Zo zorg je voor meer lichtinval in huis

Genoeg lichtinval in huis zorgt voor een hoger wooncomfort. Als jij maar weinig over lichtinval beschikt, kan het slim zijn om hiermee aan de slag te gaan. Hoe lichter jouw woning is, hoe ruimer je woning lijkt en hoe meer je bespaart op de energiekosten. Bovendien kan het een positief effect hebben op jouw humeur en productiviteit. Maar hoe zorg je voor meer lichtinval in huis? Je leest het hier!

Houd de ramen vrij

Een van de tips om te zorgen voor een betere lichtinval in huis, is door de ramen in huis vrij te houden. Als je vensterbanken voor je raam hebt en veel van lichtinval wilt genieten, dan is het slim om de vensterbank niet vol te zetten met allerlei spullen. Doe je dit wel, dan zorgt dit voor minder lichtinval in huis. Probeer de ramen dus vrij te houden, want zo schijnt daglicht goed naar binnen.

Lichtkoepel of lichtstraat

Een andere manier om meer lichtinval in je woning te creëren, is met behulp van een lichtkoepel of lichtstraat. Hiermee zorg je voor extra daglicht via het dak van je woning. Je maakt het met behulp van een lichtkoepel of lichtstraat meteen een stuk lichter in huis, waardoor het zeker het overwegen waard is als je momenteel maar weinig licht in je woning hebt.

Een dakkapel

Een van de donkerste ruimtes in je woning is vaak de zolder. Dit heeft te maken met het feit dat hier vaak maar weinig dakramen zijn. Om hier meer licht te creëren, kan een dakkapel een goed idee zijn. Met een dakkapel zorg je niet alleen voor meer lichtinval, maar ook voor meer loopruimte. Op deze manier is er dus sneller een leefbare ruimte van te maken en creëer je dus extra woonoppervlak. Als je meer uit je zolder wilt halen, dan is een dakkapel plaatsen dus een aanrader.

Glazen deuren

Meer lichtinval creëren is ook mogelijk door gebruik te maken van glazen deuren. Hier heb je tegenwoordig al talloze mogelijkheden voor. Een voordeur van glas of een binnendeur: je kunt alle kanten op. Hoe meer glas je in je woning hebt, hoe meer je van veel licht kunt genieten.

Extra ramen toevoegen

Waar je voor de zolderverdieping een offerte voor een dakkapel kunt aanvragen, is het ook op de begane grond of op andere verdiepingen mogelijk om meer lichtinval te creëren. Dit kun je doen door extra ramen toe te voegen. Het is dan wel een investering, maar je kunt er wel veel aan hebben. Wanneer je weinig ramen hebt in huis, kan het dus verstandig zijn om hier verandering in te brengen. Met meer ramen in huis wordt het automatisch een stuk lichter. Het is ook een mogelijkheid om bestaande ramen te vergroten of verhogen.

Voor een goede lichtinval zorgen in huis is op verschillende manieren mogelijk. Hoewel het best een investering kan zijn, kun je hier wel veel profijt van hebben. Je maakt het voor jezelf op deze manier een stuk comfortabeler thuis!

Schrijf je in voor onze wekelijkse update en mis nooit meer een artikel! Je vindt het formulier rechts (desktop) of onderaan deze pagina (mobiel). En volg je Merel of De Mamagids al op Instagram?

Reageer je onder dit artikel? Weet dan dat we je mailadres nooit zullen gebruiken, ook niet om ongevraagde nieuwsbrieven of andersoortige mails te versturen. Dat doen we alleen als je je aanmeldt voor de wekelijkse update – met jouw toestemming dus.

Redactie

De Mamagids is hét online handboek voor moeders die fouten durven maken. Vol handige tips voor als je het even niet weet, herkenbare verhalen en ervaringen van lezeressen. Omdat je nooit de enige bent!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven