Zo houd je een pvc (veel) langer mooi

Wil je graag een pvc vloer? Dan is het slim je vooraf te verdiepen in de manier waarop je deze vloerbedekking het best kunt onderhouden. In dit artikel vind je handige tips die je een handje helpen om meer en langer plezier te hebben van deze prachtige vloersoort.

Pvc vloer

De parketvloer kreeg afgelopen jaren geduchte concurrentie van het duurzame pvc en houtlook plavuizen. Deze zijn makkelijker schoon en mooi te houden, al blijft vloeronderhoud natuurlijk altijd belangrijk om het optimale uit je vloer te halen. De tijdloze look die hout in huis biedt, is duurzaam: het staat in meerdere soorten interieurs. Het verschil met laminaat is bovendien dat pvc veel beter tegen vocht kan en beter schoon te houden is. De uitstraling is er niet minder om, want het geef je huis echt een warme, aangename sfeer. Ook is een eventuele beschadiging vaak makkelijk te herstellen. Tel daar een goede warmtegeleiding (pvc is prima te combineren met vloerverwarming) en milieuvriendelijkheid bij op en je hebt genoeg redenen om hiervoor te kiezen.

Onderhoud pvc

Stofzuigen

De dagelijkse reiniging van je pvc vloer is in principe zo gebeurd: stofzuigen is voldoende. Ontstaan er vlekken op je pvc vloer dan kan je dit vaak met een vochtig doekje gelijk wegpoetsen. Dweilen mag, liefst met een lichtvochtige doek.

Professionele reiniging

Wil je de vloer eens goed laten reinigen? Zeker met kinderen geen overbodige luxe. Kies dan voor professioneel vloeronderhoud. Een vakman komt bij je thuis en geeft je pvc een flinke opfrisbeurt op een manier die de vloer ondersteunt. Dit is zeker met jonge kinderen geen overbodige luxe en bovendien verleng je de levensduur van je vloerbedekking. Ook omdat je na afloop minder kans hebt op beschadigingen en vuil weer makkelijk wordt verwijderd. Dit is eveneens aan te raden als je andermans huis en vloer overneemt. Na zo’n reinigingsbeurt is je pvc weer helemaal schoon.

Schrijf je in voor onze wekelijkse update en mis nooit meer een artikel! Je vindt het formulier rechts (desktop) of onderaan deze pagina (mobiel). En volg je Merel of De Mamagids al op Instagram?

Reageer je onder dit artikel? Weet dan dat we je mailadres nooit zullen gebruiken, ook niet om ongevraagde nieuwsbrieven of andersoortige mails te versturen. Dat doen we alleen als je je aanmeldt voor de wekelijkse update – met jouw toestemming dus.

©New Africa – Shutterstock

Redactie

De Mamagids is hét online handboek voor moeders die fouten durven maken. Vol handige tips voor als je het even niet weet, herkenbare verhalen en ervaringen van lezeressen. Omdat je nooit de enige bent!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven