Press "Enter" to skip to content

Deze tv programma’s mag je in maart/april niet missen!

Wat staat er komende maanden op het tv-menu? Wij verzamelden de leukste feelgood shows in maart en april op televisie en Videoland! Kijk je mee?

De leukste televisieprogramma’s in maart en april 2020

Oogappels

Een van de briljantste televisieseries over ouderschap op de Nederlandse televisie. Naast Papadag trouwens, waarvan voor de zomer een tweede seizoen start. Oogappels draait om een viertal gezinnen in allerlei samenstellingen die allemaal te maken hebben met hun eigen (puber)sores. Intussen geven hun eigen ouders (generatie opa en oma) hun eigen, nuchtere kijk op de zaak: waarom de tieners van nu zo verwend zijn, dat er niks mis is met sparen of af en toe moeten wachten en natuurlijk komt de omgang met de mobiele telefoon er regelmatig in voor.

De kracht van het programma ligt in de spiegel die je voorgehouden krijgt. Je wordt af en toe met je neus op de feiten gedrukt. Waarom het maken van het huiswerk van je kinderen bijvoorbeeld een echte no go zou moeten zijn. Dat een samengesteld gezin soms (of regelmatig) keihard werken is. En hoe belangrijk familie uiteindelijk is. Grappig, ontroerend en op gezette momenten dus ook educatief!

Op goed geluk

We kennen vast nog wel de show van vroeger: Carry Tefsen die ons meenam tijdens de zoektocht van haar kandidaten naar ware liefde. Paul de Leeuw steekt dit programma anno 2020 in zijn eigen jasje en dat maakt het echt heel grappig. Het is natuurlijk vooral leedvermaak, met een enkel schot in de spreekwoordelijke roos!

De regels van Floor

Officieel een kinderprogramma, maar dan wel eentje van het niveau waarbij je huilt van het lachen. Briljant in alle eenvoud. Sinds begin maart kan je kijken naar het derde seizoen dat (weinig verrassend natuurlijk) draait om het meisje Floor en haar familie. Haar ouders gedragen zich soms behoorlijk gênant in de ogen van de bijna-tiener en haar broer. Echt een aanrader om te kijken!

Temptation Island

Toegegeven, je houdt ervan of niet, maar dit seizoen belooft eindelijk weer eens spraakmakend te worden – in tegenstelling tot vorig jaar. Van Fuckboy Airlines (wat eigenlijk al een pareltje op zich is natuurlijk) tot het stel waarvan hij vreest voor haar als ze een borreltje op heeft en zelf de cocktailglazen nog net niet uitlikt…

All you need is love

Een tijdloze klassieker op de Nederlandse televisie. Niet alleen op kerstavond, maar nu ook weer gewoon tussendoor. Heerlijk! Robert ten Brink weet mensen op een heel mooie manier te portretteren, soms met humor en dan weer met medeleven of sterke vragen die de ander nodig heeft. Tranen gegarandeerd, hier en daar een tenenkrommende scène of confronterende spiegel – het komt allemaal voorbij!

Boer zoekt vrouw

Al jaren mateloos populair en dat is niet voor niets. De soms knullige, vrouwonvriendelijke of ongemakkelijke situaties maken het een heerlijk programma om te kijken. Boer zoekt vrouw kan dan ook niet ontbreken in dit rijtje!

Nu op Videoland

Als je ook Videoland hebt, dan staan daar een paar geweldige feelgood shows op die de moeite waard zijn.

Love Island 2020 – UK

Het concept is net even anders dan de meeste reality datingshows. Waar het normaal (zoals bij Ex on the beach Double Dutch) draait om onderlinge rivaliteit, ruzie en geroddel, doet Love Island zijn naam eer aan. De kracht ligt in de Britse humor, de vriendschappen die de kandidaten opbouwen en natuurlijk de ontluikende liefde.

Omdat de groep eigenlijk al vrij snel heel hecht is, net als in het vorige seizoen, leef je makkelijk mee. Daardoor is er per saldo wel iets minder drama, ondanks dat sommigen regelmatig van partner wisselen, maar des te meer lol. Favoriet? Aflevering 40, waarin ze na ruim vijf weken hun eigen familie weer zien en de schoonfamilie ontmoeten. Hilarisch en ontroerend tegelijk!

Expeditie Robinson – Nederland VS. België

Als je liefhebber bent van dit toffe programma, waarbij een groep bekende Nederlanders moet zien te overleven op een onbewoond eiland, dan is dit zeker een aanrader. De kandidaten zijn in dit geval onbekend, maar een stuk beter voorbereid. Dat maakt de opdrachten nog spannender. Ze zijn duidelijk aan elkaar gewaagd! Je ziet een aantal opdrachten voorbij komen die afgelopen seizoen ook werden gebruikt en daarnaast wat nieuwe.

Married at first sight – Second Chance

Ben je ook zo’n enorme fan van het programma waarin twee kandidaten op basis van de wetenschap aan elkaar worden gekoppeld? Voor een aantal van hen liep het helaas minder fortuinlijk af, maar ze krijgen nu een tweede kans in dit gelijknamige programma. De wetenschap doet een voorselectie, maar ze mogen zelf uiteindelijk kiezen met wie ze op date gaan. Loopt het sprookje dit keer wel goed af?

Welk programma wil jij zeker gaan bekijken?

Ook leuk om te lezen

Be First to Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© De Mamagids