Zo scoor je zwemkleding voor de beste prijs

Nu de dagen langer worden en de zon zich vaker laat zien, is het tijd om de zwemkleding te pakken. Mogelijk heb je nieuwe zwemkleren nodig? Dan is het goed om te weten waar je kwalitatieve zwemkleding kunt halen voor een voordelige prijs. Met de tips in dit artikel winkel je slimmer en vind je mooie zwemkleding van de juiste kwaliteit voor de beste prijs.

Hoe kan je het best voordelige zwemkleding scoren?

Timing is belangrijk

Een goed moment om te gaan winkelen voor nieuwe zwemkleding is als het seizoen eigenlijk op zijn einde loopt. De huidige collecties maken plaats voor nieuwe en je kunt dan profiteren van de uitverkoop. Doordat de prijzen aanzienlijk lager liggen, kan je dan zwemkleding scoren van topkwaliteit voor een fijne prijs. Houd je favoriete winkels goed in de gaten.

Kies voor kwalitatieve zwemkleding

Als je kinderen veel en vaak zwemmen, is kwalitatieve zwemkleding een must. Let op de gebruikte materialen: polyester, nylon en spandex staan bekend om duurzaamheid en elasticiteit – twee eigenschappen die erg belangrijk zijn voor je zwemkleding. Ook stiksels en de snit van de zwemkleding zijn punten om op te letten als je een nieuw badpak of een zwembroek aanschaft.

Koop je zwemkleding online

Heb je geen zin om te wachten op de sale? Dan is internet je vriend. Online vind je namelijk genoeg betaalbare zwemkleding van hoogwaardige kwaliteit, met name in online outlets of flash aanbiedingen (waarbij je nú een beslissing moet nemen) vind je soms pareltjes met flinke kortingen. Denk hierbij aan Zalando Lounge. Je blijft op de hoogte via nieuwsbrieven of meldingen in de app, zodat je als eerste op de hoogte bent en niet misgrijpt bij de kortingsacties.

Tweedehands zwemkleding

Met de opkomst van duurzaamheid heeft tweedehands een imago-upgrade gekregen. Het is steeds populairder. Via websites als Vinted vind je soms ongedragen zwemkleding voor fijne prijsjes. Ook kan je kijken bij de kringloop of tijdens een kledingruil party. Controleer overigens altijd op eventuele slijtage of schade en informeer bij twijfel. Bij online aankopen kan je om gedetailleerde foto’s vragen, als je twijfelt.

Tijdloos

Ieder jaar kent zijn eigen trends op het gebied van zwemkleding, maar het is verstandiger om tijdloze stukken te kopen. Deze gaan langer mee en bovendien ben je er komend seizoen nog niet op uitgekeken. Klassieke ontwerpen en neutrale kleuren of bescheiden prints zijn daarbij verstandig. Hiermee bespaar je geld op de langere termijn.

Kortingscodes of loyaliteitsprogramma’s bij je favoriete winkel

Heb je een favoriete winkel waar je graag zwemkleding haalt? Dan kan je via kortingscodes of hun eigen loyaliteitsprogramma voor trouwe klanten vaak gebruik maken van fijne kortingen. Ook social media en nieuwsbrieven kunnen je daaraan helpen. Het is dus altijd verstandig om ook daar het bedrijf goed in de gaten te houden wanneer je nieuwe zwemkleding haalt.

Let op verborgen kosten

Wil je winkelen voor zwemkleding dan is het tot slot belangrijk om rekening te houden met eventuele verborgen kosten. Denk hierbij aan verzendkosten of retourkosten, mocht het product niet bevallen. Door de algemene voorwaarden en het verzendbeleid van de winkel te controleren, kom je nooit voor onaangename verrassingen te staan.

Zoek je kwalitatief mooie zwemkleding, dan zijn geduld, onderzoek en de juiste timing belangrijk. Je kunt profiteren van seizoensaanbiedingen en online kortingen of tweedehands opties en zo je garderobe aanvullen met zwemkleding die binnen je budget liggen. Winkel jij vooral online of haal je je zwemkleding liever in een winkel?

Schrijf je in voor onze wekelijkse update en mis nooit meer een artikel! Je vindt het formulier rechts (desktop) of onderaan deze pagina (mobiel). En volg je Merel of De Mamagids al op Instagram?

Reageer je onder dit artikel? Weet dan dat we je mailadres nooit zullen gebruiken, ook niet om ongevraagde nieuwsbrieven of andersoortige mails te versturen. Dat doen we alleen als je je aanmeldt voor de wekelijkse update – met jouw toestemming dus.

Uitgelichte afbeelding ©TravnikovStudios – Shutterstock

Redactie

De Mamagids is hét online handboek voor moeders die fouten durven maken. Vol handige tips voor als je het even niet weet, herkenbare verhalen en ervaringen van lezeressen. Omdat je nooit de enige bent!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven