(Un)happy single? Zo krijg je een gelukkig liefdesleven

Wanneer je vrijgezel wordt, is dat vaak best even wennen. Zelfs als je in je vorige relatie grotendeels de dragende kracht was: nu moet je echt alles alleen doen en opbouwen. Maar het heeft ook voordelen. Om die te kunnen inzien, staan hieronder handige tips om je liefdesleven als single een fijne boost te geven: zo word jij weer gelukkig in de (zelf)liefde!

Tips voor singles: zo word of blijf je gelukkig

Investeer in je seksleven

Zeker wanneer je nog maar net single bent, is het verstandig om je lijf (opnieuw) te leren kennen. Misschien kom je uit een relatie waarin je je continu aanpaste, ook op seksueel vlak. Neem hier de tijd voor, zeker als je het nog spannend vindt om seks te hebben met iemand anders. Online kan je bijvoorbeeld discreet een vibrator kopen waarmee je je (zelf)liefdesleven een letterlijke impuls geeft. Niemand hoeft het verder te weten, maar het kan jou weer meer laten genieten van je lijf.

Wat misschien ook wel leuk is om te weten, is dat de clitoris het enige menselijke lichaamsdeel is dat puur bestemd is voor genot. Het heeft dan ook twee keer zoveel zenuwuiteinden ten opzichte van de eikel. Veel vibrators zijn dan ook hierop gericht. Vrij nieuw op het gebied van clitoris vibratoris zijn de exemplaren die gebruik maken van luchtdruk. Volgens kenners levert het een hele unieke sensatie op én zijn ze vrij stil. De moeite waard om te proberen, toch?

Investeer in de relatie met jezelf

If you can’t love yourself, how in the hell you gonna love somebody else? Ru Paul sluit elke aflevering van zijn goed bekeken show Drag Race af met deze woorden. Can I get an amen? Bij deze: amen! Je kan namelijk niet oprecht gelukkig zijn met een ander wanneer je jezelf verloochent. Leer jezelf kennen, ontdek wat jij prettig vindt om te doen en neem geen afwachtende houding aan in het leven.

Weet je wat het is? Als je die ene studie oppakt ‘zodra de kinderen ouder zijn’ of je favoriete vakantieland bezoekt ‘over een paar jaar’ dan bestaat altijd het risico dat je tegen die tijd denkt dat je te oud bent. Of dat je dan geen geld meer hebt. Of… Er gebeurt altijd wel iets in het leven waardoor je je zou kunnen laten tegenhouden. Nu je in elk geval geen relatie hebt, biedt dat je de vrijheid om te ontdekken wie je bent en wat je leuk vindt.

Investeren in de relatie met jezelf is dan ook een must. Overigens ook als je wel in een relatie zit, maar dat terzijde. Doe iets wat jij echt heel leuk vindt, waar jij geluk uithaalt of een passie voor voelt. Wanneer je jezelf dit gunt in je vrijgezelle leven, is het ook een stuk makkelijker dat nieuwe patroon vast te houden als je wel weer een relatie aangaat.

Zorg dat je weet wat je wil in een relatie

Voor je begint met serieus daten, is het belangrijk te weten wat je nu eigenlijk wil van een toekomstige partner. En dan bedoelden we niet dat je een eindeloze lijst maakt om straks te kunnen afvinken, maar bepaalde eisen mogen er best liggen. Denk aan een man die niet verwacht dat jij alles in en om het huis regelt. Of iemand die liefdevol is en respect heeft voor jouw grenzen.

Kijk daarbij ook eens kritisch naar voorgaande relaties en eventueel naar het type vriendschappen dat je sluit. Zit er een rode draad in van bepaald gedrag dat steeds terugkomt of een bepaald type man dat je niet gelukkig maakt? Soms is het nodig om dit soort zaken ‘aan te kijken’ en ermee aan de slag te gaan, zodat je ze in toekomstige relaties kan voorkomen.

Geniet van het daten

Ga je de datingmarkt op? Probeer hier dan met een open blik van te genieten. Verwachtingen loslaten is misschien lastig: we worden van jongs af aan al opgevoed met sprookjes waarin één blik genoeg is voor een lang en gelukkig leven. Toch scheelt het als je kunt beginnen met afspraakjes voor de lol. Wie weet houd je er een friend with benefits aan over of in elk geval een leuke nacht.

Relaties kunnen altijd nog komen. Als jij het voorlopig maar leuk hebt met jezelf en eventueel met de kinderen, dan is dat voor nu genoeg.

Kijk meer naar de voordelen dan eventuele nadelen

Denk je na het lezen van bovenstaande: allemaal leuk en aardig, maar ik wil gewoon weer iemand naast me op de bank, dan snappen we dat best wel. Het is simpelweg niet altijd fijn om vrijgezel te zijn. Toch heeft het zo zijn voordelen. Om te beginnen trek jij je eigen plan en heb je daarin relatief veel ruimte. Daarnaast hoef je met niemand te overleggen als je bepaalde beslissingen neemt. En je hebt het ‘gedoe’ van een relatie niet. Kan ook zo zijn voordelen hebben. Denk maar aan je ex.

Wat kan helpen is voor jezelf op te sommen waarin je je beperkt voelde binnen vorige relaties. Wat wilde je altijd wel, maar kon je niet doen? Heb je nog mooie dromen? Wil je graag iets nieuws leren? Pak dan je kans! De tijd is nu.

Schrijf je in voor onze wekelijkse update en mis nooit meer een artikel! Je vindt het formulier rechts (desktop) of onderaan deze pagina (mobiel). En volg je Merel of De Mamagids al op Instagram?

Reageer je onder dit artikel? Weet dan dat we je mailadres nooit zullen gebruiken, ook niet om ongevraagde nieuwsbrieven of andersoortige mails te versturen. Dat doen we alleen als je je aanmeldt voor de wekelijkse update – met jouw toestemming dus.

Redactie

De Mamagids is hét online handboek voor moeders die fouten durven maken. Vol handige tips voor als je het even niet weet, herkenbare verhalen en ervaringen van lezeressen. Omdat je nooit de enige bent!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven