Triple chocolate cake: voor chocolate-addicts

Triple Chocolate Cake

We kennen denk ik allemaal wel iemand die zo dol is op chocola dat ze dat het liefst de hele dag door zou eten. Met deze taart of cake kan je dan ook je lol op. Net als de ganachetaart met fruit zit ook dit recept boordevol chocolade. Niet iets om wekelijks te eten dus, maar zeker de moeite waard om te proberen!

Ingrediënten

  • 200 gram boter op kamertemperatuur
  • 200 gram basterdsuiker
  • Een zakje vanillesuiker
  • Vier eieren op kamertemperatuur
  • 200 gram bloem (gezeefd)
  • Een scheutje melk
  • Cacao (op gevoel)
  • 2 repen chocola (of totaal 150 gram) op kamertemperatuur

Verder nodig

  • Cakevorm
  • Mes en snijplank

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 160-170 graden.Vet de bakvorm vast in met spray of roomboter.
  2. Snij de repen chocola in kleinere blokjes. Doordat ze op kamertemperatuur zijn, kom je er met een flink mes makkelijk doorheen. Zet ze even apart in een schaaltje.
  3. Mix de boter luchtig. Ongeveer een minuut of vijf met de handmixer op de hoogste stand.
  4. Voeg een zakje vanillesuiker door, klop nog even door en dan de rest van de suiker. Blijf mixen op de hoogste stand.
  5. Laat de eieren één voor één bij het beslag glijden.
  6. Zeef de bloem, als je dat nog niet gedaan hebt, of voeg het toe aan je beslag. Rustig aan, anders is de hele keuken wit 😉
  7. Dan een scheutje melk. Liever te weinig dan te veel, anders krijgt het beslag een melkachtige smaak en dat is minder lekker als je nog wil snoepen. Voorzichtig toevoegen, tot je vindt dat het beslag de juiste textuur (en smaak) heeft.
  8. Ook de cacao gaat op gevoel. Blijf tussendoor proeven, tot je tevreden bent.
  9. Op het laatst gaan de blokjes chocola in het beslag. Heel kort mixen, tot je het idee hebt dat het netjes verdeeld is en dan ben je zover: het beslag mag in de vorm. Laat ongeveer een centimeter van de rand vrij.
  10. De vorm mag in de oven, ongeveer 60-65 minuten. Controleer met een satéprikker of het goed is.
  11. Het overgebleven beslag uit de kom likken.
  12. Als de cake afgekoeld is, kun je de glazuur er overheen doen. Je kunt een kant-en-klaar zakje kopen van de welbekende dokter, maar ook zelf maken (recepten op internet).
  13. Deel de cake of eet hem op. Als het eigenlijk te veel is, dan kun je hem ook nog invriezen. Heb je altijd een lekkere snack achter de hand 🙂

Serveer bijvoorbeeld met Chocolonely ijs

Schrijf je in voor onze wekelijkse update en mis nooit meer een artikel! Je vindt het formulier rechts (desktop) of onderaan deze pagina (mobiel). En volg je Merel of De Mamagids al op Instagram?

Reageer je onder dit artikel? Weet dan dat we je mailadres nooit zullen gebruiken, ook niet om ongevraagde nieuwsbrieven of andersoortige mails te versturen. Dat doen we alleen als je je aanmeldt voor de wekelijkse update – met jouw toestemming dus.

Redactie

De Mamagids is hét online handboek voor moeders die fouten durven maken. Vol handige tips voor als je het even niet weet, herkenbare verhalen en ervaringen van lezeressen. Omdat je nooit de enige bent!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven