Dit wil je weten: trouwkaarten en save the date kaarten

Het plannen van een bruiloft is een fantastische én spannende taak. Je wil dat ieder detail klopt voor de grote dag. Een belangrijk onderdeel van de aanloop naar je trouwdag is het regelen van trouwkaarten en save the date kaarten. Wist je dat die laatste al vier tot twaalf maanden voor je bruiloft op de post moeten? Voor je in paniek raakt, lees je hieronder precies wat je moet weten over uitnodigingen voor het huwelijk én de save the date kaarten.

Save the date kaarten

Op het moment dat jullie weten wanneer de grote dag gaat plaatsvinden, stuur je save the date kaarten. Het is dan vaak nog te vroeg om een officiële uitnodiging te sturen, maar het is wel belangrijk dat je gasten de datum vast kunnen vrijhouden. Om die reden gaan save the date kaarten ruim van te voren, tot wel twaalf maanden voor de huwelijksdatum. Dat lijkt misschien overdreven, maar in een bepaalde fase van je leven kan je agenda best snel vol staan met verschillende trouwerijen. Hoe langer je wacht, des te groter de kans dat iemand anders wellicht ook op dat moment in het huwelijksbootje stapt.

Wat je op je save the date kaart zet? Allereerst de trouwdatum uiteraard. Verder mag je niet vergeten jullie voor- en achternamen op de kaartjes te zetten, de mededeling dat de officiële uitnodiging nog volgt en contactgegevens om door te geven of ze aanwezig zullen zijn op het huwelijk. Optioneel zijn de locatie (zeker als deze iets specialer is dan gebruikelijk) en een persoonlijke tekst die bij jullie en jullie relatie past.

Trouwkaarten: dit moet je weten

Een trouwkaart is de officiële uitnodiging voor het huwelijk en wordt vaak enkele maanden voor de bruiloft verstuurd. Trouwkaarten worden meestal verzonden naar gasten die je zelf uitnodigt voor de ceremonie, de receptie of beide. De trouwkaart bevat belangrijke informatie zoals:

  • datum
  • tijd
  • locatie
  • eventuele dresscode van de bruiloft
  • eventuele cadeauwensen
  • andere bijzonderheden van jullie ceremonie

Trouwkaarten stuur je ongeveer zes weken voor de trouwdatum.

De kaarten ontwerpen

Wil je graag al lekker aan de slag met de save the date kaarten, maar heb je nog geen idee hoe jullie trouwkaart eruit gaat zien? Neem lekker de tijd! Als je nog niet goed weet in welke stijl je de trouwdag exact wil hebben, kan je kiezen voor een save the date kaart in algemene stijl. Bij jullie trouwkaarten pak je dan uit in de stijl en het thema van de bruiloft.

Tegenwoordig is er gelukkig veel mogelijk op het gebied van vormgeving en het type kaart dat je stuurt, zodat er altijd iets is dat bij jullie past. Online kan je inspiratie opdoen om de laatste trends te ontdekken (Pinterest is echt je beste vriend in deze leuke periode) en de voorpret kan beginnen. Wat dit jaar in is? Foliedruk, bijzondere vormen, kalkpapier, vintage en aardetinten.

We wensen jullie een fantastische, warme en liefdevolle dag toe!

Schrijf je in voor onze wekelijkse update en mis nooit meer een artikel! Je vindt het formulier rechts (desktop) of onderaan deze pagina (mobiel). En volg je Merel of De Mamagids al op Instagram?

Reageer je onder dit artikel? Weet dan dat we je mailadres nooit zullen gebruiken, ook niet om ongevraagde nieuwsbrieven of andersoortige mails te versturen. Dat doen we alleen als je je aanmeldt voor de wekelijkse update – met jouw toestemming dus.

©Pavlo Melnyk – Shutterstock

Redactie

De Mamagids is hét online handboek voor moeders die fouten durven maken. Vol handige tips voor als je het even niet weet, herkenbare verhalen en ervaringen van lezeressen. Omdat je nooit de enige bent!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven