Travelstof kleding? Dit is waarom jij dat ook wil!

Misschien heb je al eens gehoord van travelstof? Dit modieuze materiaal is eigenlijk niet meer weg te denken uit de hedendaagse fashion. Kreukvrij, snel droog en geschikt voor bijna elke maat – heb je nog meer redenen nodig om iets te halen van travelstof? In dit artikel vertellen we waarom deze stof zo razend populair is en hoe je zo lang mogelijk kunt genieten van je travelstof kleding.

De voordelen van travelstof

De combinatie van het rekbare elastane en vormvaste polyamide zorgt ervoor dat travelstof, de naam zegt het al, het ideale materiaal is voor kleding die je meeneemt op reis. Buiten kreukvrij is de stof ook nog eens snel droog, zit het comfortabel (dus ook na die zware pastamaaltijd) en is ademend. En mocht je nu denken dat je van die typische reiskleding in huis haalt? Kijk dan maar eens op de website van Je m’appelle. Hier vind je kleding van travelstof die niet zou misstaan in Milaan. Goed om te weten: de kleding wordt gemaakt in Europa (Portugal, Italië en Turkije). Dus minder transportkilometers en duurzamere productie.

Wanneer draag je kleding van travelstof?

Allereerst is travelstof kleding uitermate geschikt voor vakanties. Geen gedoe met voorzichtig oprollen of shirts uit je koffer halen die vol kreuken zitten – als je kiest voor travelstof dan hoef je je daar allemaal niet druk om te maken. De kleding blijft mooi, ook wanneer je de oceaan overvliegt. Buiten je vakantiebestemming om is het ook ideaal voor in het vliegtuig of tijdens een lange autorit: het materiaal zit comfortabel en knelt niet. Ideaal!

Dankzij de moderne pasvormen en ontwerpen hoeft het dragen van travelstof kleding niet alleen beperkt te worden tot je vakantie(s). Eigenlijk kan je vrijwel tijdens elke andere denkbare gelegenheid kleding aan van travelstof. Van de vrijmibo tot tijdens die ene spannende presentatie – waarbij je wel wat extra zekerheid kunt gebruiken. Zeker omdat transpiratievocht niet wordt opgenomen in de stof zelf.

Hoe kan je zolang mogelijk genieten van travelstof?

Om zolang mogelijk te kunnen genieten van je kleding, is het goed om te weten dat je met travelstof net iets anders gaat omgaat dan met andere materialen.

  • Was bij voorkeur met de hand. Gaat dat niet? Dan in de machine op maximaal 30 graden.
  • Laat je kleding regelmatig luchten zodat je de volgende wasbeurt kunt uitstellen.
  • Hang je kleding na het wassen uit op een hangertje; het is binnen no time droog.
  • Niet drogen in een droger of strijken.

Kind kan de was (letterlijk) doen, toch?

Heb jij al mooie items van travelstof in je kast hangen? Wat is jouw favoriet?

Schrijf je in voor onze wekelijkse update en mis nooit meer een artikel! Je vindt het formulier rechts (desktop) of onderaan deze pagina (mobiel). En volg je Merel of De Mamagids al op Instagram?

Reageer je onder dit artikel? Weet dan dat we je mailadres nooit zullen gebruiken, ook niet om ongevraagde nieuwsbrieven of andersoortige mails te versturen. Dat doen we alleen als je je aanmeldt voor de wekelijkse update – met jouw toestemming dus.

©Daniel Hoz – Shutterstock

Redactie

De Mamagids is hét online handboek voor moeders die fouten durven maken. Vol handige tips voor als je het even niet weet, herkenbare verhalen en ervaringen van lezeressen. Omdat je nooit de enige bent!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven