je je aanmeldt voor de wekelijkse update – met jouw toestemming dus.

Yaoinlove, vader met baby – Shutterstock

Ook leuk om te lezen

Wees de eerste om reactie te geven

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© De Mamagids