Druk op "Enter" om naar de inhoud te gaan

9 geslaagde traktaties voor de meesters en juffen

Wanneer je kind jarig is, gaat hij of zij meestal ook de klassen rond met een kleine traktatie voor de meesters en juffen. Maar wat geef je dan precies? We verzamelden 9 leuke opties voor je!

Wat geef je aan de meesters en juffen?

Met gemiddeld zo’n 225 kinderen per basisschool krijg je als meester of juf dus ook minimaal 200 traktaties in een jaar. De jongste kleuters niet meegerekend. Het is dus niet nodig om er een hele toestand van te maken of hen altijd maar koek en snoep te geven. Wat dan wel? In het kader van less is more hieronder 9 traktaties die geschikt zijn voor het rondje langs de meesters en juffen.

De leukste traktaties voor de meesters en juffen

Bloemen

Elke meester of juf een mooie bloem (bijvoorbeeld een roos) geven met daaraan een persoonlijke boodschap kan leuk zijn. Zeker wanneer je veel tijd op school doorbrengt en met de meeste van hen een goede band hebt. En wat dacht je van deze geweldige juffenbedankjes met een zaadmengsel in een linnen zakje? Dat is bijvoorbeeld heel leuk in groep 8, als ze afscheid nemen van iedereen. Daarmee geef je een lieve boodschap en help je meteen de natuur een handje.

Bonbons

Je hoeft geen grote berg bonbons mee te geven of iedereen te voorzien van een doosje Merci. Een doos zeebanket is prima: voor iedereen één chocolaatje.

Fruit

Met fruit kan sowieso weinig misgaan. Behalve dat het gezond is voor de leerkracht zelf, kunnen ze er ook voor kiezen om het fruit te verloten onder de leerlingen van hun klas of het weg te geven aan die ene jongen die zijn fruit vergeten is.

Hetzelfde als de traktatie voor klasgenoten

Waarom moeilijk doen als het ook makkelijk kan? Je kan natuurlijk ook gewoon kiezen om precies hetzelfde te geven als aan de klasgenoten van je zoon of dochter. Zeker als je daar trakteert op iets van speelgoed of mooie potloden.

Koffie, thee of cup-a-soup

Zakjes thee (eventueel versierd) of oploskoffie met een chocolaatje, cup-a-soup met een soepstengeltje… Het kan allemaal. Alleen niet handig wanneer je bij jullie op school alleen zero waste traktaties mag uitdelen.

Lunch verzorgen

Kan je heel lekker koken? In plaats van de klassen rond met een traktatie is het dan bijvoorbeeld ook een idee om de lunch te verzorgen. Denk niet te moeilijk: een pan soep of lekkere broodjes is prima. En heb je het budget ervoor? Dan kan je natuurlijk ook iets lekkers bestellen bij een goede cateraar.

Miniverpakkingen

Ook een tof idee is om kleine verpakkingen te geven van verschillende verzorgingsproducten: shampoo, deodorant, douchegel, crème of gel. Dat soort kleine cadeautjes kan je altijd wel gebruiken, toch?

Niks trakteren aan de meesters en juffen

Sommige basisscholen kiezen er bewust voor om kinderen niet te laten trakteren aan de meesters en juffen. Een prima keus natuurlijk. Daarmee tackel je meteen de overenthousiaste ouders die aankomen met steeds waanzinnigere creaties.

Plantjes (of bloemetjes)

Voor minder dan een euro kan je een klein potje vergeet-me-nietjes kopen online, bij woonwinkels of tuincentra verkopen ze vaak ook kleine cactussen of vetplantjes. Ook leuk om cadeau te doen en net even wat anders dan anders.

Uitleg traktatie meesters en juffen: Opkikker met soepstengel

Je hebt nodig: servetten, Opkikker en soepstengels, folie en gekleurde lintjes. Hoewel je dat laatste dus ook prima achterwege kan laten met oog op minder afval.

  1. Je vouwt een vierkant servet één keer open (je krijgt dan dus een lang, dubbelgevouwen servet)
  2. De onderkant vouw je om op 1/3
  3. Vouw dit weer terug in de originele positie (waarbij je een insteekhoesje krijgt, doordat de voorkant 1/3 is omgevouwen)
  4. Draai het pakketje om
  5. Vouw beide zijkanten naar het midden
  6. Draai het pakketje opnieuw om
  7. Schuif er Opkikker en een gebroken soepstengel in
  8. Doe er transparant folie omheen, plak dit dicht aan de achterkant en maak af met een strikje

Welke traktaties geven jullie meestal aan de juffen en meesters?

Schrijf je in voor onze wekelijkse update en mis nooit meer een artikel! Je vindt het formulier rechts (desktop) of onderaan deze pagina (mobiel). En volg je Merel of De Mamagids al op Instagram?

Reageer je onder dit artikel? Weet dan dat we je mailadres nooit zullen gebruiken, ook niet om nieuwsbrieven of andersoortige mails te versturen. Dat doen we alleen als je je aanmeldt voor de wekelijkse update – met jouw toestemming dus.

Afbeelding, pannatar – Shutterstock

Ook leuk om te lezen

Wees de eerste om reactie te geven

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© De Mamagids