7 bijzondere types in het huishouden: wie ben jij?

Mijn kamer opruimen vond ik vroeger verschrikkelijk, maar door de jaren heen ben ik het steeds leuker gaan vinden. Ik val sinds de laatste nesteldrang volgens mij onder de Organizer en Afgeleide Agnes. En zo zijn er natuurlijk veel meer types in het huishouden. Ik ben benieuwd in welke van de onderstaande 7 jij jezelf het meest herkent.

7 verschillende types in het huishouden

Pinterest Perfect

Wanneer je hier binnenstapt, klopt alles. Van de details op de schemerlamp, die matchen met de kleur op de muur, tot de zogenaamd nonchalant neergezette accessoires die eigenlijk in een VT Wonen Magazine thuishoren. Je zou er een Pinterestbord mee kunnen vullen. Er ligt geen vlokje stof, zelfs niet op de plinten, en wanneer je de kinderkamers op een willekeurig moment binnenstapt, lijkt het of zij nooit spelen.

Organizer

Dit type heeft zelfs de keukenkastjes keurig op orde. Doe je ze open, dan zie je op de labels in welke pot je het havermeel en de griesmeel vindt en zelfs de kruiden zitten in matchende potjes. De labelmaker is volgens de Organizer zo’n beetje de beste uitvinding ooit en Marie Kondo haar goeroe. Ga je veel met deze persoon om dan kan je geïnspireerd raken om je kledingkast te minimaliseren en zelfs je ondergoed in bundeltjes rechtop te bewaren.

De smetvrezende

Soms is dit type een combinatie met een van de twee bovenstaande, omdat ze haar huis graag zo strak mogelijk houdt. Hoewel smetvrees een officiële aandoening is (onderdeel van OCD), bedoelen we hier eigenlijk de mildere variant die je leven niet zo sterk belemmert. Denk aan veel opruimen, poetsen tot het blinkt en dat je jeuk krijgt wanneer iemand je accessoires in de vensterbank drie centimeter verplaatst. Grote voordeel is dat je hier dus altijd kan binnenstappen (en van de vloer kunt eten).

De oppervlakkige

Loop je binnen bij dit type (dat eigenlijk nog steeds onder de noemer luie huisvrouw valt), dan staat alles er netjes bij. Geen verdwaalde kruimels van de ontbijtboel op de grond en de kussens liggen keurig op de bank. Er is maar één maar: open geen laatjes of bakken in de boekenkast. Daar zit namelijk van alles ingepropt dat ze ooit nog eens wil uitzoeken of waarvan ze eigenlijk alweer vergeten was dat ze het had. Een sloddervos in schaapskleren, zeg maar.

De hypocriete opruimer

Deze vrouw heeft werkelijk niks met schoonmaken en opruimen. Sterker nog, ze besteed haar tijd liever aan hele andere dingen. Dat wil zeggen… Tot er visite komt. Onaangekondigd? Liever heeft ze dat je haar minimaal vijf minuten van tevoren even inlicht, zodat ze alles in sneltreinvaart kan opruimen. En daarna doet ze open, nog een tikje zwetend van het racen door de huiskamer en met de stofdoek in haar achterzak gepropt, waarna ze op de bank ploft alsof dit haar natuurlijke habitat is… As if!

Afgeleide Agnes

Wanneer dit type aan de slag gaat met de huiskamer, om maar iets te noemen, dan begint ze rigoureus. Ze trekt de kast leeg en wil alles gaan sorteren. Maar dan komt ze dat plakboek van vroeger tegen. Een fotoalbum, zelf gebrande cd’s uit de vorige eeuw en, o ja, die briefjes die ze vroeger aan haar BFF schreef. Binnen een kwartier zit ze gegarandeerd verzonken in een wereld van vroeger, compleet afgeleid van haar oorspronkelijke plannen. Tegen het eind van de dag propt ze alles terug in de kast, als taak voor een volgende keer. En ruimt ze wel op? Dan zet ze de boeken op kleurvolgorde.

Sloddervos

Sommige vrouwen maakt het niks uit. Die zijn zo vertrouwd met hun eigen rommel dat ze het niet eens meer zien. Stap je hier over de drempel? Dan moet je je niet druk maken om het feit dat je sokken misschien halverwege aan de vloer blijven plakken en dat het theeglas waaruit je te drinken krijgt nog een vage lipafdruk heeft van je voorganger. Ze ziet het niet en heeft zichzelf in die zin in elk geval volledig omarmd. Valt ook iets voor te zeggen!

En nu jullie: welk type ben jij in het huishouden? Of een combinatie van een aantal? Laat het ons weten in de reacties!

Schrijf je in voor onze wekelijkse update en mis nooit meer een artikel! Je vindt het formulier rechts (desktop) of onderaan deze pagina (mobiel). En volg je Merel of De Mamagids al op Instagram?

Reageer je onder dit artikel? Weet dan dat we je mailadres nooit zullen gebruiken, ook niet om ongevraagde nieuwsbrieven of andersoortige mails te versturen. Dat doen we alleen als je je aanmeldt voor de wekelijkse update – met jouw toestemming dus.

Uitgelichte afbeelding ©Olena Yacobchuk – Shutterstock

Merel

Pedagoog in opleiding Merel (40) is alleenstaande moeder van vijf (Nova* 2020). Dol op zoetigheid en daardoor eeuwig aan de lijn, verdwaalt nog in haar eigen achtertuin en doet op haar eigen manier pogingen de wereld iets mooier te maken. In 2013 studeerde deze historica af op het onderwerp "Pedagogische boeken in de 17e en 18e eeuw". Dat vond ze zo leuk dat ze daarna zelf is gaan bloggen over de opvoeding. Haar leven? Chaos met een gouden randje!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven