Hoe zorg je voor een unieke styling in je interieur?

Vind je het tof om de styling van je interieur anders dan anders aan te pakken? Dat is altijd een goed idee! Zo maak je van je huis namelijk echt jouw plek, waar je je helemaal thuis voelt. Denk aan een unieke styling van de woonkamer, maar net zo goed van de slaapkamer of de kinderkamer. Het kan allemaal! Lees verder voor slimme tips om een bijzonder interieur te verwezenlijken in huis.

Anders dan anders inrichten: zo creëer je jouw unieke interieur

Matte verf

Of je met verf een unieke look in je woning kunt verkrijgen? Absoluut! De verflaag op je muren en plafond doet namelijk veel voor de algehele uitstraling in huis. Waar we in de meeste woningen een glanzende, glimmende verflaag voorbij zien komen, kies je met matte verf voor een heel ander effect. Doen, dus! Gebruik Sikkens verf voor een goede dekking en een kwalitatief resultaat. Sikkens Alphacryl Pure Mat SF is extreem mat qua uitstraling, waarmee je echt kiest voor een unieke afwerking. Zo kun je met de juiste verfsoort een perfecte basis leggen voor een bijzondere styling in je interieur!

Bijzondere vloer

Een excentrieke vloer in je interieur? Gewoon doen! Zo kan de vloer namelijk de unieke eyecatcher in je interieur vormen. Er zijn allerlei opties om aan te denken. Een opvallende tegelvloer bijvoorbeeld, met een patroon erin of in een opvallende kleur. Liever wat minimalistischer? Dan kun je denken aan een strakke betonvloer. Als je graag een houten vloer in huis wilt, is een bijzonder legpatroon een goede optie. Denk aan de visgraatvloer, de Hongaarse punt of juist een nog zeldzamere styling.

Design meubels

Design meubels zorgen absoluut voor een speciale styling in je woning! Er zijn ook veel lookalike design meubels te vinden, die een budgetproof keuze vormen. Qua uitstraling heb je een heleboel opties om uit te kiezen. Het is aan jou om te bepalen wat je perfect bij je interieur vindt passen. Kies bijvoorbeeld voor meubels met een knalkleur. Of denk aan meubels die een bijzondere vorm hebben, die zijn gemaakt met unieke materialen of die extra groot zijn. Het is ideaal om gewoon eens naar wat verschillende winkels toe te gaan en erachter te komen wat jouw smaak is.

Thema in je interieur

Een laatste manier om voor een uniek interieur te kiezen is door een thema vast te stellen. Hiermee laat je een bepaalde stijl of materiaalsoort steeds weer terugkomen, om tot een bijzonder geheel te komen. Stel bijvoorbeeld een stralende kleur zoals geel centraal en richt een groot deel van de kamer met deze kleur in. Kies al je meubels in dezelfde houtsoort. Of denk juist aan metaal of leer. Ten slotte is het een bijzonder idee om veel planten in huis te zetten, en een ware urban jungle te creëren. Zo valt je woonstijl echt op!

Schrijf je in voor onze wekelijkse update en mis nooit meer een artikel! Je vindt het formulier rechts (desktop) of onderaan deze pagina (mobiel). En volg je Merel of De Mamagids al op Instagram?

Reageer je onder dit artikel? Weet dan dat we je mailadres nooit zullen gebruiken, ook niet om ongevraagde nieuwsbrieven of andersoortige mails te versturen. Dat doen we alleen als je je aanmeldt voor de wekelijkse update – met jouw toestemming dus.

Redactie

De Mamagids is hét online handboek voor moeders die fouten durven maken. Vol handige tips voor als je het even niet weet, herkenbare verhalen en ervaringen van lezeressen. Omdat je nooit de enige bent!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven