Trolls in Harmonie (Trolls 3) | Review

Vanaf woensdag 18 oktober 2023 draait Trolls in Harmonie, het derde deel uit de Trolls-serie, in de bioscoop. Wij bezochten de voorpremière en vertellen je nu alvast dat het echt een aanrader is voor de herfstvakantie! In deze review lees je waar Trolls 3 (in Harmonie) over gaat.

Het verhaal

***Spoiler alert***

Poppy en Knoest zijn eindelijk een officieel stelletje. Wanneer Poppy uitspreekt dat ze geen geheimen voor elkaar moeten hebben, ontdekt ze dat Knoest ooit deel uitmaakte van popsensatie Brozone. De boyband, bestaand uit vijf broers, viel uiteen toen hij nog maar een jongetje was, omdat zijn broer John Dory in zijn zoektocht naar de perfecte harmonie vergat om de harmonie tussen zijn broers te bewaren. Knoest praat er nooit meer over, tot John ineens voor zijn neus staat. Hun broer Floyd is in gevaar. Twee opkomende artiesten, Velvet en Veneer, namen hem gevangen en onttrekken zijn talent om zelf beter te kunnen zingen. Het enige dat hem nog kan redden is een perfecte harmonie tussen de broers.

Trolls 3 in Harmonie

Wat volgt is een zoektocht naar de ontbrekende broers en pogingen om de onderlinge harmonie terug te vinden. Dat gaat echter niet zonder slag of stoot. Gelukkig zijn daar Bridget, Gristle, Viva en de hilarische Mini Diamond, die de film voorzien van de nodige humor en de trollbroers helpen wanneer ze hen het hardst nodig hebben. Maar of ze op tijd zijn om Velvet en Veneer te verslaan?

Trailer Trolls 3 (NL)

Acteurs en actrices

Verstaan je kinderen Engels of kunnen ze ondertiteling lezen? Dan is het zeker de moeite waard om de Engelse variant te kijken; de cast zit vol muzikale sterren en comedians. Maar ook de Nederlandse versie stelt absoluut niet teleur met o.a. Sharon Doorson, Buddy Vedder, Murth Mossel en Pip Pellens.

 • Poppy (Sharon Doorson/Anna Kendrick)
 • Knoest (Buddy Vedder/Justin Timberlake)
 • Floyd (Freek Bartels/Troye Sivan)
 • John Dory (Edwin Jonker/Eric André)
 • Berk/Spruce (David Goncalves/Daveed Diggs)
 • Clay (Urvin Monte/Kid Cudi)
 • Velvet (Bettina Holwerda/Amy Schumer)
 • Veneer (Jim Bakkum/Andrew Rannells)
 • Bridget (Eva van der Gucht/Zooey Deschanel)
 • Gristle (Jürgen Theuns/Christopher Mintz-Plasse)
 • Mini Diamond (Murth Mossel/Kenan Thompson)
 • Viva (Stefania/Camila Cabello)
 • Crimp (Pip Pellens/Zosia Mamet)
 • Miss Maxine (Envy Peru/RuPaul)

De titelsong Better Place is van *NSYNC, die voor de gelegenheid samenkwam.

Filmposter Trolls 3

Trolls 3: aanrader?

Laat ik maar meteen met de deur in huis vallen: DreamWorks stelt opnieuw niet teleur met dit derde deel van de Trolls-filmreeks. De referenties aan muziek uit mijn tijd, maar ook de volwassen grapjes tussendoor – zoals wanneer Bridget zegt: “Ik had niet verwacht dat we allebei handboeien zouden om doen tijdens de huwelijksnacht.” Verder kan en wil ik niet te veel verklappen, omdat het te leuk is om zelf te zien. Wat ik wél kan zeggen, is dat ik enorm heb gelachen tijdens de film en van begin tot eind geboeid bleef. En de kinderen (8 en 9) vonden deel 3 ook een superleuke film.

Hebben jullie ook van die grote Trolls fans in huis? Gaan jullie naar Trolls 3 in Harmonie (of Band Together)? Laat het weten in de comments!

Schrijf je in voor onze wekelijkse update en mis nooit meer een artikel! Je vindt het formulier rechts (desktop) of onderaan deze pagina (mobiel). En volg je Merel of De Mamagids al op Instagram?

Reageer je onder dit artikel? Weet dan dat we je mailadres nooit zullen gebruiken, ook niet om ongevraagde nieuwsbrieven of andersoortige mails te versturen. Dat doen we alleen als je je aanmeldt voor de wekelijkse update – met jouw toestemming dus.

Merel

Pedagoog in opleiding Merel (40) is alleenstaande moeder van vijf (Nova* 2020). Dol op zoetigheid en daardoor eeuwig aan de lijn, verdwaalt nog in haar eigen achtertuin en doet op haar eigen manier pogingen de wereld iets mooier te maken. In 2013 studeerde deze historica af op het onderwerp "Pedagogische boeken in de 17e en 18e eeuw". Dat vond ze zo leuk dat ze daarna zelf is gaan bloggen over de opvoeding. Haar leven? Chaos met een gouden randje!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven