Met deze tips zitten je wenkbrauwen altijd ‘on fleek’

In alle drukte is het wel zo fijn als je opstaat met mooie, volle wenkbrauwen en zo min mogelijk hoeft te doen aan je make-up in de ochtendspits. Maar hoe krijg je nu prachtige wenkbrauwen zonder dat je om de zoveel weken naar de schoonheidsspecialiste moet? Gelukkig kan je dit zelf ook prima voor elkaar krijgen. Het beste nieuws? Dat is dus helemaal niet zo moeilijk als je misschien denkt. Met onderstaande tips zitten jouw wenkbrauwen vanaf nu ook ‘on fleek’.

Investeer in de juiste tools

Het klinkt vanzelfsprekend, maar een goede wenkbrauw begint met de juiste tools. Investeer in een goed pincet en een wenkbrauwborstel om overtollige haartjes te verwijderen en je wenkbrauwen in vorm te brengen. Daarnaast heb je een wenkbrauwpotlood of poeder nodig in de juiste kleur. Kies voor een kleur die zo dicht mogelijk bij je eigen haarkleur ligt (maar: liever iets lichter dan te donker).

Begin met het vormen van je wenkbrauwen

Met de juiste tools kun je beginnen met het vormen van je wenkbrauwen. Kam de haartjes naar boven en gebruik het pincet om haartjes die ver buiten je wenkbrauw groeien te verwijderen. Doe dit in etappes en niet alles tegelijkertijd om te voorkomen dat je te veel haartjes weghaalt. Gebruik een scherpe schaar om de lange haartjes af te knippen die niet in de wenkbrauw groeien. Breng je wenkbrauwen in model met een wenkbrauwborstel.

Vul je wenkbrauwen in

Zijn je wenkbrauwen perfect gevormd? Dan is het tijd om ze verder op te vullen. Dit kan je doen met wenkbrauwpotlood of -poeder. Begin met kleine, lichte bewegingen en zorg ervoor dat je niet te hard drukt. Zet alleen wat kleine lijntjes in de richting van je haargroei en vul langzaam verder op tot ze er natuurlijk uitzien. Begin altijd vanaf het begin van je wenkbrauw (de tussenstukjes bij je neus) en werk langzaam naar de uiteinden toe. Stop met vullen op het punt waar je wenkbrauw natuurlijk ophoudt.

Wenkbrauwen fixeren

Dit is een stap die vaak vergeten wordt, maar absoluut essentieel is – fixeer je wenkbrauwen. Je doet dit met behulp van een wenkbrauwgel, die je op je vingertoppen aanbrengt en zachtjes door je wenkbrauw haartjes wrijft. Dit helpt ervoor te zorgen dat jouw creatie de hele dag blijft zitten, zonder dat er haartjes uitsteken.

Oefen, oefen, oefen

Zoals bij elke vaardigheid is het belangrijk om te blijven oefenen. Bekijk tutorials op YouTube voor inspiratie of probeer eens nieuwe producten uit. Vergelijk ook de werking van een potlood en poeder voor jezelf en maak jouw ideale keuze.

En zo creëer je dus zelf mooie, volle wenkbrauwen – zonder de hulp van professionals! De mogelijkheden zijn eindeloos, maar met enige creativiteit en de juiste begeleiding kan jij als mama ook in no-time perfecte wenkbrauwen creëren die de hele dag blij blijven zitten. Aan de slag!

Schrijf je in voor onze wekelijkse update en mis nooit meer een artikel! Je vindt het formulier rechts (desktop) of onderaan deze pagina (mobiel). En volg je Merel of De Mamagids al op Instagram?

Reageer je onder dit artikel? Weet dan dat we je mailadres nooit zullen gebruiken, ook niet om ongevraagde nieuwsbrieven of andersoortige mails te versturen. Dat doen we alleen als je je aanmeldt voor de wekelijkse update – met jouw toestemming dus.

Redactie

De Mamagids is hét online handboek voor moeders die fouten durven maken. Vol handige tips voor als je het even niet weet, herkenbare verhalen en ervaringen van lezeressen. Omdat je nooit de enige bent!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven