Tips voor een staycation: zo kom je 2020 wel door!

We zitten vaker thuis dan vorig jaar en door de mogelijke tweede coronagolf is het wellicht verstandiger om het in huis gezelliger te maken. Maar hoe? We ontvingen van RVG Media een fantastische box vol inspiratie om je staycation nog leuker en makkelijker te maken! Lees snel mee wat er allemaal in zat.

Maak je staycation nog leuker!

Blijf voldoende drinken

Hoewel het weer de afgelopen vakantie nog niet zo heel denderend was, blijft het ook nu belangrijk om voldoende te drinken. In mijn zwangerschap zelfs nog meer. Tot voor kort nam ik daarom vaak twee glazen mee tijdens het werken, maar dat is niet meer nodig. Deze mooie aluminium Hot/Cold drinkfles van SIGG is duurzaam, handig en lekker groot (0,5 liter). Bovendien is de fles 100% recyclebaar. Let op: kan niet in de vaatwasser!

Mijn oordeel over de flesWaar ik vaak tegenaan loop bij andere recyclebare aanbieders van drinkflessen is dat ze toch altijd een beetje zo’n vieze plastic nasmaak hebben. Dat was voor mij de reden om ze eigenlijk niet te kopen; ik drink dan liever uit glas. Deze fles ruikt gelukkig nergens naar, ziet er mooi uit en is goed af te sluiten. En hoewel hij prijzig is (€ 18,95-22,95 voor een fles van een liter), vind ik hem dat wel waard. Ook omdat de fles 100% recyclebaar is en veel andere flessen niet.

Maak het huis zo huiselijk mogelijk

Een beter cadeautje had ik niet kunnen krijgen: ik zit volop in mijn nesteldrangfase en vind het heerlijk om te poetsen. Waar de hormonen na afloop weggaan, mag dit van mij wel blijven. De producen van HG doen letterlijk wat het belooft. Met het merk zijn we wel bekend (en tevreden), dus dit pakket kwam goed van pas.

Mijn oordeel over de HG producten? De toiletspray, interieurspray en toiletgel zijn al meerdere keren gebruikt. Ze ruiken lekker en maken goed schoon. Persoonlijk vind ik de sprays wel handig, zeker in het dagelijkse gebruik. Je bent sneller klaar. De toetsenbordspray ga ik binnenkort gebruiken, de tuinmeubelreiniger ook. Alleen de grillreiniger, die handig was geweest voor ons nieuwe apparaat van Princess, hou ik nog even apart. Vind het nog niet nodig; afwassen gaat ook prima. Die bewaar ik dus voor een komende barbecue bij mijn ouders of zwager en zusje. Wil je ook aan de slag? Via de keuzehulp-pagina vind je precies wat je zoekt!

Ontspannen met een goed spel

We zijn hier in huis niet weg van een beetje competitie. Daarom was ik al meteen enthousiast toen ik Hint! van Asmodee voorbij zag komen online. Het is een combinatie van verschillende andere spellen en daarmee een uitgelezen kandidaat voor een komende spelletjesavond met vrienden. Ik hoop jullie snel meer te kunnen vertellen!

Hint is verkrijgbaar via Bol.com

Fleur de tuin op met mooie bloemen

Van Tuincentrum Leurs in Venlo kregen we een hele fijne waardebon en de mogelijkheid om lekker pizza te komen eten. Helaas ligt het net te ver weg (op 2 uur rijden) om in de zwangerschap nog even heen en weer te gaan. Zonde, want de tuin kan wel een opfrisbeurt gebruiken! Oké en mijn maag wel een pizza, eerlijk is eerlijk. Dus wie weet komt hier ook nog een leuke verrassing over online 😉

Weer of geen weer, met deze grill haal je de zomer in huis

Deze mooie Princess Table Chef Elypse grill is een musthave als je houdt van goutmetten en barbecueën. Toevallig kregen we wat vlees mee nadat we de verjaardag van mijn moeder hadden gevierd met een heerlijke barbecue en dat konden we de dag erna meteen op de grill leggen. Perfect om hem te testen! Uiteraard volgt nog een aparte review van deze fantastische Princess! En een extraatje: want jij maakt ook kans op je eigen fantastische grill!

Mijn oordeel over de Table Chef Elypse? Zo blij mee! Je hebt het gevoel van een barbecue zonder dat het per se heerlijk weer hoeft te zijn. Je hoeft niet te hannesen met pannetjes en lang te wachten tot je vlees goed gaar is en hij is superhandig schoon te maken. Je haalt de grillplaat los en wast hem af of (nog beter) zet hem in de vaatwasser.

Hoe breng jij de staycation door? Heb je nog specifieke plannen? Of gaan jullie toch nog even weg?

Merel

Pedagoog in opleiding Merel (40) is alleenstaande moeder van vijf (Nova* 2020). Dol op zoetigheid en daardoor eeuwig aan de lijn, verdwaalt nog in haar eigen achtertuin en doet op haar eigen manier pogingen de wereld iets mooier te maken. In 2013 studeerde deze historica af op het onderwerp "Pedagogische boeken in de 17e en 18e eeuw". Dat vond ze zo leuk dat ze daarna zelf is gaan bloggen over de opvoeding. Haar leven? Chaos met een gouden randje!

10 gedachten over “Tips voor een staycation: zo kom je 2020 wel door!

  1. Oehhh die grill ziet er goed uit! Ik heb grotendeels ook een staycation maar ik vermaak me wel! Ik ga 3 dagen naar gelderland en een dagje Brugge (als dat door kan gaan) en voor de rest lekker thuis blijven

  2. ik vermaak mij altijd wel rondom het huis of ga even lekker even wandelen of shoppen. onze bedrijven gaan gewoon door dus tussen door word er ook gewerkt

  3. Deze week heb ik staycation en door de warmte blijf ik binnen en alleen ’s morgens vroeg en ’s avonds laat als de temperaturen nog onder de 30 zijn dan waag ik mij naar buiten.

  4. Wij blijven eigenlijk altijd thuis. De belangrijkste truc vind ik om je niet druk maken. Veel mensen krijgen het gevoel dat ze hu staycation moeten compenseren met veel Leuke Dingen Doen, waardoor ze alsnog een prestatiedruk voelen.

  5. Wij zijn lekker nog naar Spanje geweest toen het hier nog niet zo lekker weer was. Nu is iedereen heel blij met het zwembad in de tuin. Perfect met deze hitte en verder niet bewegen.

  6. Goede tips! Wij zijn wel even weg geweest naar luxemburg maar natuurlijk wel aan de regels gehouden en de drukte etc niet opgezocht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven