Tips voor een kindvriendelijke badkamer: veilig én stijlvol

Een plastic krukje, brilverkleiner of babybad in de badkamer – wanneer je kinderen krijgt, is dat soms een (plastic) aanslag op je badkamerinterieur. Maar gelukkig kan het anders! Met de tips in dit artikel creëer je een kindvriendelijke badkamer die er nog steeds mooi uitziet.

Tips voor een kindvriendelijke badkamer

Ronde vormen

Gelukkig zijn ronde vormen dé trend van nu. Denk aan prachtige ronde of ovale spiegels, maar ook wasbakken die er chic uitzien door hun ronde vormen en die je nieuwe wastafelkraan in geborsteld messing, mat zwart of juist glanzend chroom veel beter tot zijn recht laat komen. Allemaal zaken waar je in een kindvriendelijke badkamer profijt van hebt, omdat het je kinderen beschermt tegen lelijke botsingen. Dat het daarnaast trendy oogt is een absolute win-win.

ronde vormen kindvriendelijke badkamer

Ligbad

Heb je de ruimte? Dan is een ligbad eigenlijk wel een must voor het gezin. Denk even aan de lome zomerdagen waarop niemand echt zin heeft om onder de douche te kruipen, maar het zand wel overal zit – kinderen vinden het dan heerlijk om lekker in bad te gaan. En met zijn tweetjes is het helemaal feest! Maar ook jij, als moeder, kan vast wel wat rust gebruiken aan het eind van de dag. Wanneer iedereen op bed ligt, ga jij in bad met een goed boek op je e-reader en kom je helemaal bij van de drukte. Ja, wij weten ook dat die momenten minder vaak voorkomen dan je misschien zou willen, maar een ligbad is echt de investering waard.

Kies voor hout

Net als ronde vormen, zien we natuurlijke materialen en kleuren nog steeds overal terugkomen in huis. Kies daarom voor houten accenten in de badkamer. Zowel in de accessoires als bijvoorbeeld het krukje dat je kleintje helpt om zelf bij de kraan te kunnen.

Ruim badkamermeubel

‘Wat je niet ziet, bestaat niet’ zong het Kinderen voor Kinderen koor al in 1987 en die waarheid gaat zeker op voor een badkamer met kinderen. Natuurlijk ontkom je er niet aan om bepaalde spullen aan te schaffen en zijn er tegenwoordig gelukkig ook siliconen potjes en brilverkleiners te koop, die beter aansluiten bij een stijlvolle badkamer. Maar sommige zaken wil je gewoon niet in het zicht hebben. In ruime badkamerkasten past alles. Deurtje dicht, niemand die het ziet!

badkamer met kinderen handige tips

Een tweede toilet

Wanneer je bezig bent met zindelijkheidstraining mag één ding zeker zijn: je wil niet te laat zijn. Een tweede toilet is dan ook geen overbodige luxe. Twijfel je over de kleuren en stijl? Bij een sanitairspecialist als Sanitairwinkel krijg je persoonlijk advies en weten ze alles over de mogelijkheden. Denk aan een toilet in een tint die weliswaar niet in de winkel staat, maar die ze wel voor je kunnen personaliseren. Ook kan je op de website zelf veel inspiratie opdoen. Zo krijg je écht die stijlvolle droombadkamer.

Thermostaatkraan

Wanneer je kiest voor een moderne thermostaatkraan kan je de begintemperatuur instellen én is deze beveiligd op het moment dat je de kraan aandoet. Wel zo handig met kleine handjes in de buurt. Een musthave met kinderen.

Geen slot op de deur

Hoe heerlijk het ook kan zijn om zonder publiek naar het toilet te gaan, zo gevaarlijk kan een badkamer worden als je kind de deur op slot draait en vervolgens zijn gang gaat. We hoeven je niet uit te leggen wat de risico’s zijn; dit is gemakkelijk te voorkomen door het slot in zijn geheel van de deur te halen.

Met deze tips creëer je een veilige, maar stijlvolle badkamer waar het hele gezin veel plezier aan gaat beleven. Vinden jullie die ronde vormen ook zo mooi?

Schrijf je in voor onze wekelijkse update en mis nooit meer een artikel! Je vindt het formulier rechts (desktop) of onderaan deze pagina (mobiel). En volg je Merel of De Mamagids al op Instagram?

Reageer je onder dit artikel? Weet dan dat we je mailadres nooit zullen gebruiken, ook niet om ongevraagde nieuwsbrieven of andersoortige mails te versturen. Dat doen we alleen als je je aanmeldt voor de wekelijkse update – met jouw toestemming dus.

©Afbeeldingen bij dit artikel Sanitairwinkel.nl, deze mogen in geen geval zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van rechthebbende worden gebruikt

Redactie

De Mamagids is hét online handboek voor moeders die fouten durven maken. Vol handige tips voor als je het even niet weet, herkenbare verhalen en ervaringen van lezeressen. Omdat je nooit de enige bent!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven