Druk op "Enter" om naar de inhoud te gaan

7 bijzondere types in het huishouden: wie ben jij?

Het huishouden is je hobby of je vind het echt een verschrikking. Wij zetten de meest uiteenlopende types voor je op een rij en zijn natuurlijk heel benieuwd: waarin herken jij jezelf het meest?

Hoe opgeruimd en schoon ben jij?

VT Wonen proof

Wanneer je bij deze dame binnenstapt, klopt alles. Van de details op haar staande lamp tot de verzameling spullen die zo uit een gemiddeld VT Wonen Magazine zouden kunnen komen. Om door een ringetje te halen. Spullen waaraan je kan zien dat hier ook nog mensen wonen? Die lijken er bijna niet te zijn; alles is zorgvuldig opgeborgen en gesorteerd achter gesloten deuren. Ze neemt het huis dagelijks grondig onderhanden (of laat dat doen door een betaalde hulp in de huishouding, het liefst als ze aan het werk is).

Geen rust voor alles netjes staat

Na een verjaardag staat dit type tot 00.00 uur te poetsen tot alles weer glanst en blinkt. Eerder heeft ze geen rust. Je kan er van de vloer eten – op elk willekeurig moment van de dag. Of je nu onverwachts binnenwaait in de ochtend tot in de avond. Opruimen is voor haar bijna een tweede natuur. Soms lastig, omdat ze geen rust heeft voor het weer netjes staat. Wat ze het liefst niet heeft? Klein bezoek dat de accessoires in haar vensterbank drie centimeter verplaatst. Ze zal niet rusten voor het weer goed staat.

Ogenschijnlijk goed georganiseerd (maar kijk niet in de laatjes)

Ook bij deze dame kan je elk moment van de dag binnenvallen. Ze heeft alles netjes aan kant en er liggen geen verdwaalde kruimels van de ontbijtboel op de grond. Wellicht van het type luie huisvrouw, maar dat neemt niet weg dat ze het wel doet. Er is eigenlijk maar één maar: open geen laatjes of bakken in de kast. Daar zit van alles ingepropt dat ooit nog eens uitgezocht moet worden. De sloddervos in schaapskleren zeg maar.

Opgeruimd maar niet schoon

Elke avond ruimt ze braaf haar spullen op en zorgt dat het huis er pico bello uit ziet. Maar kijk niet naar de vensterbank of het kraantje in de wc: die hebben al in weken (zo niet maanden) geen doekje meer gezien. Ook het bed verschoont ze niet regelmatig en de badkamer poetst ze alleen als ze een toevallige aanval van lenteschoonmaak heeft. Ze heeft haar bezoek het liefst lekker in de avond, als het schemert en de viezigheid niet zo opvalt.

De hypocriete opruimer

Deze vrouw heeft werkelijk niks met schoonmaken en opruimen. Sterker nog, ze besteed haar tijd liever aan hele andere dingen. Dat wil zeggen… Tot er visite komt. Onaangekondigd? Liever heeft ze dat je haar minimaal vijf minuten van tevoren even inlicht, zodat ze alles in sneltreinvaart kan opruimen. En daarna doet ze open, nog een tikje zwetend van het racen door de huiskamer en met de stofdoek in haar achterzak gepropt, waarna ze op de bank ploft alsof dit haar natuurlijke habitat is… As if!

Verkeerde prioriteiten

Wanneer je dit type aan de slag laat gaan om de huiskamer netjes te maken, begint ze goed. Tot ze ineens dat plakboek van vroeger tegenkomt. Of een fotoalbum, cd’s uit een vorige eeuw en wat briefjes die ze vroeger aan haar vriendin schreef. Binnen een kwartier zit ze gegarandeerd in een wereld van vroeger verzonken en is compleet afgeleid van wat ze eigenlijk van plan was. Gaat ze toch opruimen? Dan zet ze de boeken op kleur. Die vaat op het aanrecht is bijzaak.

Sloddervos

Sommige vrouwen maakt het niks uit. Die zijn zo vertrouwd met hun eigen rommel dat ze het niet eens meer zien. Stap je hier over de drempel? Dan moet je je niet druk maken om het feit dat je sokken misschien halverwege aan de vloer blijven plakken en dat het theeglas waaruit je te drinken krijgt nog een vage lipafdruk heeft van je voorganger. Ze ziet het niet en heeft zichzelf in die zin in elk geval volledig omarmd. Valt ook iets voor te zeggen!

En nu jullie: welk type ben jij in het huishouden? Of een combinatie van een aantal? Laat het ons weten in de reacties!

Schrijf je in voor onze wekelijkse update en mis nooit meer een artikel! Je vindt het formulier rechts (desktop) of onderaan deze pagina (mobiel). En volg je Merel of De Mamagids al op Instagram?

Reageer je onder dit artikel? Weet dan dat we je mailadres nooit zullen gebruiken, ook niet om ongevraagde nieuwsbrieven of andersoortige mails te versturen. Dat doen we alleen als je je aanmeldt voor de wekelijkse update – met jouw toestemming dus.

Ook leuk om te lezen

Wees de eerste om reactie te geven

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© De Mamagids