Druk op "Enter" om naar de inhoud te gaan

Romig vanille ijs (gemaakt zonder ijsmachine)

Heerlijk vanille ijs bij de appeltaart

Laatst maakten we een appeltaart en omdat ik zin had in iets extra’s besloten we er ook vanille ijs bij te maken. Hoewel we een keukenmachine hebben, maar ik vergeten was hem op tijd in de vriezer te zetten, besloot ik eens een recept te proberen zonder keukenmachine. Dat werd deze van Keukenliefde. Wel met een eigen twist, omdat we niet alle ingrediënten in huis hadden en vanwege het blikje gecondenseerde melk. Een aanrader! Zekere de eerste dag, als het nog een beetje zacht is en je het zo uit de vorm kunt scheppen.

Al moet ik zeggen dat ik eigenlijk toch wel wil gaan sparen voor zo’n fijne zelf vriezende ijsmachine. Lijkt me een stuk makkelijker, ook om eens softijs te proberen.

Ingrediënten

  • Blikje gecondenseerde melk
  • 500 ml slagroom, koud uit de koelkast
  • Een halve vanillepeul
  • 1 tl vanille-extract

Tip: op keukenliefde staat een recept om je eigen vanille-extract te maken, klik dus zeker even door voor nog meer lekkere inspiratie.

Verder nodig

  • Mixer
  • Cakevorm
  • Spatel

Bereidingswijze

  1. Mix de ingrediënten door elkaar. Je hoeft in principe niet het hele blikje gecondenseerde melk te gebruiken. Proef bij twijfel tussendoor of het niet te zoet wordt.
  2. Schenk het mengsel met behulp van een spatel in een cakevorm.
  3. Laat ongeveer zes uur staan in de vriezer. Als je het eruit haalt, is het romig genoeg om te scheppen, maar wel echt ijs.

Wil je de volgende dag ijs eten? Haal de vorm dan ruim op tijd uit de vriezer zodat het iets kan ontdooien.

Ook leuk om te lezen

Wees de eerste om reactie te geven

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© De Mamagids