Het geheim voor een design interieur dat bij jou past

Waar de een het liefst kiest voor een Pinterest Perfect interieur, vindt de ander het juist leuk om op te vallen met originele items. Redelijk tijdloze eyecatchers zijn de investering waard. Maar hoe val je op? Onderstaande tips helpen je om toe te werken naar een opvallend interieur – van subtiel tot een totaalplaatje.

Creëer een opvallend interieur met deze tips

Verlichting

Geen dozijnlampen, maar een opvallende vloerlamp, lamp boven de eettafel of plafonnière? Het kan al een enorm verschil betekenen voor je inrichting. Zo herken je een Scandinavische Secto lamp aan het hout en de bijzondere vormen. Dat is niet alleen ontzettend duurzaam, waarmee het aansluit op de natuurlijke en duurzame trend die je al een aantal jaar veel ziet, ook creëert het een gevoel van rust in huis. Hun designs zijn echter allesbehalve saai. Opvallende ronde vormen of strakke hoeken bieden dat wow-effect dat je voor ogen had.

Ook een Moooi lamp is behoorlijk uniek te noemen. Je vindt hier designs waar geen tijd op te plakken valt, die lang meegaan en een echte investering zijn in je interieur. Sterker nog, je haalt eigenlijk gewoon een kunstobject in huis. Voor de liefhebber is dit absoluut een must voor in huis.

Opvallende kunststukken of posters

Aan de muur hang je natuurlijk mooie kunstobjecten die passen bij de rest. Wie wil opvallen, pakt uit. Het liefst met een object dat je bezoekers tot nadenken aanzet: of ze het nu mooi vinden of niet, goede kunst roept een reactie op en wie weet zelfs een goed gesprek. Ben je wat wisselend in je smaak of vind je het leuk om regelmatig iets nieuws aan de muur te hangen? Ga dan eens langs een kunstuitleen. Hier vind je alles: van zeefdrukken tot foto’s of handgemaakte schilderijen. Je kan dan gemakkelijk eens wisselen of, als iets toch wel heel goed bevalt, uiteindelijk de kunst aanschaffen. Of wat dacht je van een op maat gemaakt schilderij door een opkomend kunstenaar? Wie weet investeer je op die manier wel in de nieuwe Hirst!

Unieke meubels

Tot slot kan je natuurlijk ook kiezen voor mooie unieke meubels. Het eerdergenoemde Moooi heeft een collectie design meubels en vloerkleden. Denk aan een bijzettafel in een vorm die niemand anders heeft of een kleed met prachtige print. Ook de barkrukken hebben een heel authentiek design waarmee je echt zal opvallen. Kortom, keus genoeg om iets te vinden dat bij jullie past, maar absoluut geen standaardvorm heeft.

Toffe printjes

Misschien past het niet helemaal bij je om een design canapé in je huiskamer te zetten, maar wil je wel opvallen. Dan kan je natuurlijk prima kiezen voor een toffe print die in het oog springt. Zo maak je het toch net even anders dan anders. Je kunt ‘gewone’ meubels immers ook zelf laten bekleden met een stof die jij mooi vindt of wellicht zelfs zelf iets beschilderen?

Overdrijf het niet

Je moet kunnen leven in je huis en je wil een bepaalde sfeer creëren waarin jij je prettig voelt. Dat betekent echter niet dat je alleen maar design zou moeten kopen. Misschien kan je die dure lamp wel heel goed combineren met een tof item van de kringloop of iets dat je zelf in elkaar zet. Wees creatief, durf buiten de gebaande paden te gaan, maar houd ook voor ogen dat eenheid belangrijk is. Dus geen abstracte kunstwerken tegenover een heel landelijk interieur of kussens met tierelantijntjes. Zolang je in dezelfde stijl blijft en een belangrijk item als center piece houdt, kan je de rest van je interieur daar helemaal bij laten passen. Zo val je op, maar behoud je een fijne sfeer in huis.

Schrijf je in voor onze wekelijkse update en mis nooit meer een artikel! Je vindt het formulier rechts (desktop) of onderaan deze pagina (mobiel). En volg je Merel of De Mamagids al op Instagram?

Reageer je onder dit artikel? Weet dan dat we je mailadres nooit zullen gebruiken, ook niet om ongevraagde nieuwsbrieven of andersoortige mails te versturen. Dat doen we alleen als je je aanmeldt voor de wekelijkse update – met jouw toestemming dus.

©Followtheflow – Shutterstock

Redactie

De Mamagids is hét online handboek voor moeders die fouten durven maken. Vol handige tips voor als je het even niet weet, herkenbare verhalen en ervaringen van lezeressen. Omdat je nooit de enige bent!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven