Trends: de leukste relatiegeschenken voor 2021

Misschien juist omdat we momenteel in een lockdown zitten, is het leuker om anderen te verrassen met een kleinigheidje. En wat werkt nu beter dan het weggeven van toffe relatiegeschenken? Als je een eigen bedrijf hebt, weet je waarschijnlijk allang hoe belangrijk een dergelijke vorm van promotie is. Is het de investering waard? Jazeker! In dit artikel nemen we je mee naar de leukste trends op het gebied van promotieartikelen. Lees je mee?

Relatiegeschenken 2021: dit zijn de trends

Thermosbekers bedrukken

De winter is behoorlijk fris en we wandelen meer dan ooit. Wat is er dan lekker dan je eigen thermosfles mee te nemen met thee om weer te kunnen opwarmen? De essentie van een goed relatiegeschenk is dat het de ontvanger goed van pas komt. In dit geval gaat die vlieger zeker op! Kies je voor een bamboe beker dan doe je helemaal mee aan de duurzaamheidstrend die ook dit jaar weer onverminderd belangrijk blijft.

Mondkapje

Zeg je 2020/2021 dan is daar het mondkapje onlosmakelijk mee verbonden. Op de meeste plaatsen kan je niet meer komen zonder dat je hem draagt, en dan kan je maar beter een mooi exemplaar dragen. Toch? Door hem te bedrukken met jullie logo krijg je overal gratis reclame, zonder er ook maar iets voor te hoeven doen. Hij is immers duidelijk zichtbaar, waar de persoon die hem draagt ook komt!

Desinfectiemiddelen

Opnieuw Covid-proof en een goede manier om de ander te laten zien dat je het belangrijk vindt dat we deze periode allemaal gezond doorkomen. Je kan een flesje handgel heel makkelijk laten bedrukken met je logo en zo een goede indruk achterlaten, want de meeste flesjes passen prima in de handtas. In combinatie met het eerder genoemde mondkapje natuurlijk een regelrecht succes.

Milieuvriendelijke producten

Eco is hot! Tegenwoordig is er dan ook veel meer mogelijk op het gebied van promotieartikelen. Denk eens aan een pen, gemaakt van tarwestro (wist jij dat het mogelijk was?), bamboe koffiemok, RVS drinkflessen, biologisch katoenen tasjes of een notitieboekje van kurk. Daarnaast worden er tassen gemaakt van rpet, een materiaal dat wordt gemaakt van gerecyclede PET-flessen. Zo draag je als bedrijf bij aan een betere omgang met het milieu.

Handige gadgets

Dat kan heel klein zijn, zoals een muntje voor de supermarkt, maar ook iets groter. Wat dacht je bijvoorbeeld van een hub met verschillende ingangen voor opladers of andere USB-gerelateerde producten? Of een VR Bril, handige draadloze oplader, kabelhouder of een camerablocker? Zeker wanneer je bedrijf aandacht schenkt aan technologie en veel waarde hecht aan privacy, kan zo’n laatste cadeau functioneel zijn én een sterke indruk achterlaten.

Keukengerei

Misschien wel mede dankzij corona staan we vaker in de keuken dan ooit. Per slot van rekening kunnen we momenteel niet uit eten, dus de wens om af en toe iets extra speciaals op tafel te zetten is hierdoor groter. Daar kan je natuurlijk prima op inspelen door een product cadeau te doen dat echt van pas komt, zoals een gepersonaliseerde snijplank, messenset, katoenen schort of flessenopeners. Zeker als dit past bij het type bedrijf dat je voert.

Waar moet je op letten als je een relatiegeschenk weggeeft?

  • Zorg dat het een goede indruk achterlaat van je bedrijf. Het is wat dat betreft toch ook een visitekaartje dat je afgeeft. Investeer daarom liever in kwaliteit boven kwantiteit.
  • Kijk goed of het product dat je leuk vindt bij je bedrijf past en bij je ideale klant. Wil je graag laten zien dat jullie duurzame keuzes maken? Dan kan je niet meer met plastic aankomen. Werk je als freelance kok? Dan heb je vrij weinig aan een ontzettend handige, maar niet relevante draadloze oplader.
  • Overleg eventueel met iemand die dichtbij je staat over je keuze. Wat vindt hij of zij ervan? Past het voldoende of kan je beter nog even verder kijken?

Wat vinden jullie de leukste trend voor het komend jaar?

Schrijf je in voor onze wekelijkse update en mis nooit meer een artikel! Je vindt het formulier rechts (desktop) of onderaan deze pagina (mobiel). En volg je Merel of De Mamagids al op Instagram?

Reageer je onder dit artikel? Weet dan dat we je mailadres nooit zullen gebruiken, ook niet om ongevraagde nieuwsbrieven of andersoortige mails te versturen. Dat doen we alleen als je je aanmeldt voor de wekelijkse update – met jouw toestemming dus.

Redactie

De Mamagids is hét online handboek voor moeders die fouten durven maken. Vol handige tips voor als je het even niet weet, herkenbare verhalen en ervaringen van lezeressen. Omdat je nooit de enige bent!

Een gedachte over “Trends: de leukste relatiegeschenken voor 2021”"

  1. Goeie tips. De leukste vind ik keukengerei maar ook kleine handige gadgets. Dingen die nuttig zijn en echt gebruikt worden. Maar wat okk een ding is: steeds minder mensen werken vanuit kantoor. En dus is distributie lastig geworden in 2020-2021. Verzenden naar verschillende thuisadressen is de oplossing. Aarzel niet om je leverancier om raad en ondersteuning te vragen. Ze kunnen je helpen om met een passend geschenk je in- en externe partners blij en trouw te maken, en alle distributie-worries weg te nemen. Inclusief die rond de compliance aan de (steeds maar ingewikkelder wordende ) wet- en regelgeving rondom privacy.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven