Press "Enter" to skip to content

Hoera, het tweede trimester! 11 herkenbare momenten

Het schijnt dat het tweede trimester ook wel de honeymoonfase van je zwangerschap is. En dat klopt voor de meeste vrouwen gelukkig! We verzamelden 11 herkenbare momenten uit deze drie maanden voor je. Hoewel ze zeker niet voor iedereen gelden. Welke herken jij?  

Je weet dat je in het tweede trimester zit, als…

Je gewone kleding steeds krapper zit

Tijd voor positiekleding! De zachte, elastische band van je nieuwe broek voelt als een verademing. En de shirtjes, waarin ruimte is voor je buik, zal je sneller dan je denkt gaan opvullen. Het tweede trimester staat namelijk ook voor groei!

Je de 20 weken echo hebt gehad

Een bijzondere mijlpaal, zo halverwege je zwangerschap, is natuurlijk de 20 weken echo. Nog meer details dan de vorige keer en waarschijnlijk krijg je het geslacht nu ook te horen. Als je dat wil. Met deze echo krijg je hopelijk heel goed nieuws en kan je misschien bepaalde zorgen loslaten. Tijd om te genieten!

Je blaakt van de energie

Typisch voor het tweede trimester is een toename van je energie. Dat hoeft niet zo te zijn trouwens – sommige vrouwen blijven negen maanden moe – maar bij veel zwangere vrouwen zie je dat ze zin hebben om van alles aan te pakken. Doe er je voordeel mee! Nu is het ideale moment om de babykamer in orde te maken en te genieten. Die energie zorgt trouwens vaak ook voor die prachtige pregnancy glow waardoor je letterlijk straalt.

Je buikje steeds duidelijker zichtbaar is

Hoe leuk is dat? Mensen hoeven niet meer voorzichtig te vragen of je zwanger bent (of uit voorzorg hun mond te houden): je ziet het nu ook. Die prachtige buik groeit mooi door en je kan hem met trots laten zien!

De baby (nu nog) zachtjes schopt

Misschien is het over een tijdje vooral pijnlijk, als je af en toe in je ribben wordt geraakt. Maar voor nu is het nog allemaal zo bijzonder en fijn: die eerste schopjes, later ook voelbaar van buitenaf. Het schept een extra speciale band tussen jou en je kindje.

Je niet vijftien keer per nacht naar de wc strompelt

Geniet er nog maar van! Straks, in het derde trimester, is de kans groot dat je baby steeds meer bovenop je blaas ligt of er tegenaan schopt. Dan zal je ’s nachts vaker naar de wc moeten. Voor nu valt dat nog reuze mee.

Een harde buik nog enigszins gezellig is

Hij doet geen pijn (als het goed is), je voelt alleen een korte samentrekking van je baarmoeder. En hoewel dat in het begin misschien best even schrikken is, zijn de harde buiken in dit trimester nog van de gezellige soort!

Je dromen bizarre wendingen nemen

Er gebeurt van alles tussen de lakens, met name op het gebied van je dromen. Die zijn nu zo bizar! Verhalen waar je de volgende dag nog steeds van moet bijkomen – en allemaal levensecht. Vaak zie je ook dat zwangere vrouwen nachtmerries krijgen over de baby. Het hoort erbij: je bent misschien onzeker over straks, of je goed voor de baby kan zorgen, en verwerkt dat in je dromen. Maar… geen zorgen, komt echt allemaal goed!

Je heerlijk aan het shoppen slaat

Je kan immers gericht winkelen voor je zoon of dochter! Hoe leuk is dat? Laat je echter niet verleiden door alles wat op de uitzetlijst staat en durf kritisch te blijven kijken naar wat je koopt. Hoewel, die babykleertjes…

Je kilometers extra wandelt, omdat je telkens iets vergeet

Zwangerschapsdementie is een vervelende kwaal die opduikt tijdens het tweede trimester. Je doet er weinig aan, behalve misschien briefjes schrijven – mits je niet vergeet waar je die neerlegt natuurlijk!

Niemand je kan storen: jij zit in je babybubbel

Door die zachte schopjes in je buik, fantasieën over straks – na de bevalling – en alles dat komt kijken bij de zwangerschap, verkeer je in een heerlijke babybubbel. Maar even eerlijk, het is toch ook bijzonder allemaal?

De tijd voorbij vliegt

Je hebt meer energie, doet veel en bent minder dan in het eerste en laatste trimester bezig met onzekerheden over of het allemaal wel goed gaat/of de bevalling niet al begonnen is. Doordat je zo lekker bezig bent, vliegt de tijd voorbij. Voor je het weet zit je alweer aan het einde van het tweede trimester!

Je allerlei nieuwe kwaaltjes krijgt

Helaas horen die er ook bij. Van brandend maagzuur, een zwangerschapsmasker en misschien wel aambeien tot zwangerschapsstriemen (door je groeiende buik), slapeloosheid en kramp in je benen. Soms kan je er gelukkig iets aan doen; in andere gevallen is het uitzitten voor nu. Je kleintje is het in elk geval allemaal waard!  

Wat vond jij typisch voor het tweede trimester? Waar heb jij het meest en het minst plezier aan beleefd in deze weken?

Volg je de socials van De Mamagids al?
Hier vind je ons op Facebook, Instagram en Pinterest

Afbeelding, Alexander Grumeth – Shutterstock

Ook leuk om te lezen

Be First to Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© De Mamagids